ZAKAJ????
Ja točno tko Medeja.
Maš res, čisto pravilno razmišljaš.Ampak tu moški delajo napako.
Ko se poročiš moraš še bolj se trudit in dokazovat svojo ljubezen, tudi s tem, da si urejen in da ti noge ne smrdijo, pa zadah ipd.
Nekateri mislijo, da ko dajo rinko na prst(če ga potem sploh nosijo) se jim ni treba več trudit, imajo jo, sedaj ima rinko in finko, pa saj tko al tko ne more zbežat………………
NAPAČA dragimoji, iz dneva v dan iz minute v minuto moramo kazat svojim polovicam(če so boljše ne vem), da jih spoštujemo in imamo radi.Sej vem, zdajle se bo usul plaz vseh tistih, ki ne mislite enako.
A Hribovc ostaja Hribovc, ne more iz svoje kože, je pač romantik………..
Ena izmed desetih bozjih zapovedi pravi :
NE NECISTUJ !!
In zakaj tako pravi ? Odgovor je cisto preprost : ker potem srce boli – tistega ki vara, tistega ki je prevaran in tistega tretjega/tretjo tudi…
Torej, varamo zato, ker smo ocitno toliko sado ali mazo, ker nam to pase.
Pa da ne bom ostala samo pri tej bozji zapovedi, vam nastejem se enih par, o katerih bi lahko razglabljali na dolgo in siroko zakaj bi bilo prav da jih spostujemo oziroma zakaj in kateri so razlogi da jih ne :
1. Spostuj oceta in mater …
2. Ne pricaj po krivem !
3. Ne necistuj !
4. Ne zeli svojega bliznjega blaga!
In zdaj vas sprasujem ? Koliko od vas lahko iskreno rece, da zgoraj nastetega ne pocne ?
Jaz se zgoraj nastetega ZAL ne drzim…in ne vem zakaj…in nikoli ne bom vedela.
Lep dan vam zelim…
clementina
Hvala vam !
Verjetno sva se prava dva našla – dve polovici in zdaj sva celota.
Včasih sem kar žalostna, ko razmišljam, da bo to enkrat minilo – ko enega od naju ne bo več. Če poznate tisto pesem od Elde Viler, potem veste kaj mislim. Zato pravim vsem, da če se imata dva resnično rada, potem premagata vse težave… kajti ljubezen premaga vse.
Žal mi je za tiste “uboge k……”, ki pretikajo od ene-ga do drugega in iščejo rešitev svojih težav vse drugje samo pri sebi ne, krivijo vse, samo sebe ne vidijo !
Ja maybe, marsikaj vam lahko svetujem in povem iz lastnih izkušenj, a mislite, da je meni vse padlo iz neba … vse tiste-i, ki varate pa sami zavestno rinete v “drek”, oziroma drek nastane na koncu … zato vas enostavno ne prenesem… vedno pravim, zaključi s slabo vezo, zakonom, šele potem ustvarjaj novo razmerje, pa seveda ne spet s tistim, ki ima polno balasta s sabo, ali pa je celo vezan !
sej nisi dojela mojega komentarja…
če je kdo tako pomirjen in zadovoljen s svojim življenjem, kot naj bi bila ti, ne bi tvoje pisanje izražalo takega negativizma do soljudi (ki jih mečeš v isti koš), ampak bi kvečjemu povedala svojo srečno izkušnjo in vse uboge k**** utišala s tem, ne pa primitivno z zmerjanjem. to se ti lahko kvečjemu kdo reži in si misli, da maš pa res probleme sama s sabo.
Če je nekdo tako prepričan v svoj prav in ne sprejema od drugih niti to, da vsak ki skače čez plot ni kurba-kurbir, kaj bi se zgodilo, če bi npr.slišala od drugih, da te mož vara. Ali bi si naprej zatiskala oči in trdila, da je vse ok. (ker si tako zelo prepričana v svoja mnenja)? Ali pa bi dojela, da imajo mogoče drugi prav.
Ta replika ne leti na tvoj srečen zakon, ampak na to, da si ne daš dopovedat, da vsak ki vara ni kurba-kurbir.
Sploh pa kaj je varanje?
Če bi mene partner čustveno, spolno ali pa celo telesno zlorabljal ali pa zapostavljal, bi si prec našla drugega (ali pa bila samska). In zato bi bila kurba??? Se mi zdi, da bi bila večja kurba, če bi z njim ostala, npr. zaradi tega, ker smo si pač ustavrili nek standard, sliko srečne družine ipd….
Vedno probam sprejemat tudi drugačna mnenja, ampak tvoje ????????????????
MARJA
NEMOGOČE SE MI ZDI DA IMA TAKO MNENJE ZRELA ŽENSKA.
SAMO TO BI REKLA VSAK SI POLEPŠA ŽIVLJENJE KOT SAM HOČE NIHČE DRUG MU GA NEBO NITI JAZ NITI TI.NEVEŠ PA KAJ ŠE TE ČAKA MORDA PA LE NISI SREČNA TAKO KOT GOVORIŠ MORDA PA ŠE VEČJA SREČA GRE NASPROTI
PA ME ZANIMA ČE SE JI BI BILA SPOSOBNA UPRET.TO NISO KURBICE IN KURBIRJI TO SO LJUDJE KI JIM MAJNKA RAME NA KATERO SE LAHKO NASLONIJO NASMEJEJO ALI ZOČEJO.VENDAR IMA PA RES VSAK PRAVICO DO SVOJEGA MNENJA.
