Zakaj ne upam do deklet
Lep pozdrav!
Bom skušal biti kratek.
Pri 26 letih sem sasmski. pa kaj boste rekli. res je.
Moj problem verjetno izvira iz mladosti. Ko sem kje v družbi in mi je kako dekle všeč se ji ne upam približati. Nerodno mi je, da bi ji naročil pijačo ali, da bi koga poslal naj jo ogovori namesto mene. Pravijo, da sem simpatičen. A zdi se mi, da nekako nisem vreden čednega dekleta. Mogoče se mi zdijo še težje dostopne. V mladosti, ko se karakter najbolj razvija sem imel probleme z mozolji. Resne probleme. je mogoče moja samozavest okrnjena še od takrat?
lahko pišem še veliko, a upam na kratek nasvet.
hvala
lep pozdrav
Dekleta pricakujejo, da se bos ti priblizal, predstavil in naredil prvi korak, in to ne preko tega, da bos tja poslal kolega. Saj si star 26 in ne 13 let.
Nihce ni popoln – eni imajo mozolje, drugi pa celulit, pa si vseeno vsi nekoga najdejo, ampak kdor ne tvega, ne vprasa, se ne predstavi, sigurno ne dobi. Gotovo bo vsaka vesela, ce ji bos prijazno narocil pijaco in jo hotel spoznati.
Pravis, da nisi vreden cednega dekleta. mislim, da malo prevec poudarka dajes na videz kot tisti odlocilni faktor – tako glede tebe in mozoljev kot punce. Ce te zanimajo samo tiste, ki so res res res cedne in samo zato, ker so pac cedne, potem jih verjetno ne bos dobil, ker je pri tvojih letih verjetno ze prepozno, da bi se spremenil v nevemkaksnega plejboja, ki privlcijo gore lepotic predvsem s tem, da imajo veliko denarja, vpliva in velik gobec. Po mojem ti nisi taksen in hvala bogu, da ne.
Po mojem bi bilo veliko bolj smiselno, ce bi se z dekleti vec druzil in jih spoznaval kot osebe, ce bi se vclanil v kaksno drustvo ali dejavnosti (zdaj poleti jih je ogromno, pa raznih delavnic itd. na hrvaskih otokih), kjer jih bos imel priloznost veliko spoznati in bolj sprosceno komunicirati s taksnimi, ki gojijo podobna zanimanja kot ti. Predvsem je tudi dekle samo clovek in vecina si zeli zanesljivega partnerja, taksnega, ki ni vseskozi rad v srediscu pozornosti in ne oblaja ravno vsake, ki gre mimo. Tako da se mi zdi, da imas vse sanse.
jani pozdravljen,
ti bom na kratko odgovorila:
morda pa misliš, da moraš biti nekdo, nekdo ki ti sploh nisi in potem ti je neprijetno in iz tega preprosto ni nič. Misliš, da ji moraš naročiti pijačo – morda bi pa poskusil kako drugače – naročiti pijačo in ob tem začeti pogovor iz nič, zna biti kar nerodna situacija – kaj pa, če bi preprosto počakal, da v kakšni drugi situaciji spoznaš kakšno punco, jo povabiš kak dan na sprehod – preprosto v naravo – bolj sproščeno…
Sama, če sem odkrita, mi je neprijetno, če mi fant pristopi na ta način, da mi plača pijačo…ljudje smo različni – če pa me povabi na sprehod, pa je že dobil eno goro plusov.
Prijatelj mi je pripovedoval kako je spoznal svojo ženo – spoznala sta se v diskoteki – pa jo je namesto na pijačo povabil ven – da gresta na zrak in tam se mu je razvezal jezik in ji je povedal vse o svojem težkem otroštvu, kako sedaj živi… in zmenila sta se da se naslednjič znova dobita. ko se je to dekle tisti večer vrnilo v svojo družbo je prijateljicam povedala, da ima občutek, da je spoznala svojega bodočega moža – no danes sta poročena….
Veš dekleta imamo mnogo raje preproste dečke, kot neke težke tipe – vsaj tiste punce, ki znajo ceniti prave stvari in so že kaj dale skoz v živjenju – sama raje vidim, da je fant ves neroden in čuteč, kot pa da vse obvlada v komunikaciji in v odnosu nasploh, pa me ne čuti.
Tako da, ne boj se biti takšen kot si – morda se ena zaljubi vate prav takrat, ko boš izpadel najbolj neroden – meni se je to že zgodilo in verjemi, da takšnega človeka ne nehaš ljubit.
LP, GG
Pozdravljeni!
Želja po bližini in hkrati strah pred njo. Ko stopite do dekleta, ste v sebi toliko nezaupljivi vase in boječi, da se vam tresejo kolena. Kako to, da moški vaših let, še vedno sprašuje samega sebe, ali je vreden dekleta. Česa v svojem življenju ni niste bili vredni, da vas je to tako globoko zaznamovalo. Prečutite to bolečino. Sedaj ste stari 26 let in lahko greste v svet zelo drugače. Dovolite si živeti življenje, ki vam je dano.
Imejte se lepo.
Sabina Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije