Zadrogiran dedo
Zanima me učinek uspavalnih tablet. Moj ded jemlje ponoči za spanje 2X10 mg sanval in sirdalud, čez dan pa proti bolečinam naklofen. Je paraplegik in pravi, da tablete potrebuje. Meni se zdi že malo odvisen od njih.
Obnaša se čudno, kot da bi bil zasvojen. Mislim, da išče izgovore za to, da lahko vzame uspavala in tablete proti bolečinam.
Zahvaljujem se vam za odgovore,
Zofka.
Tudi moja stara mama je bila tabletoman.Pojedla je vse tablete kar ji je prišlo pod roke ,če ni imela nič jo je vse bolelo in je toliko časa težila da smo ji kaj dali .Tudi njene prijateljice so ji nosile vse vrste zdravil .Včasih sem jo vprašala kaj jo boli da bo vzela tableto pa je rekla da jo vzame iz preventive če bi jo slučajno hotelo kaj zagrabiti .
Če je mogoče obvestite njegovega zdravnika. Lahko bi mu zamenjal vrso tablet. Sicer pa ste odprli temo, ki je pogosta med ostarelim prebivalstvom, ki tudi sicer poje veliko različnih zdravil. Prav je, da imamo do zdravil spoštljiv odnos in da se zavedamo, da lahko povzročijo odvisnost. Odvisnost od zdravil se lahko razvije tudi pri mlajših. zato opozarjam vse starejše, ki uporabljajo kakršna koli zdravila za sm+panje, umiritev itd., da jih skrbno spravijo na varno mesto.