Najdi forum

Zakaj mora gluh oseba govor? Zakaj ne pustiti gluhemu, da razvija kretnja? Zakaj zdravniki na oto-rino-laringologija ne kretnja, čeprav prihajajo v stik s gluh oseba? Zakaj surdopedagogi ne kretnja, čeprav delajo s gluh otrok?

Zdravo!
Vsi ki ste jih našteli bi nujno morali znati kretati.To je njihova profesionalna dolžnost.Dobro pa je da se tudi gluha oseba nauči kretati.Tako zna še en jezik.Ni pa nujno!!!Jaz sem se naučila,pa sem na žalost pozabila.Ali naredimo tečaj po e-milu?
Lep pozdrav!
Mecika

dl3k4,

slišeč oseb je več kot gluhih in naglušnih, zato v različnih družbah prevladuje govor. Preveč je pričakovati, da bi prav vse osebe, s katerimi gluhi prihajajo v stik, poznale kretnjo ali znale kretati. Res pa je, da bi morali vsaj poznati kretnje (če ne celo znati kretati) tisti, katerih delo je povezano z gluhimi in naglušnimi.
Metode izobraževanja gluhih in naglušnih so različne. Nekje prisegajo na govora, drugje na kretnje, spet drugje na kombinacijo različnim metod.
Če se s kom ne morete sporazumeti, imate možnost najeti tolmača.
Kaj več pa na:

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close