Najdi forum

zadnja mišica

Zdravo Goran!

Imam vprašanje prav zate.Na desni nogi imam tako zelo veliko ložo(mišičo).To je zadnjična mišica,ki mi zelo niha.Včasih imam tako veliko bulo vn včasih pa ni tako velika.Zanima me kaj je s tem narobe.Ali imam kaj narobe s to nogo,Čisto drugačna je od mišice,ki jo imam na levi nogi,ta je velik bolj ravna in estetska.A je možno da imam poškodovano mišičio ali pretrenirano.Ali pa je možno,da če jo preveč razteguješ s tem tudi krčiš ali kako ,dej prosim te pozanimi se o tem.
Lp Uroš

Uroš,

Hmmm… to pa je res zanimiv problem. Desna zadajšnja stegenska mišica, je bistveno večja od leve. Zanima me kdaj si to opazil… ali je vedno obstajala takšna razlika? Ker če je potem je najbrž kaj z tvojo genetiko… ali pa (manj veerjetno) kakšna poškodba.

Da bi se mišica na eni nogi toliko bolj nesimetrično razvijala je res čudno. Ne verjamem, da bi za to bilo krivo razgibavanje. Verjetno obe nogi treniraš na enak način, pri dosti vajah tako obe delata skupaj.

Če je pa vseeno ena mišica toliko močnejša… in se to pozna tudi pri vajah, potem lahko poskusiš izenačit velikost mišic. Postopoma, se da to doseči, tako da močnejšo mišico treniraš nekoliko manj, slabšo pa nekoliko več. Predvsem pa to pomeni, da z močnejšo nogo nidar ne obremenjuješ bolj kot šibko.

Lp,
goran

New Report

Close