Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Zahtevamo tolmača in podnaslavljanje na volilnih oddajah!

Zahtevamo tolmača in podnaslavljanje na volilnih oddajah!

Na teletekstu lublanskem dons piše, da se je varuhinja človekovih pravic pritožila na RTV ker da oddaje predvolilne za gluhe niso bile podnaslovlene in tolmačene.
Je TV in urednik gerič odgovoril da je bilo s tem vse OK oz najboljše tehnično možno.
Kokr mi je potegnilo so namreč oddaje TAKOJ ponavlali in ponovitve dodatno podnaslovili s podntekstom oz s tolmačenjem.
Več se ni dalo.

Mihelnovi ugotovitki:
1. Pritožba gluhih varuhinji gose Čebaškovi zaleže in je ukrepala.
2. Marnje in pritožbe o teh oddajah so bile neosnovane – pač nardil so, kar se je dalo
3. Gluhi se pač mormo sprjaznit, da nismo v mejnstrimu, zaenkrat, in v znatni meri smo si sami krivi.
4. Gospa varuhinja bi rabila stilistko, ker je sicer luštna, prijazna in pametna punca, ampak ta temna očala in frizura sta ex tempore, so kot od mije bižnone (prababice).
5. Branje blusa o aikidu in meditiranju očitno mihelnu pomaga. Koj se mu brezum bistri.
6. Kot zadnje, kar pa ni ugotovitek sem se pa vprašal, kolko je naše okolje varno: ti mihel sliši da so neko gospo oropali pred cerkvo na tžaški, gangster jo je vleku po tleh etc in folk je veselo vozu naprej, drugo gospo so oropali sred belga dneva pred interšparom, pred kolosejem so vlamljali v avto in vsi so mirno hodili mem, klug piskungi alarma etc, In še in še.
Skratka lajf ni postal najbolj varen.
Žandarji in varnostniki se ne vkvarjajo več z varnostjo ampak s politiko…
Ne vem a je za it na ajkido, meditirat, legaliziraz peštole, da sam skušašnardit red al kaj.
skratka še žandarjev noben ne kliče, ker so pol sam sitnosti.

Pač obrneš se proč in ne pomagaš, ampak s tem se odpoveš temu, da ti bi kdo v stiski pomagal.
Postajamo drug drugmo volk. Vsak je sam, v sreči in nesreči.

Že 17 let vzgajajo naraščaj v tem stilu in rezultate že vidimo na vsakem koraku, pa tudi vmes.

se opošam, ker me je mal zaneslo ampak meditacija pomaga in to o nepodnaslavlanju ni povsem res.
Pač nismo mejnstrim lajfa mi manjslišni.

Samokritika:
žal pregovor da beseda ni konj drži, ker bi čene mihelj imel dovolj konjskega gnoja da bi pognojil par njiv

ksreč (vaši) sem prisilen na deponijo it, ker sem meu 24 kimavca – sept pogoje za it na deponijo in vam bom dal v kratkem gmah.
(pa grem, ker sem prisiljen it, namreč če zdaj ne grem bom imel nižjo penzijo.)
genialen sistem, ni kaj:
če delaš si kaznovan.

Pozdrave vsem ki so kdaj bili.

New Report

Close