Zakaj drugi vidijo le greh?
Ne vem, mogoče mi boste s kakšnim pametnim nasvetom pomagali iz sledeče situacije.
Zakaj drugi vidijo le greh, in ne vidijo tistega, da je tudi prijateljstvo med moškim in žensko možno???
Imam prijatelja, s katerim se zelo dobro razumeva, imava se rada, si zelo zaupava in kar je najpomembnejše, med nama ni nobene avanture. Je pa res, da sva si simpatična, imava pa vsak svoja partnerja.
Ker se često druživa skupaj, so prišle ven govorice, da varava svoje partnerje. Midva osebno vema kako je, da ne varava, da nisva niti blizu varanja, to vesta tudi najina partnerja.
Je pa res, da sploh meni, kot ženski ni vseeno za te govorice. Prosim vas, pomagajte mi s kakšnim koli nasvetom, kako odreagirati na te govorice, kako se obnašati, kajti dejstvo je, da govorijo, da sva ljubimca.
Rada bi se rešla teh govoric. Ne bi pa rada izgubila tega človeka, ker mi veliko pomeni kot človek.
On sicer niti ne pomisli, da bi me izgubil, ker se sploh ne ozira na govorice. Vendar meni kot ženski pa ni vseeno.
Prosim za vašo pomoč.
Hvala in lep dan.
Eva, proti govoricam ne moreš nič (vsaj po mojem mnenju). Če bi jih želela ustaviti, bi verjetno morala pretrgati vse stike s svojim prijateljem.
Ne oziraj se na druge, ne pripisuj pomena govoricam. Ljudje so bili, so in bodo opravljivi in marsikoga zanimajo bolj življenja drugih kot njihova. Pa kaj? Naj opravljajo, ti pa ponosno dvigni glavo in pojdi mimo njih. Zakaj? Ker imaš veliko več kot bodo oni kdajkoli imeli. Imaš partnerja, ki ga in ki te ljubi in imaš prijatelja, kateremu lahko zaupaš.
Ne oziraj se na druge, ampak nase in na svoje bližnje, ker samo oni so pomembni v tvojem življenju, oni dajejo smisel tvojemu življenju.
Drugi nam ucepljajo neke norme in kvazi resnice, med drugim tudi, da ženska in moški ne moreta biti samo prijatelja….b**s** lahko sta, to vem iz lastnih izkušenj, “samo” prijatelja in nič drugega…
Ne daj se in uživaj:)
Eva, očitno do svojega prijatelja gojiš čustva, ki niso samo prijateljska ( in obratno), čeprav (še) praga nista prestopila, zato se ne sprenevedaj, da gre samo za prijatelja. Če (pre)pogosto misliš nanj, če mu vse zaupaš (več kot partnerju), če si rada v njegovi družbi, če se mu ne bi za nič na svetu odpovedala, si že na spolzkem terenu…
Prijateljstvo (pravo) med moškim in žensko je možno le v primeru, če si drug drugemu sploh nista všeč kot moški in ženska, če ni nobenih iskric in nobenih želja. Edino tako.
Se 100% strinjam s She, zato sem napisala kako sta si simpatična… Ker simpatičnosti je več hmmm vrst… po izgledu ali ti je nekdo faca oz. normalen… 🙂 To kaj si pa ti napisala pa je že simpatija, ki se lahko v kritičnem trenutku hitro spremeni… v kaj druga.
Se strinjam s She in daj karte na mizo: če ne b bilo vajinih partnerjev ali norm, ki jih postavlja družba, bi bila vidva skupaj. Je tako? Vprašaj se zakaj sploh potrebuješ tega prijatelja. Najbrž zato, da dobiš tisto, kar ti v zakonu manjka: če drugega ne odkrit pogovor in nekoga, ki te posluša. Verjetno pa tudi nekaj čustev. Ali ni nekako logično, da naj bi partner bil tisti prvi prijatelj na katerega se lahko vsak hip zaneseš in ki te bolj ali manj v vsem izpolnjuje?
