Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo zadah med vmesnimi prostori zob

zadah med vmesnimi prostori zob

živjo.
Stara sem 18 let in se mi zadnje pol leta nenehno pojavlja en in isti problem.
Po naročilu zobozdravnice si vsak dan očistim, zobe tudi z zobno nitko.Mogoče je ravno tu moj problem.
Ko si čistim zobe z nitko, mi iz vmesnih prostorov pride prav neprijeten vonj. Dlesni med dvema zobema so rdeče, in mi občasno tudi krvajijo.Kljub temu da si zobe umivam redno, po vsakem obroku, ni važno kdaj, in da uporabljam razne ustne vode, ter si želiram zobe z želejem s katerim so na mučili že v osnovni šoli, se stanje ne izboljša.
Zobozdravnica mi je svetovala samo to, da naj si zobe redno čistim z zobno nitko.
Ali je možno, da mi manjka kakšen določen vitamin ali kaj podobnega.
Zahvaljujemo se vam za vaš odgovor, kajti moja osebna zdravnica mi ni bila v veliko pomoč.
Hvala EMA

Spoštovana Ema,

žal vam tudi jaz nemorem dati kaj bolj natančnega odgovora. Pri uporabi zobne nitke bodite previdni, da si zobne papile ( dlesni med zoboma ) ne poškodujete. Če je dlesen na tem mestu kronično dražena, je stalno vneta in tu se lahko množijo bakterije, katerih izločki imajo neprijeten vonj.
Vsekakor vztrajajte s tako dobro higieno ( želirajte še naprej ), po potrebi prilagodite tudi prehrano ( čim več sadja in zelenjave ), da bo vsebovala dovolj vitaminov. Sčasoma se bo stanje popravilo.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close