Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zahvala dr.Rebolj

Zahvala dr.Rebolj

Pred časom sem vam pisala o težavah z grlom in omrtvičeno desno stran obraza,bolečine v ušesu itd….

Svetovali ste,naj se grem testirat za borelijo,kar sem tudi naredila in danes dobila izvid,kateri je sledeč;
-specifična protitelesa IgG po EIA metodi so pozitivna 28 U/ml
-specifična protitelesa IgM po EIA metodi so negativna
-spec.pt.na Borr.Burgdorferi IgG po IIF metodi so:poz 1:256

Kar nekaj sem si že prebrala o boreliji,vendar me zanima sledeče;
-se bo stanje popravilo?
-kakšna je prognoza te bolezni?

Naj povem,da se zelo težko skoncentriram,spomin peša,prav tako utrujenost in nemoč v nogah.To stanje sem do sedaj predpisovala predmenopavzi.Bilo me je sram o tem govorit,zato sem se tolažila,da je samo prehodno obdobje.

Še enkrat vam iskreno hvala za pravilno ciljano diagnozo in upam tudi,da konec mojih težav,katere so se vlekle že kar nekaj časa.

Želim vam uspešno kariero in obilo osebne sreče.

Pozdravljena!
Zelo sem vesel vsake povratne informacije, če je pozitivna pa še toliko bolj!
Negativna IgM protitelesa in pozitivna IgG pomenijo, da okužba ni sveža (tudi znaki so v to smer). Bolezen zdravijo infektologi (ali vaš zdravnik po njihovem navodilu), zdravi se z antibiotiki, običajno v obliki infuzije (v žilo), prognoza pa je pri stopnji, za katero predvidevam da jo imate vi obliki praviloma dobra.
Želim vam uspešno zdravljenje!!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Še nekaj vprašanj..

Kako dolgo poteka zdravljenje?
Ali ostaneš v bolnišnici?
Se mi bo stanje bistveno izboljšalo?(spomin,koncentracija,utrujenost)

PS:Ta protitelesa sem imela pozitivna že tri leta,vendar je endokrinolog sklepal,da gre za miozitis ali celiakijo.

Še enkrat hvala.

Zdravljenje naj bi trajalo več tednov, običajno poteka ambulantno (lahko ga prejemate v vašem ZD). Težave se pogosto v celoti popravijo (natančneje oz. kaj velja točno za vas pa rale povprašajte infektologa, oz. kjer se boste zdravili).
Lep podrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close