Lahko definiraš kaj ti pomeni mož in kaj prijatelj? Tako čisto iskreno??
Ja, bom odgovorila na slednje – simpatična. Saj sem v bistvu to tudi sama napisala.
Simpatična pomeni, da mi je on kot moški postaven in lep, po karakterju pa ravno tako zelo uredu. Isto sem jaz njemu. In če je človek lep tudi navzven, ne le na notri, potem se temu reče simpatičnost, ali pač?
Vendar glede na to, da imava oba ljubiva svoja partnerja, ne vem, nisva pomislila še na to, da bi varala.
Ne razumem, zato je pa moje vprašanje -ZAKAJ DRUGI VIDIJO LE GREH?
Zanima te, zakaj drugi vidijo le greh? Zato, ker vaju pogosto vidijo skupaj, ker vidijo vajine iskrice v očeh, opazijo način, kako se z njim pogovarjaš, kako se sklanjaš k njemu, ljudje vse opazijo, tudi tisto, česar ti nočeš videti in priznati.
Če bi se družila z nekom, do katerega ne bi čutila nič, in on nič do tebe, bi se to videlo in verjemi – nobenih govoric ne bi bilo.
Eva, jaz te čist razumem! Tudi jaz imam prijatelja s katerim se razumeva res super! Med nama ni nobene strasti, nikoli se ne bo nič intimnega zgodil, pogovarjava se lahko o vsem, si res zaupava! Mogoče je razlika v tem, da jaz nanj gledam kot na starejšega brata, ki ga pač nikol ne bom imela, on pa name na sestro, ki ji stoji ob strani. Je pa res, da za najin odnos ne ve veliko ljudi in da se ne vidiva ravno pogosto. Ve moj partner in to razume brez problemov, ker ve sicer da sem samo njegova in da je on moj najboljši prijatelj.
Če ti kej pomaga, skušajta svoje prijateljstvo zadržat bolj zase, daleč od ljudi, ki tega ne razumejo. Sicer pa dokler vajina partnerja razumeta vajino prijateljstvo, mislim da se ni treba obremenjevat s tem, kaj drugi pravijo, saj vi 4je veste kako in kaj.
LP
Govorice so obupna stvar, predvsem če si takšen karakter, da ti ni vseeno, kakšno podobo imaš v družbi, v kateri živiš.
Nič nisi napisala, kdo so tisti, ki govoričijo. Nekaj prijateljic, ki te malo špika ali pol vasi ali ves kolektiv? Morda se da tistim parim “nejevernim” prijateljicam tudi pojasniti, da med vama ničesar ni.
Sicer pa je moje mnenje, da če imaš dobro partnersko vezo, ne potrebuješ zaupnega prijatelja nasprotnega spola in se strinjam z predhodnimi odgovori. Če so med vama zaupni pogovori o tvojem in njegovem partnerstvu ali vsebine, ki jih ne moreš deliti s partnerjem, je to znak, da v tvoji (njegove ne bom komentirala) vezi ni vse ok. Premisli, koliko potrebuješ partnerja za partnerske stvari in koliko prijatelja, da predelaš, kar s partnerjem ne moreš oz. da se greješ ob njegovi simpatiji do tebe.
Kaj pa tvoj partner pravi na govorice? Kako bi se odločila, če bi imela dve možnosti: obdržati partnerja, omejiti prijateljevanje in s tem omejiti govorice ali obdržati prijatelja in govorice hkrati?
Malo me je zmotilo tudi dejstvo, da se tvoj prijatelj ne ozira na to, da je tebi težko, da te govorice bolijo, ampak on bi fural svoje naprej in nič spremenil v smeri, da bi bilo tebi lažje. Res mi diši tako, da se potrebujeta za nadomestilo partnerja.
