Najdi forum

Pozdravljeni,
zanima me, ali vsakodnevno (dolgotrajno) pitje žajbljevega čaja škoduje? Že leta ga popijem vsak dan kak liter ali več. Včasih tudi mešanega z drugimi čaji.
b.

Ali bi se rada zastrupila? Poglej za nekaj mescev nazaj, ali v kakšno knjigo!

To o žajblju, da ga ni dobro piti vsak dan sem tudi že slišala. Enkrat nanese pogovor o tem na Pagu, kateri je ves poraščen z njim. Pa mi reče ena Hrvatica naj si ogledam na obali očake , kateri so vsako jutro sedeli in pričali. Baje naj bi vsak dan pili žajbljev čaj. Tako, da ne vem, kaj je res in kaj ne.

Meni že njegov okus ni ne vem kako dopadljiv, tako, da ga pijem samo ob bolečem grlu.

LP

Žajbelj je predvsem za grgranje in ne za pitje.

Preberite si še kakšno literaturo, da ne boste nakladali starih čvek.Že stari Rimljani so vedeli, da je žajbelj vir zdravega življenja. Samo čaj kuhati je treba znati:liste žajblja se prelije z vročo vodo in pusti samo tri minute, potem se čaj odcedi ter ga lahko pijete vsak dan. Pa lep pozdrav !

Kolikor se spoznam na žajbelj, je to kar počneš, zelo škodljivo. Žajbelj naj bi se grgral ali pil le v majhnih količinah, sigurno ne več kot 1 dcl na dan in tudi ne dalj časa…
Žajbljeve eterične sestavine namreč zelo obremenjujejo ledvice.

>Že stari Rimljani so vedeli…

Zato pa so izumrli oz. se jim je imperij sesul :))))

Vidim, da vsak ve malo drugače. Bila sem na predavanju o zeliščih, kjer sem izvedela še eno varianto in sicer, da se lahko pije žajbljev čaj takole: v liter vrele vode daš 3 lističe žajblja in ga kuhaš (da narahlo vre) 3 minute, toda brez pokrovke, da lahko eterična olja izhlapijo.
lp

LEP POZDRAV!
Torej ne vem kaj naj rečem, ampak ljudje kaj počnete SALVI OFFISINALIS, torej domač žalbi je zelo toksičen in ga vsi mislim farmacevti in tudi zdravniki odsvetujejo za uživanje.
Z njim naj bi si samo spirali ustno votlino pili ga pa naj nebi ker vsebuje močno toksične substance.
Tako, da najbolje da prenehate!

Se strinjam!!!!!

Kako si pa vidva predstavljata okusno pečeno telečjo kračo brez žajblja?

New Report

Close