Najdi forum

Zahteva za preusmerjanje

Pozdravljeni!

Zanima me, če kdo pozna primer ko je šel otrok z gastrostomo v navaden vrtec (je imel spremljevalca?).
Ali lahko dobim spremljevalca za otroka, ki gibalno ni oviran,ga je treba paziti, da si ne izpuli ali da bi drug otrok izpulil gastrostomo?
Imam namen vložiti zahtevek za preusmerjanje, tam je treba izpolnit podatke o vrtcu. Mi vloge za vpis v vrtec nismo oddali, ker opcije s spremljevalcem nismo poznali. Ali lahko vseeno vložim zahtevo za preusmerjanje brez teh podatkov? (Kakor razumem vloge za vpis v vrtec oddajajo marca.)

Hvala za kakršno koli informacijo!

LP
Andreja

Andreja,

sama ne poznam takega primera. Resnici na ljubo – vidim le spremljevalce predšolskih gibalno – oviranih otrok. Mogoče pa se bo oglasil kdo z drugačnimi izkušnjami.

Bolj pa me zanima to – v prejšnjih vaših odgovorih sem zasledila, da vam ne svetujejo vključitve v razvojni vrtec – kako pa strokovnjaki vidijo možnost vključitve v redne oddelke? Če vas prav razumem, obstaja možnost, da si deklica stome izpuli in kako tisti, ki deklico spremljajo, vidijo rešitev (v spremljevalcu?). Stoma zahteva tudi nekaj »predznanja«. Zaradi stome bi deklica bila lahko razvrščena kot npr. dolgotrajno bolna (tem pa načeloma ne pripada spremljevalec).

Sicer pa – v kateri vrtec mislite deklico vključiti in kdaj? Pojdite na razgovor še pred samim formalnim vpisom in »prečekirajte« situacijo. Obstaja kakšen vtrec, ki ima mogoče že takšne izkušnje?
Kje je deklica vodena? Najbrž imajo tam tudi komisijo za usmerjanje.

Vlogo lahko izpolnite brez imena inštitucije (napišite, da se dogovarjate z vrtci), lahko napšite tudi dve alternativi in vse skupaj pojasnite, ko vam bodo klicali na Zavod za šolstvo.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

PetraT,

hvala za informacije.
Strokovnjaki odsvetujejo razvojni oddelek, ker je razen gastrostome deklica normalno razvita v vseh pogledih le govor je malo slabši. V razvojnem oddelku kakor vem so otroci z mnogimi težavami, naša ne bi tako napredovala kot v rednem oddelku.
Seveda obstaja možnost, da si stomo izpuli, ker je to cevka, ki je sicer skrita za bodijem, še vseeno pa se lahko zgodi, da konec cevke pokuka ven, otrok zagrabi in izpuli. Nekateri starši otrok z gastrostomami imajo s tem kar nekaj težav, naši zaenkrat še ni uspelo.
Idejo o spremljevalcu sem dobila na tem forumu, predlagala je ena mamica otroka s PP. Potem sem šla brat zakonodajo in ugotovila, da so spremljevalci namenjeni otrokom, ki so gibalno ovirani. Zato sem vprašala tukaj, če kdo pozna kakšen tak primer, preden pošljem zahtevek za preusmerjanje. Noben strokovnjak mi ni predlagal spremljevalca.
Kako mislite, kje otrok voden? MIslite s tem razvojno ambulanto?
Kje bi izvedela, če ima kakšen vrtec izkušnje s takimi otroki?
Strokovnjaki zaenkrat niso predlagali nobene variante za varstvo, zmeraj le vprašajo kako bomo poskrbeli za varstvo.

Lep pozdrav,
Andreja.

New Report

Close