Kaj bi se zgodilo, če bi prijatelja zgubila? Kje bi bil primanjkljaj v tvojem življenju? Tisto pogrešaš pri partnerju? Krasna priložnost za rast v odnosu. Čimprej mu povej, da bosta svoj odnos lahko prevetrila in zaživela brez potrebe po zaupnih prijateljih nasportnega spola.
Eva ima problem z govoricami, ne pa s svojo partnersko zvezo in prijateljem. In ni prosila, da iščete probleme tam, kjer jih ni.
In zakaj naj ne bi bilo možno trdno prijateljstvo med osebama nasprotnega spola? Če bi s popolnoma istimi besedami opisala najboljšo prijateljico, potem bi bilo vse v redu? In če bi najboljši prijateljici zaupala kaj o svojem partnerju ali stvari, ki jih partnerju ne zaupa? Zakaj pravite, da če v partnerstvu vse štima, ne rabiš prijateljev? A potem, če imaš krasno zvezo, je treba tudi najboljšo prijateljico skenslat, ker je pač ne rabiš? Kaj pa, če sta najboljša prijatelja brat in sestra? A potem je po vašem to možno ali ne? Kaj pa v kulturi, kjer se bratje in sestre lahko poročajo? Ali pa, če imaš najboljšo prijateljico, ki je lezbijka?
Glej, včasih je potrebno pomisliti, od kod je problem prišel, da ga potem učinkoviteje rešiš. Sicer samo ponavljaš isto zgodbo.
Ja, še zmeraj vztrajam pri tem, da je v dobri partnerski zvezi tvoj partner največji zaupnik v tvojem življenju. Prvi, ki o tebi ve največ in ti največ veš o njem. Potem sledijo prijatelji in prijateljice, ni važno, katerega spola. Meni pač ni sprejemljivo, da nekdo drug ve več mojh osebnih stvari kot moj partner in obratno.
Enako bi odgovorila, če bi šlo za prijateljico, ja. Le da je predstavnik nasprotnega spola lahko še dodaten spolzek teren. Ne mislim nujno telesnega varanja, temveč dejstvo, da potrebuješ dve osebi, da se počutiš izpolnjenega.
S tem ne mislim, da če imaš partnerja, ne smeš imeti prijateljev, prijateljic in družbe! Nasprotno, so nekaj lepega in osrečujočega in potrebnega! Žalostno je biti brez prijateljev.
Potrebno je razlikovati, ali sem z nekom stalno bližji kot s partnerjem, da v globini potrebujem dve osebi, da se čutim ljubljenega.
Moje mnenje je, da je možno prijateljstvo med moškim in žensko, žal pa je danes svet tako puritanski kot pred 100 leti. Veš kdo dela govorice in jih prenaša? Tisti, ki ti zavida, ki sam v svojem življenju ni sposoben deliti poštenih in lepih čustev med več ljudi. Kaj pa ženske, ki tičijo skupaj po več ur na dan – tudi tu bi lahko nastale govorice, kajne? To je zame čisto enako – je pač moški in ne ženska.
Tudi jaz imam prijatelja že dalj časa, a je vse na platonski podlagi. Imava se rada in to so opazili tudi sodelavci, ker pač preživiva veliko časa skupaj v službi, ker vsak dan večkrat pride k meni, ker se skupaj smejiva, ker sva srečna, ko sva eden ob drugem. Včasih prileti kakšna zlobna pripomba – ponavadi od tistih, ki so ali so bili samo “zaštrikani” s kom, sicer pa babje čenče vedno krožijo. Midva pa zase veva, da ne delava nič narobe, sva si le v podporo in veselje. Ničesar ne skrivava in ohranjava spoštljivo mejo eden do drugega.
