ZAKAJ???????
Živjo,stara sem 23 let in ,kot vsak clovek si tudi jaz zelim nekoga,ki bi ga imela rada.Po notranjosti vem,da sem zelo vredu punca,po zunanjosti pa tudi.In veckrat,kadar grem zvecer ven slisim,da preden me nekdo spozna misli,da sem taka pa taka,potem,ko pa z mano govori ne more verjeti,da sem cisto drugacna,kot si je sprva ustvaril mnenje o meni.Veliko pametnejsa,boljsa…
Vendar mene muci drug problem.Sama zelo tezko najdem nekoga za partnerja,ker pri meni,ce ni kemije,potem ne bo nic…
Ko pa ze do nekoga nekaj zacutim,takrat vedno izgubim to osebo?!ZAKAJ?!To se mi dogaja non stop!!
Pa mogoce bo kdo mislil,da se potem obesam po nekomu in mu ne dam dihati nasprotno,cisto normalna sem,vesela…A na koncu se vedno zgodi to,da mi fant sploh vec ne odgovarja na sms-e,se ne oglasi na telefon.
Ni mi jasno res ne..Pocutim se,kot da bi bila v nekem zacaranem krogu.In vedno me je strah,da sedaj je lepo na koncu bo pa pobegnil in pobegne,o njem ni ne duha ne sluha.
Zelo bi bila vesela ,ce bi mi kdo vsaj malo svetoval oz.razlozil,kaj naj storim.
Papa,
Tjaša
Tjaša,
težko je ukazovati srcu, je pa res, da velikokrat srce mora delati po želji možganov. ker smo jih natrenirali, kdaj bo kemija. No to pa ni srce, kemija se zgodi takrat ko so možgani na dopustu.
Kaj hočem povedati? verjetno imaš neko predstavo o idealnem partnerju. verjetno si kdaj razmišljala, rada bi imela takega in takega, mora imeti postavo, mora biti simpatičen, vesel, družaben…….in tako naprej. Zamisli si, da te vprašam: kaj najprej vidiš na fantu? Jasno, da boš imela neko predstavo, saj vem, da boš na koncu rekla, da to ni pomembno, če vse drugo klapa, ampak teh detajlov je toliko, da zagotovo kaj manjka.
V življenju partnerja bo vedno kaj manjkalo od tiste naše idealne predstave, ampak vsega pač ne mroemo imeti, zato je važno tisto s čemer lahko živimo in kar večina pozablja, najprej moramo poskrbeti za sebe, šele nato bomo lahko skrbeli tudi za druge. To ni sebičnost, če ne bomo imeli nafilanih baterij, kako bomo lahko kaj energije dali še drugim. Za to filanje pa moramo poskrbeti kar sami.
Mogoče je kakšno tvoje ključno merilo pri izbiri fanta, tista redka lastnost in si se nevede omejila na manjši krog fantov.
kemija ne sme imeti nobene veze z našimi predstavami. Ko bi ti vedela, koliko je fantov, ki ustrezajo tvojim merilom, samo takšni fanti ravno tistih lastnosti ne kažejo javnosti, zato jih ne vidiš. Lahko se zgodi, da boš spoznala fanta, ki bo miren sedel na klopi in bral Tolstoja, oblečen še zdaleč ne bo po najnovejši modi in bo prej zgledal kot en “kmet” (brez zamere kmetje) kot pa frajer, ki ga imajo v družbi vsi radi. Če bi ga pa spoznala, boš pa ugotovila, da zelo dobro poje, da igra kitaro, da ga vabijo na vse žurke, ker zna zabavati družbo, ampak on vse to zna, se mu pa ne da igrati zabavljača, je športen tip, rad igra košarko, nogomet, kolesari, ampak to počne takrat ko mu paše, drugače pa najraje bere in se posveča naravi. In tisto akr najraje dela, tudi največkrat dela, zato ostalih lastnosti ne vidiš in jih ne razkuzuje, razen če to ni nujno potrebno.
No takega fanta, jasno ne boš videla, da izpolnjuje tvoje pogoje. To moraš vzeti za primer. šele ko ga spoznaš vidiš v čem vse te preseneča. torej, kemijo je teba vspodbuditi in ji pustiti, da gre svojo pot. Bo že našla pravega, pa čeprav se bo krival za umazanimi oblačili.
