Zakaj naj bi bilo utrjevanje mišic tako pomembno oz. zdravo?
Jaz imam občutek, da pretirano ukvarjanje s športom oz. krepitev mišic preveč utrudi, izčrpa in hitro postara. Kakšni so fitnesači oz. builderji ko so malo starejši??? Moram povedat, da mi builderji niti pod razno niso všeč, prav ogabni so mi, občutek imam da ful prdijo, ker žrejo sama jajca itd…
:)))))))) Fitnes je definitivno v redu zadeva. Zavira staranje in dobro preprecuje osteoporozo (kar bi tebe kot zensko moralo zanimati). Kar se pa tice bodybuilderjev, je pa dejstvo da taksne kolicine kot jih jemljejo profesionalci pustijo posledice. Ampak poglej bodybuilderje ki tekmujejo v kategoriji nad 60 let in jih primerjaj s kaksnim povprecnim upokojencem. Bos videla kdo se je bolj postaral in kdo je bolj zdrav…
Me prav zanima od kje vam pridejo v glavo taksna srednjeveska misljenja…in obcutki 🙂
In se nekaj: ni ti treba povedati kaj ti je in kaj ti ni vsec. Nikogar ne zanima. Razen seveda ljudi ki te poznajo (in te imajo radi :)))))).
Lep pozdrav!
Jack,
Zakaj bi primerjal 60 letnega bodybilderja z povprečnim upokojencem saj on ni povprečen. Lahko pa ga primerjaš z vsemi tistimi starejšimi od 60 tudi 70 let, ki se udeležujejo rekreativnih maratonov in so sposobni normalno pripeljati tudi na Vršič.
Vsi oni so funkcionalno bolj sposobni tudi od mladega bodybilderja, ki ni niti slučajno sposoben teh naporov.
Normalno on se izogima aerobnega treninga ker bi izgubil tako teško pridobljene mišice.!!!!
Zakaj primerjam? Si res tak bedak kot se zdis ali se le delas? PRIMERJAM ZATO KER JE VPRASALA KAKSNI SO BILDERJI KO SO STAREJSI!!! In nasprotno njenim pricakovanjem NISO vsi posuseni, revmaticni, artriticni in jim, kot pravi splosno mnenje, “vse misice dol visijo”. Kar pa pri mnogih 60,70 letnikih na zalost ni tako.
In se eno cvetko si pripeljal: mladi bilder ni sposoben teh naporov. 70 LETNI MARATONEC PA JE SPOSOBEN DVIGNITI 200kg IZ POCEPA?! NO?! Ali pa mogoce ti. Dvignes toliko? Ce da, potem se ti klanjam in te bom le se vikal oziroma kar onikal. In lepo te prosim, ne reci mi spet da “ne rabis dvigovat toliko da bi ocaral zenske”… Govorim o telesnih sposobnostih oz. teleseni pripravljenosti. Ce je za nekoga pretect 42km maraton visoka telesna pripravljenost, bo za nekoga drugega visoka telesna pripravljenost zmoznost velike trenutne moci! Nobena ni slaba! Nobena ni pravilna, nobena ni napacna!!!! Meni se obe zdita super in je zalostno da vecina ljudi ne premore ne ene ne druge.
In se nekaj: 70 letni maratonci so zate POVPRECNI UPOKOJENCI?! Kje ti zivis, na Marsu? Hmm, le kdo me je ze spraseval zakaj primerjam 60 bodybuilderja z upokojencem…
Kolesar, takole ti bom povedal. Vsi tvoji posti izrazajo prezir do bodybuilderjev. Povsod hoces nekaj zaliti in podobno. Ce se res ne mores zadrzat in moras kar naprej promovirat svoje kolesarjanje, potem kar. Ce pa ti bo ego vsaj enkrat namesto zaljenja in blatenja bodybuilderjev (in ostalih ljudi ki se ukvarjaj(m)o z dviganjem utezi) dovolil napisati kaj tehtnega in argumentiranega (kar tvoj odgovor na moj post definitivno ni bil) – potem pa, prosim, razsvetli nas!
Pa lep pozdrav. Upam da ne bo zamere, ker sem povedal kar mislim. Ce pa bo, pa mi verjemi da se ne bom prevec sekiral.
Jack,
Ne bereš kaj sem napisal. Tisti 60 let in starejši bilderji niso povprečni kot tudi vsi tisti, ki pretečejo ali prekolesarijo maratone v teh poznejših letih. Ali tisti, ki jih srečaš v hribih pa ne moreš hodit zraven čeprav so že “starudije” so vsak na svoj način občudovanja vredni.
Res pa je, da ne maram propagiranje farmacije samo za to, da bi se mladina oblačila v mišičaste obleke. Jaz sem poleg kolesarjenja 14 let aktivno treniral karate in sem se brez farmacije oblekel v mišice. Koliko KG dvignem me ne zanima. Toliko koliko ti govoriš ni v snu ne želim dvigovati. Sigurmo pa bi lahko tekmoval v sklecah ali trbušnjakih. V aerobnih disciplihah, da ne govorimo.
lp
Zame pa fitnes/bildanje ne pomen sam brezmiselno dvigovanje uteži… je “way of life”. Če hočeš met dobre rezultate moraš tud živet pravilno (dober trening je ene 30% uspeha, ostalo je dovolj počitka in pravilna prehrana).
Dodatki k prehrani pa niso nič slabega, sploh če poznaš svoje telo, kako deluje in zakaj jih nebi jemal, če ti pomagajo na poti k željenemu cilju.
Sicer pa moraš bit kar nekaj časa v tej sceni, da spoznaš vse “trike” in svoje telo, poskušat in najti tisto pravo kombinacijo treninga, hrane in počitka ki ti najboljše odgovarja.
S kakim športom se ukvarjaš in kakšne dodatke jemlješ je pa stvar vsakega posameznika.
Kar se pa tiče izgleda bilderjev ma pa vsak svoje mnenje.