Če je tvoj partner seznanjen s tem prijateljstvom, ki ga doživljaš zunaj doma – kaj ti mar govorice? Če imaš čisto vest se nimaš česa bati. Če te pa govorice tako motijo – potem je pa čas, da potegneš črto in postaviš mnogo višjo mejo, kot jo imaš sedaj.
Želim ti še veliko prijetnih trenutkov in da se boš znala prav odločiti – gre predvsem za tebe in ne druge.
Zakaj?
Ker si samih sebe ne predstavljajo kot prijatelje nasprotnega spola brez apetita po fizičnih kontaktih…
Ker se jim v njihovem življenju malo dogaja in se jih dogaja skozi dogajanja “potencialnih” ljubimcev…
Ker nimajo nobenega res pravega prijatelja nasprotnega spola in bi si ga želeli…
Ker se v svojem partnerstvu počutijo nesigurne in bi ziher prijatelj-ca se izkazal kot boljši in bi bilo doma “ogroženo”
Vsi ljude, kakršnega spola že so, vezani, nevezani, ki jih imamo radi in oni nas, nam dajajo smisel v življenju!
Dosti iskrenega in srčnega druženja s prijatelji in prijateljicami ti želim!
Hvala vam.
Zdaj sem že tudi točno zvedela KDO so ljudje, ki to govorijo.
Ja, takšna oseba, ki nima pri sebi urejenih razmer. Ki ni v življenju še nič probala. Potem gre iz nje (govorice o meni) naprej, na njej podobne. Na takšne, ki mi s svojim dosedanjim življenjem ne segajo blizu, ki imajo svoje napake, pa jih ne vidijo. Vidijo in sklepajo pa vse negativno o drugih.
Sem izpopolnjena v sebi in srečna.Tudi zavoljo vaših odgovorov, kakršni koli so že bili. Spoh pa mi veliko pomenijo odgovori tistih, ki ste mi pisali v stilu mojega vprašanja in ste zadevo gledali tako kot jo gledam in doživljam jaz – se pravi – jaz in moj prijatelj sva prijatelja, vendar ne varava in nimava tega namena, sva odgovorna. Mogoče je pomembno tudi to, da se zavedava, da avantura lahko uniči, ali pa kar uniči prijateljstvo.
Kaj ti potem pomeni človek s katerim si si bil enkrat dober prijatelj, danes pa greš mimo njega – kot mimo tujca: zaradi ene napake, zaradi nebrzdane strasti. Ne, ne splača se. Preveč imam rada prijatelja, ga spoštujem in cenim. Ne splača se. V bistvu nisem imela namena o tem pisati, hotela sem vam samo povedati, da ne mislim na greh. Jaz ne. In moj prijatelj ne. Ker se ve, da se ne sme. In, ker je vmes SPOŠTOVANJE DO ČLOVEKA.
Hvala, ker ste mi prisluhnili in vse lepo, Eva
She, govoriš o nečem, kar še nisi doživela. Tudi jaz imam zelo dobrega prijatelja, ki mi je sicer zelo simpatičen, predvsem pa se zna pogovarjati, zato skupaj preživiva precej časa. Oba sva samska, vendar z njim nimam ničesar in tudi ničesar ne bom imela (!!!), ker me seksualno ne privlači. Čeprav je fant – sem v njem našla najboljšo prijateljico, če tako rečem.
Na tole izjavo (tutjs) lahko dodam samo en komentar in to je amen.
Za tisto pravo prijateljstvo med moškim in žensko (brez sexa) mora človek enostavno biti dovolj zrel.
Berem tele komentarje,… sta si simpatična, pa iskrice pa bla bla bla….lepo vas prosim no. Normalno da sta si prijatelja simpatična, meni so tudi moji prijatelji in prijateljice simpatični – prijetni. Ker simpatičen pomeni prijeten, prikupen (SSKJ).
Je res, da ti mora biti partner tudi prijatelj. Ampak, da pa zato ker imaš partnerja ne rabiš nobenega prijatelja/ice je pa navadna kozlarija…