Zahvala
Spoštovana dr. Brezigar
Lani septembra sem se obrnila na vas, potem ko so po AC pri naši deklici odkrili kromosomsko napako. Ker gre za precej redko nepravilnost, so bili genetiki na kliniki precej negotovi o tem, kaj vse nas lahko čaka. Sicer so bili povsem prijazni in strokovni, a vendar nama z možem niso poleg kopice možnih posledic in možnosti za prekinitev nosečnosti dali tistega, kar človek v takem trenutku najbolj potrebuje – Upanja.
Oba z možem sva sicer globoko v sebi čutila, da je z našo deklico vse v redu, a črv dvoma in strahu ni dal miru. In tako sem se obrnila še na vas po drugo mnenje.
Tudi vi mi dokončnih odgovorv niste mogli dati, vendar pa ste dali točno to, kar sem v tistem trenutku najhujše odločitve v svojem življenju najbolj potrebovala. Kot strokovnjak ste mi predstavili vse potencialne slabe in dobre možnosti, kot človek ste mi dali tolažbo in upanje, kot ženska in mati pa ste mi dali vero in moč. Bili ste kot angel in še danes mi privrejo solze na oči, ko komu pripovedujem o vas. Vaše besede so mi bile edina rešilna bilka v tistih temnih trenutkih, ko so se mi v nosečnosti porajali vsi tisti “kaj pa če-ji”, in vaše besede mi še danes dajejo moč, ko se kdaj pa kdaj oglasi črv strahu.
Za vse to, kar ste mi dali, kar ste dali moji družini, ni besed, ki bi zadostno izrazile vso hvaležnost, ki jo čutim do vas. Lahko vam rečem le hvala … iz vsega srca. Hvala predvsem za to, da ste znali biti ne samo strokovnjak, ampak predvsem človek.
Tako imamo tudi z vašo pomočjo danes doma malo deklico, 5 mesecev bo kmalu stara, lepo in zdravo, ki je v našo družino prinesla neizmerno radost in veselje.
Hvala vam!