PA SREČNO LP
MIMI
MARJA!
Nebom polemizirala t tabo ampak pol pa tud tvoj mož isklal sam tisto kar je med nogami.Pravico ma vsak do sreče kot si jo sam izbori
upam da si dovolj stara in da se ti nemore dogodit kaj takega
glede varanja.Ampak ,da imaš vsevprek za kurbice in kurbirje se bi pa lahko mal zadržala
mene so učili srugače kdo so kurbice in kurbirji zame je to neki novega, vedno sem bila prepričana da so to prodajalke in prodajalci ljubezni,ti si mi pa povedala neki novega
da so to vsevprek ljudje ki iščejo srečo pod soncem,pa da ti povem da sem stara 43 let pa ne obsojam vsevprek razmisli mal kaj te še čaka v življenju lahko danes jutri si lahko na mojem ali pa meni podobnim mestu.
PA SREČNO MARJA
Klasično tukaj je da se po parih odgovorih začnejo medsebojna navzkrižna obtoževanja.
Po mojem, samo to bom rekel – vzrok, dejanje in zagovarjanje varanja je samo V GLAVI ! Če si temu “podvržen” ti ni druge. Našel boš opravičilo in sto načinov da bi to zavil kot bombonček. Zame taka oseba ni ravno častna, še največkrat se izkaže da posledice dejanja varanja občuti sama podzavestno bolj obremenjujoče, a navzven razlaga patološko za normalne. Suicidnost, depresivnost in podobna stanja niso nikakršna neznanka, oz. spremljevalka teh stanj. Traja dokler traja in pojavljalo se bo kljub vsem moralnim normam, če te danes sploh še kaj veljajo.
ker sem verjetno tukaj najstarejša (vsaj tak občutek imam….), gledam na marsikaj okoli sebe, nenazadnje tudi na varanje, mičkeno drugače.
Prenehala sem obsojati, ker poznam več parov, ki prijateljujejo že leta in leta, pa jim to po nekih nenapisanih občečloveških pravilih , ne bi bilo dovoljeno.
Tudi sama sem poročena, trideset let, in na to, kar se je v teh letih dogajalo, me ni nihče pripravljal, niti me ni nihče učil, kako reagirati v določeni situaciji. Pozneje se je pač ugotovilo, da je mož hitro zadovoljen, to pomeni, da mu za srečo zadostuje skuhano kosilo ob točno določeni uri, mir v hiši, služba in čas za njegovo rekreacijo. Če ima vse to po nekem ustaljenem vrstnem redu, do katerega misli, da ima “pravico”, je srečen in zadovoljen in da je tako, vemo, ker ni siten, tečen, nergav in razdražljiv.
Jaz pa sem drugačna. Meni osnovne stvari: hrana, postelja, oplet vrt in rože na oknih, pa pridni in umiti otroci, ne zadoščajo za srečo. Želim si veliko “več”, od pogovora, do dobre in sočne medsebojne komunikacije, do nenehnega učenja, uživam v srečevanju z ljudmi, itd. itd.
Nekega trenutka XY v najinem življenju so šle najine poti vsaka po svoje, ker me pač on ni mogel “prisiliti”, da bi bila enaka njemu.
Vendar se nisva ločila, bognedaj, ker ne verjamem, da bi bilo z novim moškim kako drugače.
živimo skupaj, on pa /verjetno s težavo/ sprejema, da sem jaz večni “živček”, ki ne more biti pri miru.
Za tisto “skočiti čez plot”, sem imela že veliko priložnosti, vendar je ostalo le pri tem.
Zmeraj sem si rekla, pa zakaj bi to počela, saj postanejo domala vsi moški v določenem trenutku “zadovoljni medvedki”,….takega pa imam doma !
osebno menim, da je človek v zakonu nezadovoljen toliko časa, dokler misli, da je partner “kriv” za njegove težave.
Sporazumno in z argumenti se lahko doseže marsikaj.
Zakaj bi morala ženska recimo-banalen primer- gledati nogomet, če ji ni do tega ?
V tem času lahko gre tečt, kolesarit, na tečaj španskega jezika, nabirat gobe ali pa se lahko vpiše v katerokoli drugo dejavnost, ki jih ima na voljo še tako zakotna vas.
saj ni treba vse naenkrat, lepo počasi.
no, saj bi lahko napisala roman, pa naj bo zaenkrat dovolj
Meni ni nič manjkalo. Le tista druga oseba me je tako privlačila, da se enostavno nisem mogla upreti. Privlačnost je bila obojestranska. Vendar pa zato doma ni nihče trpel. Nisva bila klasična ljubimca – posexala sva se cca 6x na leto, ostalo sva prijateljevala, ko pa je bila sila prevelika sva skočila med rjuhe. Ko je spoznal bodočo ženo sva razmerje prekinila. Brez zamer, brez hudih besed. Želim mu vso srečo, kajti on me je celih pet let osrečeval. In ni mi žal.