Najdi forum

zakaj ne…

Pozdravljeni,

na vas se obračam, ker imam problem pri hujšanju. Ne vem točno kaj narobe delam, čeprav sem o tem že veliko prebrala in veliko vem, ampak me vseeno bega zakaj vseeno ne shujšam. Sem zelo aktivna( tečem 2-3x tedensko po 30 min), kolesarim, delam trebušnjake,…
Slišala sem, da je možno če “preveč” telovadiš, dosežeš nasproten učinek od zaželenega.
Imam 15 kg preveč, ampak neglede na to imam veliko več kondicije od veliko bolj suhihi kolegic in mi ni jasno zakaj so one bolj suhe. Ja, o.k. vsak ima drugačen metabolizem, ampak vseeno.
Prosim, da mi svetujete in napišete svoja mnenja.
Glede prehrane pa je zadeva taka: jem dokaj zdravo, ampak vem da bi lahko bolje. Neglede na to se mi zdi, da to kar pojem niti prbl. ne more preveč rediti ali če sploh.
Primer:Lansko leto sva bili na morju s prijateljico (ona ima idealno težo) in ni mogla verjeti, da tako zdravo jem in vseeno ne shujšam.
Prosim pomagajte!!!!!!!!!!!!!

Draga moja,
jaz imam isti problem. Samo za primer ti povem, da sem lani na morju, ko itak plavas in noris, jedla 3 tedne samo presno hrano, pa se to bolj paradiznik, jabolka, lubenice… Shujsala pa nisem cisto nic!!!?!?!?!?!?
Meni ni jasno! Zdaj pac jem vse in se gibljem kolikor zahteva cvsakdanjik in sem lepo okrogla. Vzdihujem za oprijetimi majckami in skrivaj pogledujem zenske, ki imajo tako super postavo in se sprasujem, zakaj je jaz ne morem imeti.
Ni posteno, pa jebiga!

Jaz isto. Kondicije sem si tolk nabrala, da vse moje kolegice, kadar gredo z mano tečt ali pa rolat, plavat,… vzdihujejo, da ne morejo več, če sem nora, bla, bla, bla. Ampak vseeno so one suhe, jaz pa “elegantno popolnjena”.

Mas prav Beba. Ni posteno, pa jebi ga.

LP

…najbrž zato, ker je važna tudi količina… Tudi zdrava hrana redi, če jo poješ preveč…Sadje pa itak redi, če ga poješ preveč…1-2 sadeža na dan sta več kot dovolj..Zelenjavo bi mogla jest namesto sadja. Pa obvezno 4-5 obrokov na dan.. Piši si ene tri dni dnevnik, kaj vse poješ čez dan – vsako malenkost in potem preračunaj – najbrž več kot dejansko rabiš, če želiš shujšat moraš jest okrog 1000 kcal na dan, če pa se ukvarjaš s športom, pa 100-200 več. Ena žemlja tud, če je polnozrnata, jih ima okrog 250 kcal- isto kot pa kg zelenjave..Žlica olja jih ima okrog 150, tud, če je olivno…Včasih ma porcija solate več kalorij kot pizza!!! Za eno žemljo se moraš pošteno namatrat v fitnessu…zato je še vedno najboljša varianta manjši obroki in gibanje…

Buba, se strinjam s teboj – tudi zdrava hrana redi, če je poješ več, kot pa tvoje telo dejansko potrebuje. Najbolje je, če si vnaprej napišeš nek menu (kaj in koliko boš pojedla). Bodi predvsem pozorna na to, da poješ dovolj beljakovin (okrog 2g na kg čiste teže) in čimmanj hidratov (le-ti pa naj bodo kompleksni).

hvala za vase odgovore. Bom poskusila tudi drugace jesti. Verjetno imam res prevelike obroke.
se enkrat hvala!

Velikokrat to kolesarim vidim dekleta ki tečejo, ko pogledam njihovo postavo vidim, da počno to zato, da bi izgubile kakšen kilogram…….vendar mislim da je pri teku intenzivnost za porabo maščob previsoka. Idealno območe za porabo maščob je 60 do 70% maksimalnega srčnega utripa, pri teku pa utrip naraste takoj na 80%, zato namesto da tečeš raje hitro hodi, najbolje zjutraj na tešče 45min do 1ure………izogibaj se izdelkom iz bele moke in sadju v prevelikih količinah….
LP
Domen

Še en pogled na mnenje, da je potrebno trenirati pri nižji intenzivnosti, ki je na splošno O.K.

Mislim da je za to lahko kriva presnova. Ko sem bila jaz mlajša sem jedla isto kot sedaj (iste količine in vrsto hrane), pa se mi zdi da se sedaj bolj hitro zredim in težje shujšam. Sem prebrala da se da s pravilno prehrano urediti presnova, ko je le ta okvarjena. Važna so živila z nizkim glikemičnim indeksom. Preberite si knjigo “Jem torej hujšam” od Montignaca je zelo realna, imam pa tudi dieto Kliničnega centra s katero naj bi se uravnala presnova. Trenutno sem na tej dieti šele nekje na tretjini, zato vam ne morem sporočiti rezultatov, vendar po 5 dneh lahko rečem da se telo na ta način res očisti določenih snovi, ki otežujejo presnovo. Tako da mora biti nekaj na tem.

Ja, tako bom rekel. Ko se kolegi (moški) pogovarjamo pač tako na splošno, imam občutek da nas nekako 70-80 % sploh ne mara suhic. Dekleta (ženske) pa pravijo, da hujšajo zaradi nas, fantov (moških). Sedaj se pa sprašujem, čemu raznorazne “torture” telesa in predvsem duha. OK, je res da je čezmerna teža nevarna in vse kar sodi zraven, ampak je pa tudi res, da ženska pač mora met, tam kjer mora met. Pa brez zamere. LP

oj!mogoče ješ prepozno zvečer.ne jej po peti uri pa bo mogoče pomagalo!
velik sreče!

New Report

Close