zadah: zob ali kaj?
Pozdravljeni,
septembra 2004 sem bil na rednem zobozdravniškem pregledu in zdravnik mi je popravil en karies, na nekem drugem zobu pa je našel samo neko ‘senco’, ko niti ni bil prepričan, če je karies ali ne in je rekel, da bova to pustila za naslednjič, to je maja 2005.
Zdaj pa imam v ustih zadah in to potem, ko si zobe umijem, čez pol ure ali uro se že pojavi zadah. Z mojim želodcem je vse v redu, tako da ne prihaja od tam. Zadah ni močan, je pa neprijetno, pa me zanima, ali je možno, da je to od tistega zoba (nič me ne boli niti ne skeli ne na sladko, kislo, mrzlo,… nikoli).
Zobe umivam 2× na dan, po obrokih žvečim Orbit …
Ali bi bilo dobro, če se poskušam naročit prej kot maja? Ta doktor je ZELO dober in je težko dobiti datum, tako da ne verjamem, da bom v resnici kaj prej na vrsti. Če bi me bolelo, že, tako pa…
Kaj mi svetujete??
Spoštovani dr.luka,
kaj drugega kot, da poskusite vseeno dobiti datum prej kot maja 2005, vam ne morem svetovati. Predel, kjer naj bi bila senca (!?), pa temeljito čistite po vsakem obroku tudi z zobno nitko, da čim bolj onemogočite zastajanje ostankov hrane v potencialni “luknji”, kjer potem nemoteno razpada in pri tem povzroča zadah.