Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Zadebeljena sluznica

Zadebeljena sluznica

Pozdravljeni.

Stara sem 48 let, menstruacije so redne na 26 dni, 170 cm / 68 kg.

Na uz mi je bila ugotovljena zadebeljena sluznica v cervikalnem kanalu. V CD ju minimalno proste tekočine, 9 mm.

Mislili so, da gre za ponovitev cervikalnega polipa. Enega so mi odstranili 2020.

Diagnostična histeroskopija je pokazala , da polipa ni. Odvzeli so mi tkivo in ga poslali na analizo.

Zanima me vaše mnenje o zgoraj napisanem. Ali naj me skrbi zadebeljena sluznica ?

Upam, da odgovorite. Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Reni327, 05.08.2025 ob 08:56

Pozdravljeni.

Stara sem 48 let, menstruacije so redne na 26 dni, 170 cm / 68 kg.

Na uz mi je bila ugotovljena zadebeljena sluznica v cervikalnem kanalu. V CD ju minimalno proste tekočine, 9 mm.

Mislili so, da gre za ponovitev cervikalnega polipa. Enega so mi odstranili 2020.

Diagnostična histeroskopija je pokazala , da polipa ni. Odvzeli so mi tkivo in ga poslali na analizo.

Zanima me vaše mnenje o zgoraj napisanem. Ali naj me skrbi zadebeljena sluznica ?

Upam, da odgovorite. Lp

Če ste opravili histeroskopijo ste lahko mirni, ker je direkten pogled preko histeroskopa bolj natančen od UZ.

Sluznica cerviksa in maternice pa se med ciklusom vedno odebeli in nato odlušči. Če se občasno bolj odebeli, ni to nevaren znak.

Opravili ste vse in zdaj ste lahko mirni. Srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close