Najdi forum

Zakaj drugi vidijo le greh?

Pozdravljen, mum.

To sem ravno v teh dneh razmišljala, da bo treba res eno skupno druženje udarit v pravem trenutku.

Hvala tudi tebi za vzpodbudne besede.

Nasvidenje!

Metka, razumela sem tvoje pisanje.

Prijatelj mi pomeni tudi to, da mi širi obzorje. Da mi pove in pokaže dejstva…, ki mi jih moj mož naprimer ne. Vzrok sta različna poklica, narava dela… O določenih stvareh se pač lažje pogovarjam s prijateljem, ker je bolj naravnan v neko smer, ki je meni zanimiva. Moj mož recimo o tej stvari ne bo razglabljal. Je pa res tudi obratno. Moj mož ima vrline, ki jih moj prijatelj nima. Tako, da so teme pogovorov zelo različne na obeh straneh. Vse skupaj pa jemljem kot dopolnjevanje in svojo nadgradnjo.

Zaupanje. To pa tudi. Mojemu prijatelju povem veliko stvari o sebi, o svojih občutkih… Mojemu možu tudi. Samo se mi zdi, da sem morda človek, ki rabi tudi prijatelje. Pač taka je moja narava.

Hvala, nasvidenje.

Moram se oglasit še jaz, ne morem mimo … prijateljstvo med moškim in žensko n mogoče, o tem je nekoč napisal pokojni dr. Košiček razen, če je on topli bratec. Sicer se pa za tako imenovano “družinsko” druženje skriva marsikaj, kar nekoč morda zelo, zelo boli !

Eva pravi,
>Je pa lep občutek, ki ti ga dajo ljudje, ki te razumejo in sprejemajo. Kajti njihov nasmeh, pogled… je nekaj čisto drugačnega. Vidiš in čutiš, da se ne obremenjujejo s teboj. To mi res da dihati.

Ja Eva, res je lep občutek, občudujem ga in se ga veselim. Ampak vem še za lepši občutek, še bolj popolen.

To je takrat, ko sam razumeš in sprejemaš druge ljudi. Takrat ti deliš ta občutek drugim ljudem. Kajti tvoj nasmeh, pogled… je takrat nekaj čisto drugačnega. Vidijo in čutijo, da se ne obremenjuješ z njimi. To jim res da dihati.

A poskusiva to zdaj praktično?
Pa vzamiva Barbarelo, ko je ravno ta zadnja po datumu in prva po abecedi:
>prijateljstvo med moškim in žensko n mogoče, o tem je nekoč napisal pokojni dr. Košiček razen, če je on topli bratec. Sicer se pa za tako imenovano “družinsko” druženje skriva marsikaj, kar nekoč morda zelo, zelo boli !

Sem prepričan, da Barbarela ni pisala kar tako, gotovo ima lastne izkušnje, ki so jo pripeljale do takšnih spoznanj. Verjetno je doživela že več razočaranj s prijatelji. Ona iskreno verjame, da ima prav in tudi ima prav. Koristno je poznati njeno resnico. Spoštovati je potrebno Barbarelo, ker nam jo je zaupala. Hvala Barbarela.
Midva torej razumeva Barbarelo in jo sprejemava. Barbarela vidi in čuti, da se ne obremenjujeva z njo. To ji res da dihati.

Seveda pa to ne pomeni, da je njena resnica tudi najina resnica. Kdo je tisti, ki ima prav, kdo bo zmagovalec sploh ni važno. Pomembno je, da vsak od nas živi svojo resnico in se ravna po njej. Količina užitka in količina trpljenja, ki jo bo doživel, pa mu bo prav nazorno pokazala kaj je bližje univerzalni resnici v danem času.

Barbarela tebi želim čim manj, Eva tebi pa čimveč prijateljev.
Vitomir

Hvala Vitomirju in Barbareli za njuno razmišljanje.

Vitomir, tvoje razmišljanje zelo sprejemam. RES je tudi, da sem še kar mlada, veš, in tudi zato mi je tako pisanje, kot ga navajaš ti, potrebno.

Bi pa rada, da bi Barbarela napisala kaj več. Predvsem o tistem …kar nekoč morda zelo zelo boli… Hvala, Barbarela, nasvidenje do prihodnjič.

Eva
bravo, to je to. Ne samo, da si razumela, že praktično uporabljaš.
>RES je tudi, da sem še kar mlada
Ne verjamem, da si mlada – po pameti prav gotovo ne, mogoče po letih…
Vitomir

Oprostite, ker sem vprašala ozr. želela še kaj nadaljnjega pisanja.

Eva,tvoje razmišljanje mi je zelo blizu.
Tole,kar si zdaj napisala , je čisto nekaj drugega , kot tvoj strah pred govoricami. Ostani prepričana v svoje prijateljstvo , saj nasvet,kako prebroditi dilemo opravljanja , ti je dal itak najboljši Vitomir.

Tudi sama imam – poleg moža – tudi moške prijatelje.

lp N.

Nikita, hvala, vse lepo, nasvidenje.

Si kdaj pomislila, kako se počuti njegova žena ( in tvoj mož), saj se govorice hitro širijo. Bi bila ti popolnoma brez skrbi, če bi imel tvoj mož podobno zvezo z neko žensko ‘prijateljico’? Si predstavljaš, kaj doživlja njegova žena?
Za trenutek pozabi nase in se vživi v njiju. No?

Draga Eva, ljudje niso ovce, ne govorijo nekaj v prazno, ali si že slišala za pregovor, kjer je dim je tudi ogenj ?

Ah seveda pa še tole, boli IZDAJA zaupanja !

New Report

Close