ZAKAJ JE ENIM IZPOD ČASTI DELATI KOT ČISTILKA ALI POMIVALKA?
Imam 7. stopnjo izobrazbe, ker sem pač šla študirat smer, ki je bila najbližja mojemu domu.
Živim v krajih, kjer ni veliko možnosti za zaposlitev v mojem poklicu. V Ljubljano se ne želim preseliti, ker mi to ne daje 100% možnosti za dobro službo.
Kar nekaj časa sem bila prijavljena na zavodu in sem resno razmišljala, da se začnem iti “čistilni in likalni servis”. S svetovalko sva že načeli to temo, vendar sem potem dobila službo v svojem poklicu.
Ne, ne bi mi bilo pod častjo. In ne zanima me, kaj tisti, ki jih ne poznam, mislijo o moji inteligenci.
Pa da vas razsvetlim, hudičevo težko je najti dobro čistilko. Še ko sem delala v firmi, smo lažje našli tajnico, ki govori dva jezika ter obvlada office, kot pa, da jaz sedaj najdem dobro čistilko. Še zdaleeeeččččč, ne more biti vsaka čistilka. In jaaaaaaaaa, diskretnost je izjemno pomembna, jaz vidim ogromno zaupnih dokumentov, marsikje, vem kar nekaj kod za alarme itd. itd. Če je delo moje čistilke dobro opravljeno, ne kompliciram ter vse zamude, zgodnje odhode, vmesne pauze spregledam 🙂
Jaz pa sem čistilka in sem vesela, da sploh imam službo. Srečo imam, da čistim v osnovni šoli, ker če bi morala čistiti v tovarni ali kje podobno, si ne predstavljam. Vsaj tiste, ki opravljajo delo čistilke v tovarni, niso preveč zadovoljne.Jaz imam kar tempo, ker nisem veliko na pavzah, le malica in enkrat grem popit sok. Ko končam hitim domov, kjer me čakata dva otroka in če imam srečo tudi mož ( dela največkrat popoldan ). Aja, po poklicu sem prodajalka. Verjemite mi, da raje opravljam delo čistilke kot prodajalke in upam, da mi ne bo treba nikoli več v trgovino!!!
Aja, pa še nekaj, ko govorite, če bo treba grem za čistilko. Pravzaprav je tudi na tem področju kriza in je izjemno težko dobiti to službo že. Večji servisi jemljejo še samo ljudi iz zavoda, za katere dobivajo razne subvencije itd. Ni služb, niti na tem področju. Ko bi vedele, kakšne zgodbe včasih poslušam, ko me kličejo in prosijo za delo…. Samo v vednost, če mislite, da vas delo čistilke čaka. Razpisi za delovna mesta pa morajo biti, zaradi zavoda, da lahko dobiš sredstva.
Posledično gredo večji servisi na take cene, s katerimi ne morem konkurirati. Me pa zato najemajo manjše firmice, ki potrebujejo zanesljive osebe, zaradi diskretnosti, da se ravno vsak ne sprehaja po pisarnah. Je pa prednost teh malih firmic, ker so redni plačniki 🙂
Končno eno realno mnenje. Vsi samo govorijo, če nič drugega bom šla pa čistit. Ja, ja…
Ja, tudi čistilke ne morejo dobiti vedno dela, pa čeprav so lahko zelo dobre. Ker dela je enostavno vsak dan manj. Jaz delam še do novega leta, bila zelo zadovoljna z delodajalcem in oni z mano, a kaj, ker se bo firma zaradi pomanjkanja dela zaprla. In lepo bomo vključno z mano-čistilko :), vsi lepo na zavodu.
Iščem že tri mesece, pa še nič našla. No, eno upanje ostaja, so rekli da bodo povedali do novega leta, morda me celo izberejo. K sreči ostajam optimistka.:). Vsaj resno iščejo, ne samo razpis…:)
Kolikor lahko razberem, ti nisi cistilka, ampak lastnica cistilnega servisa.
Koliko pa placujes svoje zaposlene? No, mislim, ko pravis, da je tako fino biti cistilka…
Meni mosebno je veliko vecja sramota placa cistilke, kot da je nekomu izpod casti biti cistilka![/quote]
Morda pa gospa čisti sama?
Plača čistilke je pa minimalna. In minimalna je plača marsikoga v tej državi. Pa naj bo trgovec ali varnostnik. Ja, res žalostno…toda potemtakem je vseeno še najbolje biti čistilka.
