Zakaj morajo živali tako trpeti
Dragi moderator! Lepo vas prosim, dajte me vsaj malo na kakršenkoli način potolažit. Pravkar sem prebrala o (še enem) mučenju psa s starni neke 12 letne, ne vem kako naj jo sploh imenujem, pacientke, milo rečeno. Prav boli me, na jok mi gre. Meni se živali tako smilijo, veliko bolj kot ljudje, ki imamo pač svobodno voljo, živali pa so prepuščene na milost in nemilost zverem v človeški podobi. Vem, da se to dogaja povsod po svetu, vem, koliko psov trpi na 1 meter kratkih verigah, brez vode, brez zavetja….poznam prizore iz klavnic (žal sama nisem vegetarijanka), vem za živalske farme, kjer so živali zgolj potrošni material in ne bitja….Sama se trudim in poskušam ljudi osveščati, če kje vidim neprimerno ravnanje z živaljo, ampak temu ni in ni konca. Prav frustrirajoče je. Povejte mi, kje je smisel takega življenja? Čemu živali tako trpijo? Saj so tudi one duhovna bitja! Tudi one občutijo! Res me je groza tega umazanega sveta. Kako naj se prepričam, da ne bom razmišljala o tem, da ne bom ob takem razmišljanju trpela še sama? Kako naj to enostavno prezrem? Včasih si prav želim, da bi bilo tega sveta že enkrat konec….LP
Neskončno ubog je človek, ki mora mučiti ali celo pobijati živali, ta božja bitja v katerih je Boga prav toliko, kot v nas samih. Nerad sodim in se izogibm temu, ker kdo naj bi poznal Namen, zakaj se to dogaja.
Na svetu je danes neverjetno veliko trpljenja. V lokalnih vojnah v Afriki in Aziji izginevajo stotisoči ljudi, vsakodnevno narašča število razseljenih beguncev, milijoni otrok stradajo in trpijo žejo. Človekoljubne organizacije ne morejo ni proti temu, ker so vsi ti dogodki povezani s kapitalskimi interesi posameznikov, združb ali celih narodov in skupnosti. Civilna družba ne more nič proti pobijanju tjulnov, kitov, delfinov. Pa vendar ob vsem tem prizadevanju za mir pozabljamo, da za vsakim vogalom kri teče v potokih v klavnicah, kjer dnevno pripravljajo trupla za našo prehrano, jih predelujejo v vse mogoče in nemogoče oblike, te kadavre ubogih živali, ki jih imamo vsak dan na mizi.
Vsak dan je sicer ozaveščenih več ljudi. Zavedanje se širi v zadnjem času veliko hitreje in z njim se dvigata tudi zavest in duhovnost. Vendar je ta proces, ki mu nasprotuje mednarodni kapital in ga zavirajo globalizacijska gibanja, prepočasen. Razmišljanja o namenu vsega tega dogajanja nas ne pripeljejo nikamor, kot tudi ne moremo najti logične razlage za holokavst, za 60 milijonov žrtev II svetovne vojne in ne nazadnje za tisoče žrtev cunamijev v letu 2006. Vse se odvija po Božanskem načrtu in vse ima svoj namen. Morda so vse te žrtve potrebne le zato, da se v nas spodudu sočutje, tisto najbolj žlahtno in destilirano čustvo, ki ga je sposoben le človek in na žalost ne vsak človek.
Jaz se tolažim z molitvijo Matere Tereze, da sem v vsakem trenutku točno tam, kjer moram biti in moč vere mi daje upanje. Mati Tereza s tem ponazarja neizogibost Božanskemu načrtu in obstoj karmične odgovornosti ter vseh 7 kozmičnih zakonov. Lahko le molim za duše vseh tistih ljudi, ki še niso spregledali in se ne zavedajo pomena svojega početja za karmo svojih duš.
Ker je danes petek, bom skušal svojega sina prepričati, naj poje sojin polpet namesto hamburgerja. Če bi vsak od nas naredil le to, bi bilo trpljenja veliko manj. Brez nekih velikih misli in dejanj v zaščito živali, ki jih itak ne moremo opraviti. Boste tudi vi skušali pri sebi doma doseči to????
Seveda! Hvala za vaš odgovor. Vem, da je treba začeti pri sebi. Tudi jaz se trudim za čim manj mesa, čeprav mi družina ugovarja… . V bistvu vem, da tolažbe ne more biti, da z razumom ne morem najti smisla trpljenja. Tudi Jezusovega ne. Je pa težko živeti s tem zavedanjem. Včasih o teh stvareh sploh nisem premišljevala, vse obstoječe se mi je zdelo čisto normalno. Danes pa ne morem več gledati na ta način, zato trpim. Čudno, ampak ljudje se mi ne smilijo,četudi vem za vse te vojne, mučenja…. Ne vem, zakaj je tako. Tudi jaz bom poskusila moliti za živali, pač na svoj način. Za ljudi ne morem. Hvala še enkrat. LP
Živali niso duhovna bitja. Seveda mučenje živali obsojam. Ne obsojam pa gojenja živali za prehrano, saj je tako življenje. Ljudje potrebujemo hrano, ki jo dobimo od živali.
Živali SO duhovn bitja in v njih prebiva duša, kot v tebi, v vsakem martinčku in travici. In tudi Bog je v vsakem martinčku in vsaki travici. Si proti mučenju živali, dopuščaš pa gojenje v zaprtih hlevih, s hormoni, ribjo moko, antibiotiki, vse v cilju doseganje višje tržne vrednosti….
Kako neinteligentno……
Na žalost ali veselje nam je Bog podaril svobodno voljo in ta volja je nepravična in neumna kot je večina ljudi, ne rečem da sem jaz svetnica ampak mam pa prirojeno zavest. Verjetno se je da tudi pridobiti a za to moraš razumeti določne stvari in imeti vodstvo če nisi tak človek..
Vsi imamo prirojeno zavest, ob tem pa tudi možnost izbire, ali pislušamo to zavest ali svoj ego. Nekaterim je dano, da že po naravi poslušajo svojo zavest, pri nekaterih je ego premočan in je nikoli ne bodo slišali, vsaj v tem življenju ne, veliko pa nas je nekje vmes in skušamo izostriti svoj čut, da lahko ločimo, kdaj nam govori zavest in kdaj ego. Mnogi za to potrebujemo vodstvo….
In zato je tu ta forum in zato je tu tale vaš moderator, med drugim, recimo…..
Forum je zaprt za komentiranje.