Jasno, spet pa je vse odvisno od tvojih želja in utvar.
Ne išči z razumom, ampak to kar delaš, naj veseli tebe, vse ostalo bo prišlo samo.
primož
Lep odgovor, Primož,
dodal bi le se, da se nasprotja privlačijo, hočem reči, da nas na nekom privlači tisto, česar sami nimamo oz. čutimo (zavedno ali nezavedn) pomanjkanje.
Tjaša, ne sekiraj se! Kor je Primož dejal, zagotovo je veliko fantov, s katerimi si lahko srečna, pri sebi poskusi pogledati, kaj te vznemirja, česa ti primanjkuje in potem ti bo vse bolj jasno zakaj tako; predvsem pa ti lažje – dosedanje slabe izkušnje bodo preteklost, zagotovo!
shanti
Draga Tjaša,
mogoče je problem, da preveč pričakuješ od določene osebe in si že na začetku ustvariš določene predsodke do te osebe, ki močno oslabijo možnosti za uspešno zvezo. v bistvu je vse v glavi. vsak človek ima v sebi predstave o idealni osebi, ki pa zbledi šele, ko človek spozna, da je idealna oseba človek ki je ob tebi in se zaljubiš vanjo. vendar če nekoga ne spustiš zraven in mu prisluhniš tega nikoli ne spoznaš.
eni so takšni, ki imajo moč, da žensko takoj privlačijo.
drugi pa so takšni, kot je zgoraj opisal Primož (mirni, navidezno nezanimivi…)
med te druge spadam tudi jaz, ampak prijateljice so nore name in jim nikakor ni jasno, zakaj nimam punce. finta je v tem, da sem bil tudi tem prijateljicam v začetku nezanimiv, vendar so bile nekako prisiljene me spoznati…in potem se je tista norost začela.
smo pač eni take narave, da si moraš vzeti čas in nas bolje spoznati.
morda bi ti pomagalo, da ne bi določeno osebo, s katero hodiš kar takoj imela za fanta, pač pa za prijatelja s katerim bi se družila in potem pa če bi kemija delovala, bi se pa imela še rada.
kar se tiče tistih, ki so zbežali, pa je tako, da še niso bili zreli za resno zvezo in so te mogoče imeli v načrtu samo za kratkotrajno zvezo, ker se pač želijo izdivjati, preden se spustijo v kaj resnega
vsekakor te čaka sreča, le imej se rada in zaupaj vase
Tjaša,
mogoče ne iščeš na pravem kraju. Še najboljše pa bi bilo, da bi se prenehala obremenjevati s tem (vem da je to zelo težko, a se splača potruditi) in začela uživati v življenju. Takrat boš kmalu srečala pravega fanta. Le pogum.
Sicer je to že Primož povedal na svoj način, toda od viška glava ne boli….razen po….
Ojla!!
Prav presenecena sem bila,ko sem zagledala,da mi je toliko oseb odgovorilo na moje sporocilo.
Vem,da sem sebicna in po eni strani imas prav,da imam nekako v glavi kaj si zelim,da bi nekdo imel oz. bil.
Ampak kot pravim,ko zacutim pri neki osebi,da ima vse to,kar mene pritegne,on potem izgine v neznano….
Trenutno mi je nekdo vsec in ,ce po pravici povem,mi ne da miru,da ne bi vsak dan razmisljala o njem,…Slisi se trapasto ampak tko je..
Upam,da ce napisem tole limonado,da ne bos (ne boste) zaspali zraven.Ampak pomoc pri tem problemu bi mi se kako prav prisla.
No pa zacnimo,…
Ze v srednji soli mi je bil on vsec.Spoznala sva se na nekem seminarju,a vendar sem bila v njegovi druzbi vedno sramezljiva,plaha.Takrat je imel punco.
Nakar sva se zopet srecala pred kaksnim letom in od takrat naprej mi ne da miru..No ja,vmes so bili tudi drugi,vendar zelela sem si samo njega.
