Zagnojen prst
Pozdravljeni, hčerki (7 let)se je na kazalcu na roki ob nohtu rahlozagnojilo, morda od kakšnega “grickanja” nohta ali obnohtne kožice – ker hodi na smučanje, smo rano kar doma sčistili, razkužili, stisnili gnoj ter namazali s kremo Kuterid , nato dali še obliž- ali smo prav ukrepali. Danes zjutraj je bilo gnoja čisto malo, postopek ponovili. Lahko tako nadaljujemo, bolelo jo ni zjutraj skoraj nič? hvala za vse informacije, ki nam tako olajšajo dni in prihranijo marsikatero pot in čakanje v čakalnicah, res hvala.
Na rano ne dajemo mazil, sploh pa ne kortikosteroidnih. Samo čiščenje in obkladek s fiziološko. Čistimo lahko s toplo milnico (ščetkanje z novo mehko zobno ščetko).
Tudi če je zagnojena, je potrebno odstraniti gnoj oz. narediti, da gnoj lahko izteka, samo mazanje nič ne pomaga, če rane ne odpremo. Manjša gnojna vnetja razrešimo sami, če pa prst postane rdeč, boli, pa morate na pregled.
Spoštovani, sem se morala še enkrat oglasil, ker sem prejle videla, da sem napačno navedla kremo, ki smo jo uporabili, in sicer smo namazali z Funicidom. Kolikor sem prebrala v navodilih, je to antibakterijsko mazilo, prst je sicer bolje, malo se je še nabralo gnoja, kar smo sčistili,boli je sicer ne več močno. Hvala za odgovor.
Verjetno mislite Fucidin? To je antibiotično mazilo. Čistite, dajajte obkladke, 2x dnevno lahko namažete s Fucidinom.