Zakaj mi ne odgovorite
Pred nekaj časa sem Vam postavila vprašanje o neuspešnosti manualne medicine v lastnem primeru. Pričakovala sem vaš odgovor.
Spoštovani!
Pred letom dni sem vas obiskovala zaradi bolečin v desni roki in
hrbtenici. Med samo terapijo (6x) sprememb nisem čutila. Po zadnji
terapiji so se začele neznosne bolečine, bila sem praktično negibljiva.
Takrat sem se vrnila k Vam, rekli ste, da šele sedaj vidite, kje je vzrok
težav. Seveda Vam svojega telesa nisem več prepustila v “zdravljenje”.
Želim Vam povedati, da ste me zelo slabo pregledali, če niste ne na Rtg
slikah, ne na sami hrbtenici opazili močno skoliozo in istočasno t.i
grbo.
K Vam sem prišla po pomoč, od obiska pri vas se nikoli več nisem zbudila
brez bolečine (če mi sploh uspe zaspati). Skoraj 1 mesec sem bila v
bolniškem staležu, za mano je bilo tedne neprespanih noči. Desne roke
skoraj ne morem več uporabljati.
Pri EPP-ju povejte ljudem, da se vam včasih vseeno kaj zalomi. Pri meni se
vam je in to konkretno. Povejte ljudem, da lahko pristanejo v bolniškem
staležu in da so analgetiki včasih neizbežni. Če bi vse to vedela, ne bi
nikoli pristala v vaši “ordinaciji”.
Draga sasaa,
Vašega primera se sicer ne spomnim, zato ne morem trditi, da vsebina vašega pisma ni resnična, vendar bi si ga zapomnil, saj takih primerov ni veliko, praktično bi bili edini. Prosim vas, če mi na moj mail sporočite svoje ime in priimek, da bom lahko preveril, če ste sploh bili pri meni ali pri katerem drugem zdravniku.
Ne verjamem, da ne bi videl pri pregledu grbe ali skolioze, kot navajate, zato se mi zdi vse skupaj čudno.
Strinjam se z vami, da nobena tehnika zdravljenja v medicini ni 100%, tudi manualna medicina ne. Morda ste opazili, da smo redki, če ne celo edini, ki ne govorimo le o tem, da zdravimo vsak glavobol, bolečino v hrbtenici itd (kot to delajo zelo nekorektno nekateri kiropraktiki), več prostora porabljamo celo za to, da informiramo, kaj ne moremo zdraviti.
Pri svojem delu se trudim maksimalno in imam občutek, da sem zelo uspešen. Dobivam veliko pohval, tudi na forum, vendar jih ne objavljam, da ne bi vse skupaj izgledalo kot napihnjena nameščena reklama. V Sloveniji delam že sedem let in v tem času nisem imel primera, da bi bil nekdo z mojim delom nezadovoljen.
Tudi cenovno skušam biti dostopen širši množici, saj kljub dolgi čakalni dobi cen ne dvigujem in so moje usluge od 50 do 70 % cenejše od ostalih manualnih terapevtov v Ljubljani, čeprav imam pri zdravljenju najmanj take ali celo večje uspehe. Pohvalim se lahko tudi, da je potrebno število terapij pri meni običajno precej nižje (4-6), kar skupaj pomeni, da je zdravljenje pri meni lahko tudi čez 50% cenejše.
Trudim se, da ljudi čimbolj osveščam o tem, kaj se z manualno medicino lahko zdravi in kaj ne, zato tudi že 4 leta nastopam na tem forumu, ne da bi za to prejel en sam tolar.
V kolikor se vam je primerilo to, kar navajate pri meni ali pri katerem drugem zdravniku manualne medicine, se vam opravičujem, lahko se zgodi, da se stanje ne popravi, ne bi se pa smelo dolgotrajno poslabšati.
Vsekakor pa sem mnenja, da zaradi manj uspešnega primera ne bi mogli popljuvati celo tehniko manualne medicine, ki je po moji oceni in izkušnjah vsekakor najbolj učinkovita tehnika za zdravljenje gibalnega sistema.
Lep pozdrav,
Pozdravljena,
izgleda, da ni najbolj pravicna reakcija. Morda niste niti takoj reflektirala, da je manualna terapija poslabsala Vase stanje.
Verjetno nimate postavljene niti prave diagnoze. Ce je tako, da je manualna terapija poslabsala Vase stanje in da imate neznoste bolecine se po enem letu, potem je tu sum na syringomyelijo, ki je ni mozno videti zgolj z rentgensko sliko. Ne vem kaj je misljeno s tisto “grbo”. Ce je to na hrbtenjaci, potem je toliko bolj mozno, da se v njej naredijo kaksni syringi.
Predlagam Vam, da greste k neurologu in prosite za pregled MR, z namenom izkljucitve diagnoze syringomyelija. Vkolikor pa se bo pokazalo, da je to Vas problem in imaste se vprasanja, se lahko oglasite na [email protected].
Lep pozdrav!