Prosila bi vas za izkušnje oziroma kak nasvet. Imam premalo dejavno ščitnico in sem že skoraj 8 let na eutiroxu.
Decemra sem začela trenirati tek in tudi uvedla drastične spremembe v prehrani. Izločila vse belo, svinjino, večino siorov (včasih mozarela), vlgavnem se držim režima zdrave prehrane. Po 18.00 uri ne jem ničesar razen po treningu nekje okrog 21.00 ure spijem beljakovnski napitek. V februarju sem začela še z vadbo Insaniti. Bolj ali manj ji sledim, sedaj poteka že šesti teden. Kondicije sem si nabrala veliko in tudi splošne moči, včasih nisem uspela narediti niti ene moške sklece sedaj jih 15 naredim brez težav.
Vzdržljivost pri teku se mi je tudi ogromno povečala. Včasih nisem uspela pretečti niti 500 metrov, sedaj lahko 5 km brez težav.
Moje problem pa je da sem od decembra do sedaj uspela shujšati samo 3 kg. Zelo me žalosti in sem včasih jezna sama nase in na cel svet, zakaj se to mora ravno meni dogajat.
Vem da gre nekaj kg tudi na račun mišične mase, katero sem sigurno pridobila v tem času. Vseeno pa se na meni ne opazi neka drastične sprememba, da bi bila vidna. Mož pravi, da se malo vidim.
Ni mi jasno zakaj ne gre, zakaj stoji.
Pa še moj primer jedilnika:
– zajtrk: ovseni kosmiči s čija semeni in jogurtom
-malica: jabolko, banana
-kosilo: zelenjavna omaka (sama jo naredim) z ješprejem ali piro, zelena solata
-malica:včasih jogurt, včasih beljakovinska tablica
-večerja: pečena piščanjča prsa (na suhem), solata
Po vadbi pa še beljakovinski napitek.
Ali je imela še katera podobobno težavo, oziroma ali kdo ve zakaj tako vstrajno stoji in se nikamor ne premakne.
Vadbo izvajam 6 na teden, en dan je off. Pri vsaki vadbi pokurim cca 500 kcal.
Prosim za nasvet.
Lp
Svetujem ti vztrajno nadaljevanje vadbe, saj ti zagotavljam, da se bodo učinki kar iznenada pokazali in te osupnili. Večkrat sem zasledila, da se ljudem po kakšnem mesecu šele pozna trud vložen v vadbo. Čestitam za napredek, saj si zelo izboljšala svojo kondicijo.
Tvoj jedilnik se mi zdi relativno dober. Tudi jaz imam rada kosmiče za zajtrk, vendar je pri njih pomembna količina, saj tudi navadni ovseni kosmiči vsebujejo ogromno kalorij. Res je, da so nasitni, zdravi vendar jih je hitro preveč. Recimo 3 velike žlice imajo 100 kalorij, nato pa jim ponavadi dodamo sadje, jogurt ali mleko morda celo med… in druge dobrote.
Jaz osebno ne jem banan zaradi zdravstvenih težav, vendar jih odsvetujem, saj vsebujejo ogromno kalorij v primerjavi z drugim sadjem.
Za kosilo si privošči tako kot v tvojem postu navedeno in zreven VELIKO skledo solate.
Pri hujšanju še vedno gledamo deficit kalorij. Recimo pri bogatem zdravem zajtrku lahko garaš (vadiš) zato, da samo zajtrk pokuriš.
Jaz vadim s hulahup obročem, saj se mi je telo zelo lepo preoblikovalo (vsak dan ob gledanju tv 45minut).
Ohrani motivacijo, saj ti gre dobro. Pomisli; kadarkoli narediš nekaj zase si naredila več kot vsi, ki samo bulijo televizijo skupaj.
lp banana 😉
Barbara K. bi ti rekla, morda pa ne ješ dovolj pravih stvari.
Si poskusila Paleo varianto?
In verjamem, draga “ne gre”, da če se pogledaš bolje, ob vsej tej tvoji pridnosti in prizadevanju, da so rezultat vidni.
Bolje se počutiš, kvaliteta tvoje strukture se spreminja, več energije imaš…zasij no!
In se pohvali, ker si tako pridna.
Negativna čustva nas zastrupijo.
Bodi vztrajna še naprej.
Irena/Artemida
Svetovalka celostnega načina življenja
Nekaj sem že brala na temo o paleo prehrani. Morala bi si nabavit knjigo, da bi jo do potankosti naštudirala. Ni mi pa jasno pri tej dieti kaj bi lahko jedela za zajtrk? Ali imate mogoče kakšno povezavo do jedilnikov?
Kar ste napisali je res, vendar me vsake toliko časa vrže iz tira zakaj pa meni ne uspe. Nisem si zastavila previsokih meril, pa tudi teh ne morem doseči.