Ampak vedno sva se srecavala,ko sem najmanj pricakovala,vedno se je nasel poleg me.Pozdravila sva se in drug drugemu nasmejala.Potem pa sem jaz ponosno odsla plesat in se delala,kot da neznansko uzivam(ceprav v meni pa je vrela bolecina)on pa tudi.Veckrat se je znasel ob meni ,a jaz sem imela v glavi stricke(smotana sem,ignoriraj ga),….
No in to se je dogajalo vsak vikend,….ko je le meni v glavi prekupelo in sem mu povedala za kaj gre…
V sms-u mi je napisal,da ga je moj sms presenetil in ,da ni vedel da tko cutim,pa da ima sedaj punco,ki jo ima rad.Pa,da drugace ceni,ker sem iskrena…
Pustila sem ga pri miru do prejsnjega vikenda,ko pa sva se zopet srecala,moje molitve:)so se uslisale.
Bila sem res dobre volje,izzarevala sem neko pozitivno energijo,dobro sem se pocutila v svoji kozi in spet sem bila oblegana s strani moskih….To mi je dajalo samozavesti…
Spet sva se pogledala se nasmejala drug drugemu,on pa se je veckrat sprehodil mimo mene in,koncno sem ga ogovorila…
Cez cas,kot da bi to naredil zanalasc pa se je odpravil sedet ,kjer ni bilo nikogar.Svignila sem ,kakor hitro se je dalo do njega,vmes bi se se prevrnila skoraj 🙂
Prisla do njega in se zacela pogovarjati.VSe sorte.Meni je srce divje razbijalo,ampak bila sem sproscena.
Nevem,kako sva ze prisla na temo,da mi je zaupal,da nima punce,…In,ce se ne motim je rekel,ko sva govorila o mojem faksu(fizioterapija),da ce znam masirati in,da ce ga bom potem kdaj lahko zmasirala…Potem pa je prisla njegova kolegica in odsel je,ker je moral vse peljati domov…
Takrat sem bila najsrecnejsi clovek…
A do tega vikenda,ko pa je prisel samo s prijateljem in to ze zelo kmalu.Zagledam ga in se obrnem stran od strickov v glavi spet,ces da sm smotana blabla…
Potem odidem s kolegico na plesisce,na oder in plesemo,,….on je bil takrat stran od odra,nakar prideta s kolegom cisto zraven in spet jst se delam ,kot da uzivam on pa tudi.Nazadnje se znajde pod mojimi nogami,jst sm skilila kam gleda on pa mrtvo hladno povsod drugod ,razen proti meni.
A koncno je pogledal in sva se nasmejala in pozdravila.
Nekaj casa smo potem tako plesali,dokler ni odsel stran.Potem sem ga vidla,da je sel po pivo,ponavadi on ne pije.In bil je na drugi strani potem.
Jst sem si mislila,bo ze on prisel do mene,ce mu je kaj do mene…a potem ga nisem celo noc vec vidla.
Vsa zamorjena sem odganjala folk,kar na jok mi je slo…Pocutila sem se spet najgrso,nasploh poteptano.Ceprav mi je en fant potem spet rekel,da sem lepa ampak eni so me tako gledali,da sem mislila,kaj je na meni tolk smotanega….
Ko sem prisla domov,pa nisem in nisem mogla zaspati.Poslala sem mu sporocilo.Ta pa se je glasil:
” Dos si pa nekam hitro pobegnil domov,pa nekam kislo si se drzal:)Zadnjic si bil bolj zgovoren.Lepo se imej ,kjerkoli ze si….
In v upanju na odgovor,ga nisem dobila…
Moje vprasanje v zvezi s tem pa je:
kaj naj naredim,ce je sploh se kaj lahko za naredit
a sem jst njemu sploh vsec
Ker ,ko je meni tolk do nekoga,takrat jaz cisto odpovem…Same predsodke imam,razen,ce ne popijem kozarcek dva,da sem sproscena….
Upam,da nisem se bolj zamorila ta dan…V upanju na odgovor…
Papa,
Tjaša
Živjo,a zakaj mu teh besed ne povem v obraz,zato ,ker sem to ze enkrat storila,pa je rekel takrat,da ze ima punco…
Sedaj se mi zdi pa trapasto,da ne bom spet izpadla vsiljiva,…To pa nikakor nocem.
