zadržavanje trudnoće
Poštovana dr.
Danas sam žena koja je napunila 29.godina, evo ukratko moje priče:
Menstruaciju sam dobila sa 13 godina. Prvi problemi su započeli sa otkrićem bolesti štitnjače- Hashimotov sindrom 17,5/18 godina. Od tada cijelo vrijeme pijem Cikloproginovu.
Što znači da već 10 godina, uz povremene pauze, pijem lijekove.
DIJAGNOZA: sekundarna amenoreja
Godinu dana sam u braku, nismo baš u pretjeranom isprobavanju da ostanem u drugom stanju, ali u zadnje vrijeme se pojavila velika želja za trudnoćom s obje strane.
Početkom travnja ostala sam trudna a i ne znajući za to. U tom periodu sam baš napravila pauzu od par dana i nisam uzimala lijekove pa mislim da je baš taj pokušaj bio uspješan.
Nakon dva dana bolova u bolnici su ustanovili da sam bila trudna ali da se plod nije uspio zadržati. :((
Kako ni danas ne znam razlog zbog kojeg se plod nije zadržao zanima me da li postoji neka prirodna pomoć koja bi mi mogla potpomoći u tome ukoliko ponovno dođe do trudnoće?
Znam da sam u tom periodu bila dosta pod stresom pa me također zanima da li se plod nije zadržao zbog psihičkog (stresa) ili tjelesnog (tjelo nije bilo pripremljeno na takvu situaciju) razloga?
Hvala puno na savjetu i pomoći
ᐧ
Poštovana,
Spontani pobačaji u prvom tromjesječju su nažalost statistički česta pojava. No jedan sam po sebi ne znači previše.
Ono što trebate napraviti kako biste ‘pripremili teren’ za buduću trudnoću je:
-Kontrola endokrinologa te ovisno o vrijednosti TSH korekcija terapije.
-Početi uzimati folnu kiselinu.
-Učiniti kompletne briseve vrata maternice, te PAPA test (ukoliko nije rađen lroteklih godinu dana)
– Napraviti ginekološki UZV, po mogućnoati i 3D.
Forum je zaprt za komentiranje.