Zakaj droga?
Pozdravaljena Suzana
Se opravičujem za zamudo bila sem oddsotna (dopust) potem se mi pa je računalnik pokvaril tako, da nisem mogla na form.
Bila je kriza štiri dni prva dva dni je blo najhuje. Upam, da nama je uspelo, čeprav včasih je tako nekam oddsoten.
Zanima me če se da kupiti test elektronski.
L.p.
Akinit
Zdravo Akinit,
Tudi jaz upam, da vama je uspelo. Veš, urejanje zasvojenosti ni samo abstinirati je tudi sprememba življenja.
Bodita pozorna tudi nato. Poiščita si nove stvari, ki vaju bodo zbližale in razveseljevale. Npr. plesni tečaj ali kaj podobnega.
V našil lekarnah je možno kupiti le urinske teste. lahko jih kupiš tudi v našem društvu.
LP, Tanja
Pozdrav vsem!
Človek je kompleksno bitje in zelo težko ga je razumeti in prav vsak je edinstven in ni mu enakega! Rada bi povedala, da sem imela težko otroštvo,
oče pijanec, psihično in fizično znašanje nad družino…Zrasla sem v močno osebnost, pa vendar hkrati ranljivo, kot smo vsi mi! Torej imela sem izbiro,ali postati zagrenjena, ali dvigniti glavo in biti boljša kot on. Dal mi je veliko, hvaležna sem mu, rada ga imam, odpustila sem mu neglede na vse in še vedno mu odpuščam!Tako lažje živim, srečna sem, zdrava sem,in nič me ne razjeda! Lahko, pa bi bilo vse skupaj čisto drugače, lahko bi se utapljala v takšnih in drugačnih substancah ali drugi obliki odvisnosti. Ni merila,živiš v urejenem okolju ali ne, v ljubeči družini ali ne, vsakdo postane samosvoj, vsakdo ubere svojo pot, res pa je da ga na to pot privede nekdo ali skupina ljudi, kot je mene oče! Vse je splet okoliščin!
Draga Pannama, vedno sem pripravljena prisluhniti ljudem v stiski, če boš pripravljena na to, mi sporoči!
Življenje je eno samo, živi ga!
Lep pozdrav!
1.Droge zato,ker v življenju nisi sprejet,te ne marajo,ob njih pozabiš na probleme…
2.Tist ,ki ima aids naj pogleda za zdravilo,baje so ga že odkril.
3.Kdor bi rad nehal naj začne piti vodo,da se telo prečisti in si osvobojen strupov,nato pa se z nečim zaposli,tudi uniči vso,vso drogo..
4.Kdor misli,da se po letih ne da dokazati,da si se drogiral se moti!V jetrih ostanejo snovi in strupi več let,zato lahko zboliš za rakom na jetrih po 3 letih,ko si čist.Jetra so največji kemični laboratorij v človeškem telesu in zadržijo vse toksine.Zato se drogeraši pazite,da vam ne odščipnejo košček jeter in preverijo..
5.Prvi korak k prenehanju jemanja drog je,da se sam odločiš,da nehaš.
6.Če vas kdo misli hipnotizirati morate samo zadenjati si bolečino,tako,da hipnoza ne prime.Najbolje je,da stiskaš mezinec.
Dandanes poznamo različne oblike zasvojenosti, od zasvojenosti z alkoholom, računalniškimi igricami, heroinom, spolnostjo, igralništvom. Vsem pa je skupni odtegnitveni sindrom – kriza, ki se pri vsakem posamezniku kaže malo drugače. Agresivni izpadi so lahko skupni vsem. Človek v krizi bi naredil “vse”, da bi prišel do svojega nadomestka, pa naj bo to alkohol ali predmet spolne potešitve.
zaskrbljena pri tebi zgleda, da res veš zelo malo o samih substancah. Vino ni ekako kt lekadol je pa oboje droga. Kje je skrivni recept, da otrok ne bo jemal drog? V tem kako ga vzgojiš. Pa tudi, če jih bo določen čas, če ima jasne cilje za prihodnost se nimaš kaj bati.
Poznam ljudi, ki so na gimnaziji odlični pa jemljejo 3x na mesec Xe. Ni problem v drogi ampak v posamezniku. Ni problem koliko x vzameš ampak koliko vzameš in predvsem: koliko veš o tem.
Vzgoji otroka, ki bo rad imel znanje in s pomočjo znanja ne bo padel nikamor.
Primer: če greš vozit helikopter pa nimaš znanja ga boš prej kt slej sesul z tem pa še sebe.
In sem pravim… Vsaka stvar je zase, in vse je odvisno od posameznika!
Močni bodo preživeli, šibki potonili.