Recem si,ce bi mu bilo kaj do mene,bi mi lahko odpisal na tisti message,ko sem mu napisala,da se je kislo drzal….in,da je hitro odsel…Hmmm
NEVEM?????!!!!!!!!!
M?
Papa,
Tjaša
Mogoče, ampak res samo mogoče je on še bolj sramežjiv od tebe, njegova samozavesti je na “negativni ničli” in se sam sebi ne zdi nič posebnega.
Če je trenutno res samski mu je prejšnja punca povedala kaj takšnega, da se je njegov ego dobesedno skril v najbolj oddaljen kot njegove glave.
Takšne tipe je potem res malo težje “ogreti”.
Hmm,nevem.Sploh nevem kaj naj si mislim.Premisljujem tudi,zakaj mi ni odpisal na tisto sporocilo,ki se mu ga poslala ob 4 zjutraj,da zakaj je tako hitro odsel in se kislo drzal,…Ze na to provokacijo bi lahko odgovoril,…
Sedaj rabim nasvet,kaj naj naredim naprej,…Ce imas kaksen dober nasvet bi ga bila zelo vesela,…
Ali naj mu napisem sms,kaj na notri napisem,da ne bo spet prevec vsiljivo in,da mu ne bom pihala na duso,…amapk tako,da se bo odzval?!
Ker,ce bom sla v soboto spet ven in ga bom srecala,bom spet cisto zmrznila in si ne bom nic upala,ker si bom mislila,ce bi mu bilo kaj do mene,bi ze sam kaj naredil….
PApa,
Tjaša
Oh, ta naša mladina…
Kam se pa ti (vam) tako mudi. Zakaj bi bilo potrebno karkoli v naprej pripravljat? Zakaj taka naglica? Kam se ti tako mudi? In to vsem in vedno?
Kaj misliš, kako je bilo včasih? Mobilni telefoni (take kot poznamo danes), reci in piši, obstajajo le 4-5 let. Kaj pa prej? Ja, prej si pa počakal, da si izvoljeno osebo pač naslednjič srečal (lahko si sicer mu tudi napisal pismo ali razglednico ali pa telefoniral, če sta slučajno oba imela dostop do telefona). In ko si jo (ga) srečal, sta se med pogovorm gledala v oči…
Z dananšnjo tehnologijo pa se mladina med seboj (nepotrebno) neprestano klicari, si pošilja SMS-e… In kako mi ‘dinozavri’ vidimo to?
Hja… Vse je tako površno, plehko, lahko… Odnos med dvema, ki pa želita graditi neko daljšo zvezo, pa naj bi bil globok, iskren, predan… In to lahko dosežeta le tako, da sta veliko skupaj, da si želita biti skupaj, da se spoznata v različnih situacijah, da se vidita v različnih okoljih, v različnih družbah…
Če moje izkušnje kaj veljajo, potem ti lahko rečem le tole: večinoma se prava razmerja ne oblikujejo na Internetu, SMS-u, Discu…
Res pa je, da izjeme potrjujejo pravila…
Veliko sreče ti želim.
Draga Tjasa!
Spominjas me na eno mojo kolegico, ki sem ji dolgo stala ob strani a ni in in se ji dalo pomagati.
Vsak dan, vsako minuto in vedno ko se je le najdel cas sem bila z njo. Smejali, opravljali in delali nore stvari vedno in vedno. Imela sem fanta, ki je imel karakter kot si ga je sama zamisljala. Jaz sem v preteklosti hodila vsak petek in sobote ven in srecavala same “na duso pihajoce” tipe, ki so me zvrteli in na koncu pustili. Kako sem bila lahko tako naivna!?!!!pa sm se vpisala v fitnes center in spoznala fanta, ki ni dajal vtisa frajerja in se drzal bolj zase. To mi je bilo pri njem vsec in sla sva ven in………..minila so štiri leta odkar sva skupaj. Spoznala sem da je se vecji frajer in se boljsi od tistih “slinastih”lepotcov v kafičih. Prijateljici sem vedno govorila da avto in denar ni vse in da ideali ne obstajajo, ampak ga sele ti naredis. Moj fant je zame ideal in se vse tiste pomankljivosti ki jih je imel na zacetku, sem oz. sva (tako kot pri meni) odpravila. Lepo je, da si izberes fanta vsaj z dobro izobrazbo, ker to danes pretehta vse!
