Zakaj drugi vidijo le greh?
Katka, kako zelo dobro si napisala. Ne morem verjet. Res ne. Ker je res, ja … ker simpatičen pomeni prikupen.
Nikoli še nisem razmišljala ravno o tem, kar bom zle napisala, ampak mislim, da ljudje tudi prijateljstva gradimo na simpatičnosti. Če ti je nekdo ful tak čudn, pa zanemarjen, te ne privlači kot človek, kot prijatelj. Če pa ful čutiš prijetnega človeka, pa dobrega sogovornika in nadalje prijatelja, je potem to to.
Vsak človek pa v človeku po svoje vidi simpatičnost, lepoto. Nekdo je meni všeč, moji prijateljici pa ni. Pač tako je. Ljudje se čutimo in po tem tudi nadalje privlačimo, komuniciramo.
Kar se tiče varanja, ljudje božji, ponos – kaj pa ponos? In še enkrat – tisto kar mi je najvažnejše – spoštovanje do človeka. V primeru, da se mu predam, kar bi se lahko-saj smo vsi kravi pod kožo, KAJ PA BI SI TA PRIJATELJ MISLIL O MENI???????????????????????????? Poglej jo žensko, vendarle je padla…. In kako zaupanje je potem tudi v prijateljstvu, NI GA.
Hvala Katki in ostalim. Katka, super si napisala, nasvidenje
Eva, vidva se ne bosta globlje zapletla ker “Ker se ve, da se ne sme” in “ker sta odgovorna”.
Torej, če ne bi bilo omejitev – pa bi, a ne? Eva, Eva…….naboj in iskrice so, samo razum bremza. Ne jezi se, samo laži si pa tudi ne. Gre za malo dražljiv odnos in ja, v klasičnem smislu ravno ne varata. Če vama je to dovolj in še več, če vajinim partnerjem to ustreza, potem..kaj….je najbrž Ok. Se pa strinjam s predhodnimi zapisi – ljudje začutijo ta magnetizem med dvema in to je to.
Gre torej za terminološki problem – prijatelj pomeni zame človeka, ki me telesno, vizuelno ne privlači. Prijateljstvo je na čisto drugi ravni odnosa.
Sama ne verjamem v prijateljstva med moškim in žensko. Sem poskusila. Je bilo lepo……tudi malo dražeče……..oba sva bila samska………nikoli si ga nisem želela kot partnerja, no da skrajšam, končalo se je tako, da mi je povedal, da je zaljubljen vame itn.
Živi kot hočeš, a glej na stvari kot so, ne kot bi bilo dobro, da bi bile.
LP!
Ne gre za greh, samo pristnega prijateljstva med žensko in moškim ni. Vi2 bi se dala dol,če bi se “smela :)”. Tako ostajata na tisti meji, ki je moralno v naši družbi še sprejemljiva.
Lahko ima ženska “prijatelja” (in obratno), ki je kot sexualni partner ne zanima, bolj vprašanje pa je, kaj si ta prijatelj v resnici želi. Končno v takih prijateljstvih pristajamo na mejo, ki nam jo določijo drugi z besedami “bolj to, kot nič”. Tako na koncu ostajajo pri “prijateljstvu”.
Draga Eva, moram se oglasit in ti povedat, da te razumem.
Pripravljam zabavo za rojstni dan, povabljeni familija, prijateljice s partnerji in večni prijatelj G. z ženo.
Danes ponoči mi je brat poslal sms: Povabi G. in ženo. Ker nisem imela očal pri roki, sem prebrala: Pozabi G. in ženo. Kakšen strah in groza sta me zgrabila … da se jima ni kaj zgodilo!!
Moj prijatelj G. (in tudi njegova zlata žena) je bil z menoj v vseh lepih in težkih trenutkih, potovanja, zabave, poroka, rojstvo, prazniki, ločitev, a NIKOLI nama niti na kraj pameti ni prišlo, da bi lahko bilo med nama kaj več. Tudi spala sva skupaj v zakonski postelji, čisto normalno – kot brat in sestra.
Tega ne more razumeti nekdo, ki tega ni doživel. Njegova žena in moj bivši mož nista bila nikoli ljubosumna na najino prijateljstvo. Sedaj živimo v različnih krajih, se ne vidimo tudi po celo leto, a ve se, če kateri kaj potrebuje, je to to.
Am, a ti do prijateljic čutiš iskrice in želje? Se fino kreše med vami? Omejeni ste vsi, ki mislite, da prijateljstvo med žensko in moškim ni možno. Predvsem ste to ženske, ki se ne bi mogle družit z nekom, ki si vas ne bi želel in s tem filal vašega ega in pa moški, ki mu življenje upravlja njegov tič.
Eva,po moje,če gre za prijateljstvo v pravem pomenu besede,ni greh,ampak nagrada.
Prijatelja imeti je lepo darilo,ker nikoli ne veš,kdaj boš rabil nesebično pomoč,ki ti jo nudi lahko edino nesebični prijatelj.
Drugo je,(pa ne mislim na greh),če vse to preraste okvirje prijateljstva in si človeka data prosto pot svojim čustvom in se razvije kaj več.
