Žajbelj
Navadni žajbelj (Salvia officinalis) in njegova tribarvna različica sta gotovo užitna in lepo pašeta z drugimi mediteranskimi začimbami. Jaz z žajbljem začinim jetrca, fižolove enolončnice, krompirjevo juho, včasih zrezke …
Ananasov žajbelj (Salvia elegans) je tudi užiten in primeren za kuhanje čaja. Za rdečega pa ne vem.
Na internetu lahko najdeš veliko informacij o žajblju, pa recepte tudi. Tukaj je samo nekaj linkov:
http://www.viva.si/Alternativna-in-naravna-pomo%C4%8D/2385/%C5%BDajbelj
http://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/zajbelj-salvia-officinalis-l/
http://www.arhivo.com/medena-omaka-z-zajbljem
http://www.gorenjskiglas.si/novice/nasveti/index.php?action=clanek&id=8189
http://www.trnovskiokusi.si/ponudba_zajbelj.html
Tudi tiste vrste žajblja, ki jih imaš, so užitne.