Tako kot ona si tudi ti verjetno dobesedno navelicana vsega v zivljenju. S tem so sigurno povezani tudi drugi dejavniki HRANA. Enkrat se pocutis noro, drugic obup. to je dejavnik HRANA! Malo razcisti pri sebi v tej smeri in se kot prvo nehaj obremenjevati s seboj, ker tipi najprej opazijo (po vecini): DOBRO VOLJO (PRISRCNOST) IN PREPROSTOST DEKLETA.
To pomeni da oblegajo blondine (sory, ampak tako pac je), se za vsako obrnejo, ki je v petah, izzivalno oblecena in se tako izstopa od ostalih. Takih obcudovalcev je veliko. Ampak vsak tisit “preprosti” tip bo raje na koncu z punco, ki je veliko bolj preprosto oblecena in bolj dovzeta za življenje in družino. Sej ne recem, tisi lahko tudi, ampak sigurno tako izražaš svojo notranjost.
Do njega pa le pogum in brez kozarčka in petk! Trudi se, ker vsak trud bo poplačan.
In moj nasvet:ČIM MANJ IZSTOPAJ V DRUŽBI.
Lp, Taja
Draga Tjaša!
Spominjaš me na eno mojih prijateljic. Njo sem poznala bolje kot lastna družina doma. Vesela punca, a v sebi totalni polom. Zakaj?
Iz lastnih izkušenj naj ti povem da se redko dobi dobrega tipa v kafičih. (so izjeme-redke) Jaz sem v preteklosti hodila vsak petek in soboto ven in dobesedno padla na “slinaste izjave” tipov, kateri me je le izkoristil in pustil. Kako sem bila lahko tako naivna? Vpisala sm se v fitnes center in tam opazila tipa, ki je bil bolj zase in ne tako jako “pomemben”kot tipi v odrezanih srajčkah, da so se le vidle mišice. pa sm se takoj vtaknila vanj, ker mi je bil ravno zaradi tega všeč. In šla sva ven in…………..skupaj sva že štiri leta. Na začetku me je privlačil a ni kazal vtis ideala. Šele kasnej sem ugotovila da je boljši frajer kot vsi uni, k so se pripeljali z BMW in se slinili po puncah. Torej denar in avto nista vse. Če že gledaš merila glej izobrazbo, saj danes pretehta čisto vse.
Drugi vtis o tebi je isti kot pri prijateljici: enkrat se počuti naj naj drugič obup. To je tipični dejavnik naveličanosti v življenju, ki je povezan z HRANO. Najprej boš morala razčistiti na tem področju, ker če nimaš pri sebi razčiščeno potem boš živela v obupu naprej.
In praviš da imaš vedno dovolj občudovalcev a le tapravega ne…in da vsak pobegne…
Naj ti povem da večina tipov (dobrih po notranjosti) se obraca za blondinami v hudih petah ter v zelo izzivalni oblekci. Ampak tak tip nikoli ne bi jo imel za žensko. to predstavlja le objekt seksipila in ne obljekt ženske s katerimi bi preživel življenje. Rajši imajo dobrosrčne punce ki so zelo zelo preproste. Veliko rajši bo imel punco, ki gre ven v kavbojkah in majcki in je oblegana z malo moškimi. In zakaj ti vsak pobegne? Lahko da nisi taka, ampak očitno se ostraši da si ravno ženska za zabave in vedno obkrožena z veliko moškimi.
Mogoče sem te prizadela a to je gledano skozi moje oči!
Lp, Taja
Tjaša,
se oproščam za pozni odziv, toda čez vikend sem bil odsoten.
Pri teh stvareh je težko dajati nasvete. Za vsakega je to čisto svoj svet. Tudi če bi se spremenil v muho in brenčal ves čas zraven tebe, bi ti zelo težko konkretno pomagal.
Ne razumi me narobe toda na osnovi takšnih “nasvetov” se lahko stvari še poslabšajo.
Sicer je pa lili zelo dobro napisala. Kje so tisti časi, ko te je cel teden zvijalo v trebuhu…
Pa lep začetek tedna, kot kaže bo res lepo vreme.