LP
Kot sem že v enem drugem postu napisala, sem tudi sama hujšala, seveda sedaj redno vzdržujem telesno težo. V prihodnje nameravam izgubiti morda še kakšen kilogram, drugače pa sem s svojo postavo in težo zelo zadovoljna (mislim na težo, ki jo imam sedaj). Sama pri hujšanju nikoli nisem pila beljakovinskih napitkov ali jedla energijskih tablic, saj je moje prepričanje, da slednje ni naravno in da mojemu telesu ne da ničesar, česar ne bi mogla pridobiti s hrano. Kljub temu lahko rečem, da nikoli nisem imela težav. Niti moj fant ne, on redno obiskuje fitnes in ima izklesano postavi, lepe mišice, pa nikoli ni popil niti enega beljakovinskega napitka. Zame je to samo dokaz, da telo tega ne potrebuje.
Se pa oba zavedava, da telo potrebuje zadostne količine vode in tekočine. Sama ne pijem mleka, ne kupljenih sokov, niti ne vod z okusom ali kaj podobnega. Pijem le čaje, ki pa jih ne kupujem v trgovini, vendar skrbim, da so čaji naravni. Kupim čaje, ki so nabrani v planinah in so zame božanskega okusa. Pri hujšanju mi je prijateljica svetovala čaj za čiščenje telesa. Upoštevala sem njen nasvet in lahko rečem, da sem lepo izgubljala kilograme, pa še počutila sem se odlično, kljub temu, da nisem pojedla nobenih dodatkov za energijo.
Če bi morda katero zanimal čaj za čiščenje telesa: http://aurora-planet.com/zeliscni-caji/caj-za-ciscenje-telesa/
Jaz si ga redno zjutraj skuham, dam v steklenico in ga skozi dan pijem po požirkih. Vode in tudi čajev, ki so namenjeni hujšanju ali čiščenju telesa nikoli ne pijte na hitro, vendar vedno po požirkih. Okus je odličen, kljub temu, da ga ne sladkam. pri mnogih drugih čajih me je motilo ravno to, da so imeli ogaben okus in jih nisem mogla piti, slednji tega nima.
Pomembna pa je tudi prehrana. Izogibajte se kruhu, škrobnatim stvarem (testeninam, itd.), mleko odsvetujem, saj na naš organizem ne deluje pozitivno. Jejte pa veliko sadja in zelenjave. Doma si naredite tudi naraven sok, pojdite do kmeta in kupite sadje, uporabljajte sezonsko sadje in ne sokove kupljene v trgovini ali denimo v sparu, kateri so narejeni iz sadja, ki ima v sebi na tone škropiva.
Hujšanje ni preprosta stvar, vendar če se potrudite in ne obupate, vam bo uspelo.
Pa seveda vadba, vadba in še enkrat vadba…
Poglej na fb https://www.facebook.com/barbara.osebnitrener ali http://www.osebna-trenerka.com/, pa boš našla dodatne info o paleo prehrani.
In seveda zmoreš.
Poskusi tudi s kakšnimi pozitivnimi afirmacijami, ko pride temačen trenutek.
Irena/Artemida
Svetovalka celostnega načina življenja
Če lahko še sam prispevam nekaj nasvetov oz. opomb za ne gre in ne gre:
1. nič ni narobe, če jeste po 18h, res pa je, da morate jesti primerna živila – v tem primeru imate lahko zadnji obrok tudi ob 23h
2. naključnih vadb s spleta ne priporočam, ker niso prilagojene izključno vam, ne upoštevajo vaših omejitev, niti se vadba sproti ne prilagaja glede na napredek, počutje in ostale dejavnike
3. žal vas moram razočarat, da z vidika mišične mase, le-te niste pridobili nič oz. res minimalno, ker ženskam primanjkuje hormonov, ki so potrebni za drastično mišično rast, poleg tega pa Insanity vadba vsekakor ne prispeva k povečanju mišične mase v tej meri, da bi lahko slednjo merili v kilogramih
4. po mojih izkušnjah je jedilnik v bistvu precej napačen: preveč sadja, znatno premalo maščob, tudi beljakovin (predvsem popolnih) ni veliko, itd.
5. za izgubo maščobe je v prvi vrsti potrebno ustvariti kalorični deficit, kjer zaužijete manj kot porabite – to lahko storite ali z znižanjem kalorij, ali pa s povečanjem intenzivnosti/volumna vadbe: priporočam, da se osredotočite na prehrano, pri čemer pa je zelo pomembna izbira pravih in kvalitetnih živil, s čimer boste lahko zaužili več kalorij in hkrati izgubljali na telesni teži (prava izbira živil lahko dnevni kalorični vnos poveča tudi za 300kcal+, brez negativnih vplivov na telesno sestavo)