Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija zajedavec

zajedavec

Pred nekaj dnevi je hčerka potožila, da ima na rokah in prsih majhne rdeče pike, ki zelo srbijo. Sprva smo mislili, da gre za alergijo. Vendar so se se pike začele pojavljati pri vseh v družini, ko smo končno našli povzročitelja. V stanovanje so nekako prišle uši, ki zdaj parazitirajo na nas. Vsaj zdi se mi, da so neke vrste uši. Ko jih stisnemo, počijo, v njih je kri. Ne ostanejo na telesu, najbrž nas pogrizejo ko spimo. Stvar je zelo nadležna in sploh ne vemo, kako bi se jih znebili. Naj še dodam, da je stanovanje čisto, da redno čistimo in skrbimo za higieno. Kako smo jih lahko prinesli v stanovanje in kakšne neki uši so to? Živimo v prvem nadstropju.
Morda celotna stvar ni povezana z dermatologijo, a zanima me, ali ste imeli že podobne izkušnje in kako so se ljudje z njimi spopadli.
Hvala za odgovor!

Pozdrav!

Vprašanje je če so to res uši?
Vsekakor je potrebmo uporabiti spreje za prostor, obleko, oblazinjeno pohištvo, zajedalce pa lahko pokažete npr. veterinaru, da vam pove od kje izhajajo.
Domače živali???

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close