To pa je lahko,ni pa nujno tudi samo nekaj povšnega in tako se na nek način to prijateljstvo pokvari.
Če veš kaj hočeš in česa ne,se ti ni treba ozirati na govorice.Te so tako vedno na udaru,če manjka “snovi”!
Prijateljstvo sklepaš z nekom, ki ti je blizu po značaju, po hotenjih, z njim rad klepetaš, preživiš prosti čas, popiješ kavo. Z nekom, ki ti ni všeč (ali moški ali ženska) – po mojem – pač ne moreš biti prijatelj – to je razlika med prijateljem in znancem!
Seveda so iskrice in želje – kako da ne – morajo biti! Seveda pa imajo nekateri res pokvarjene misli in to tisti, ki v življenju nimajo prijateljev (pa se tega ne zavedajo!!) in ga prav zaradi takšnega ozkega, pokvarjenega razmišljanja tudi ne bodo imeli – iskrenega prijatelja, ki ostane ob tebi tudi v težkih časih.
Kiara, lepo si napisala – prijateljstvo je nagrada. Vemo pa, da nagrad ne zna vsak ceniti in jim dati pravo vrednost, zato pa se pojavljajo govorice tistih, ki nagrade niso nikoli prejeli – foušija!!
Največjo potrebo po biti sprejet ima, kdor nikogar ne sprejme, najmanjšo pa tisti, ki vsakogar sprejme.
Zato sprejmi vse te ljudi, ki fantazirajo o grehu kot nevedne in njihovo mišljenje bo pri tebi izgubilo vsako težo – te ne bo več motilo.
(To, da si ženska, s tem nima prav nič opraviti.)
Želim ti trdno in trajno prijateljstvo še naprej.
Vitomir
No, pa si beznila v osir… Tudi tule si jih našla (čeprav, verjamem, ne tudi iskala) mnogo, ki vidijo greh… ali pa vsaj sklepajo, da sta s prijateljem tik pred njim.
O ti sveta preproščina!
Če grem na pijačo s prijateljico, se lahko pogovarjava na par cm, se hihitava, se objameva, celo poljubiva, govoriva o malih skrivnostih, o katerih s partnerji ne… pa je vse ok. Nihče še ni rekel, da “hodiva”.
Če grem pa s prijateljem… lahko pol navedenih “aktivnosti” odpade, pa sva par in varava.
Ob vsem lahko mirno rečem, da mi je prijateljica simpatična, da je prava seksi bejba.
Eva, stopi mimo. Kdor ne upa pred svojim pragom pometat, pač pometa pred tujim… kjer je praviloma manj smeti.
Neguj prijateljstvo… verjemi, biser je.
Srečno!
Ne vem kakšna preproščina……preberi, lepo je zapisano:
-nisva pomislila še na to, da bi varala
-Ker se ve, da se ne sme
-vendar ne varava in nimava tega namena, sva odgovorna. Mogoče je pomembno tudi to, da se zavedava, da avantura lahko uniči, ali pa kar uniči prijateljstvo.
Jaz nikogar niti ne obsojam niti ne obtožujem, vendar ravno naivna preproščina ni moja lastnost ;-)) Seveda lahko pišem le všečne stvari in torej le kimam, vendar Eva najbrž tega ravno ne rabi. Lepo je vprašala – zakaj drugi mislijo oz. vidijo greh v njunem prijateljstvu. Odgovor – ker ni le običajno prijateljstvo, ampak stopnička, lahko le majčkena stopnička, nad njim. Eva to precej dobro ve.
Jaz osebno v prijateljstvu med moškim in žensko ne vidim ničesar slabega in grešnega. Spol pri pravem prijateljstvu zame ne igra nobene veze.
Je pa žal tako Eva: pri vsakem odnosu, pa naj bo to ljubezenski ali prijateljski je simpatija. V začetku. Ljubezen se kasneje razvije iz simpatije, ko se dva razumeta v eros in na koncu v skoraj popolno ljubezen-patos. Če se dva razumeta to še ni ljubezen. Žal ljudje mešajo vse pojme med seboj, potem pa nastane, kar nastane. Obrekovanje, zavist, ljubosumlje in še kaj. Ne oziraj se Eva na druge. Tvoje življenje je samo tvoje in vsak si ima pravico izbirati prijatelje, pa naj drugi mislijo kar koli.
V biti pa je vprašnje bolj globinjsko. Je možno prijateljstvo med moškim in žensko brez, da bi se sprevglo v kaj lepšega? Ljubzen na primer ali pa, da bi besede meso postale. Poznam veliko ljudi, ki trdijo, da je možno brez telesnega stika. Simpatija še ni ljubezen in prijateljstvo nima nobene veze z ljubeznijo. Škoda le, da se ljudje ne znamo tako odkrito in globinsko navezati na partnerje, da bi najprej v biti postali naši prijatelji in potem šele ljubimci. Pišem žal, ker se mi zdi žalostno, da se dve ljubljeni osebi ne poznata tako dobro, da bi lahko na prvem mestu bila prijatelja.