Koliko pa placujes svoje zaposlene? No, mislim, ko pravis, da je tako fino biti cistilka…
Meni mosebno je veliko vecja sramota placa cistilke, kot da je nekomu izpod casti biti cistilka![/quote]
O tem ne bom govorila tukaj, me lahko marsikdo spozna 🙂 Verjemi da dovolj 🙂 Poleg tega, sama večino delam, zraven imam še dve:) Ne bogatim na račun drugih, ja saj vem, nisem prava “Slovenka”, pa tudi redno plačujem račune naprej 🙂 Najprej zunanji dolgovi, potem jaz 🙂
O tem ne bom govorila tukaj, me lahko marsikdo spozna 🙂 Verjemi da dovolj 🙂 Poleg tega, sama večino delam, zraven imam še dve:) Ne bogatim na račun drugih, ja saj vem, nisem prava “Slovenka”, pa tudi redno plačujem račune naprej 🙂 Najprej zunanji dolgovi, potem jaz :)[/quote]
Dopuscam moznost, da je res kar pravis, verjamem pa ne. Ti mogoce ze mislis, da je minimalec posteno placilo, ampak ni.
O tem ne bom govorila tukaj, me lahko marsikdo spozna 🙂 Verjemi da dovolj 🙂 Poleg tega, sama večino delam, zraven imam še dve:) Ne bogatim na račun drugih, ja saj vem, nisem prava “Slovenka”, pa tudi redno plačujem račune naprej 🙂 Najprej zunanji dolgovi, potem jaz :)[/quote]
Dopuscam moznost, da je res kar pravis, verjamem pa ne. Ti mogoce ze mislis, da je minimalec posteno placilo, ampak ni.[/quote]
Hahaha, ja imaš prav, svoji mami izplačam minimalca pa jo teram do onemoglosti hehe:)
Dopuscam moznost, da je res kar pravis, verjamem pa ne. Ti mogoce ze mislis, da je minimalec posteno placilo, ampak ni.[/quote]
Verjemi, da še obstajajo firme, ki izplačujejo solidno plačo. Verjemi pa tudi, da je zelo težko najti delavca, ki je pripravljen tudi delati, ne samo hodit v službo od 7 do 15.
V podjetju, kjer delam, nam že vsa leta (15 let) čisti ista gospa. Je prijetna, pridna, mislim, da je nihče ne podcenjuje. Poklepetamo z njo, na vse zabave je povabljena in tudi pride, velikokrat ji skuhamo kavico ali pa jo kdo spije z njo. In ne, nima minimalca, ker si zasluži veliko več. Z delom in glede na naravo našega dela, ja, tudi z diskretnostjo.
Zakaj pa diskretna???[/quote]
Zakaj diskretna?
Če čistiš poslovne prostore, se vidi veliko papirjev, ki niso za javnost. Ni treba nič brskati, to itak ne pride v poštev, toda, če nisi slep ko papir dvigneš in pobrišeš mizo…
He, he, malo za šalo malo za res. Še če čistiš javne WC, npr. v kakšnem trgovskem centru te prosijo za diskretnost,če zasačiš kakšen par, ki dela kar naj ne bi tam. :))))[/quote]Jap, pri nas je čistila gospa, ki je čistila tudi davčno upravo in je natančno napovedala dan, ko smo dobili davčno kontrolo – je videla dokumente pripravljene na mizi…:))
in do tega sklepa si prišla kako če smem zvedeti?? kaj ti si čisto pri sebi drugače?? moja mama je čistilka že več kot 10 let pa dobi 530€ skupaj z malico in prevozom! kakšna neto plača kaj ti ni jasn???
težavnost dela je odvisna kje delaš. velika razlika pisarne – železarna – prenočišče in tuši za tovornjakarje.
in ker imaš tudi v pisarnih polno primitivnih damic, ki so cele utegnjene in fine na wc-ju pa prave (se opravičujem izrazu ampak olepševalnic za to kar puščajo za sabo ni!) PRASICE. od vložkov polnih krvi nalepljenih na steno za wc školjko, tamponov po tleh, v umivalniku, do scanja po tleh in svašta akrobacij po wc-jih. taki ti tudi v pisarnih otežujejo delo in grenijo življenje ampak bistveno manj kot v kakšni tovarni kjer delajo 99% moški. in še po možnosti najemni delavci, kakšni šiptarji. tam pa dela od mame bivša sodelavka in kar ona doživi je adijo pamet. od spolnega nadlegovanja do namernega nastavljanja glaževine da se poreže do sranja po wc školjki. so pa se pritožile na čistilni servis in mora firma zdaj če najdejo kaj takšnega čiščenje dodatno plačati in se je stanje takoj izboljšalo (se je strošek odštel od plače zaposlenih in so kar hitro našli tiste, ki so to počeli ter jih pošlihtali lepo rečeno).