Zajtrk
ivjo!
Veliko strokovnjakov pravi, da je zajtrk najpomembneji obrok dneva…
vendar jaz zajtrka sploh nimam.. ne pae mi tako kmalu zjutraj hrana.. vendar potem ko grem na avtobus, mi je zelo slabo, ker imam prazen elodec
kaj vi jeste za zajtrk? kaj najbolj pae, pa da ni velik dela?
tut jem zelo malo in sem suha.. vsi mi pravjo naj se ne igram z ivljenjem.. samo, če nisem skoraj nikoli lačna.. a obstaja kakna hrana, ki zelo zvia apetit?
no thx e vnaprj za odgovore..
čaw
Pomembno je prisluhniti svojemu telesu in svojim željam. Poizkusite različne možnosti, sem prepričana, da vam bodo drugi kaj svetovali. Močno podpiram pa vašo željo, da bi z zajtrkom poskusila. Mogoče za začetek vsaj nekaj, kar lahko date v torbo in pojeste, ko začutite lakoto.
Ne gre le za videz, ampak za zdrav način življenja.
Poizkusite.
Marija Anderluh
Sprašuješ: “kaj vi jeste za zajtrk? kaj najbolj paše, pa da ni velik dela?”
Nisem strokovnjak. Meni paše kaj s kruhom, še posebej, če grem zjutraj sam v trgovino in dobim kaj svežega – dišečega (žemljice). Kupim tudi za druge v družini. S tem naredim veselje sebi in drugim. Verjetno si mora človek zjutraj vzeti čas zase. Ni pa boljšega, kot je dobro jabolko z drevesa takrat, ko se odpravim z doma (žal je to le jeseni).
Ko sem pred nekaj časa vztrajal (2 leti nazaj) le pri dveh obrokih na dan (zajtrk, večerja) se mi je dogajalo, da cel dan nisem bil lačen. Tista dva obroka sem pospravil brez prave volje, nekako hlastajoč, lakote pa pred obrokom nisem občutil. Pred dobrim letom sem prakso dveh obrokov opustil in prešel spet nazaj na zajtrk-kosilo-večerja. Lakota se je počasi vrnila – vsaj pred kosilom.
Pa pojej vsaj kakšno sadno rezino (ala Frutabela) ali kaj podobnega (Corny-ji, Sezambar itd.- vse to dobiš v vsakem DM-u). To si lahko spraviš v torbo ali žep in poješ, ko te zagrabi lakota , pa četudi na avtobusu ali na poti v šolo/službo. Drugače pa jaz zajtrkujem vsak dan – večinoma razna semena namočena v vroče mleko.