Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Zadah iz ust

Zadah iz ust

Spoštovani!

Danes mi je brat (28 let), ki je začel pripravništvo v neki odvetniški pisarni, potožil, da mu je pa zdaj, ko ima opravka s strankami, začel resno hodit narobe njegov nesrečni zadah iz ust, ki ga muči že od najzgodnejšega otroštva… Ima pa ta zadah močan pridih po ACETONU!

Proti njemu se bori s fanatičnim umivanjem zob, ustnimi vodicami ipd., ampak meni se dozdeva, da najbrž izvira iz želodca in da bi utegnil biti povezan s prebavo oz. neustrezno prehrano…??? (Mimogrede: popije veliko kravjega mleka, kar se meni osebno že ne zdi posebej modro…)

Morda imate idejo, kaj bi to lahko bilo in kako bi še lahko ukrepal??? Res se mi smili, ker je zelo nesrečen… Povedal je še, da se stanje poslabša, če nič ne poje ali kadar je pod stresom… Osebni zdravniki so ga doslej odpikovali z navodili, naj si izpira usta z ustnimi vodicami in šprica z mentolovimi sprejčki…

Drugih informacij nimam, če pa bo treba, seveda lahko poizvem… (Brat žal ni tip, ki bi šel sam iskat pomoč na forume…)

Hvala za pozornost in pomoč in lep pozdrav!

Vanda

Verjetno imate prav in zadah res prihaja iz črevesja. Druga možnost je iz ust, na primer mandlji ali ostanki mandljev, kjer se tvorijo bakterijska žarišča. In seveda zobje.

Moj predlog: vsak dan, zjutraj in zvečer naj pred umivanjem zob 10 minut žvrklja (žveči) 1 jedilno žlico olja (čim bolj kakovostnega).

Dobro bi bilo, da bi si dal testiral črevo (BRT). Takoj naj neha uživati sladkor v vseh oblikah. En mesec nobenega mleka in mlečnih izdelkov in zelo malo drugih beljakovin. Potem dva meseca z beljakovinami in zelo malo ogljikovih hidratov. Na takšen način bo ugotovil, ali mu ustni zadah povzročajo beljakovine (gnitje v črevesju) ali ogljikovi hidrati (vretje).

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

katera vrsta vegetarijanske hrane (ne veganske) so ogljikovi hidrati, katera beljakovine? kako ločiti neko jed, kaj je?

hvala in lp
Jana

Kaj so beljakovine, in kaj ogljikovi hidrati, si preberite na internetu ali v knjigah. To so tako splošno znani pojmi, da jih tukaj ne bomo ponavljali.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

če je zadaH PO ACETONU TO POMENI DEHIDRACIJO. NE MLEKA ,PIJTE VODO IN NESLADKANI ZELIŠČNI ČAJ.

Spoštovani!
Na gastroskopiji je bil pred leti ugotovljen izrazit izliv žolča v želodec. Zaradi jutranje slabosti v ustih in požiralniku se od poznega popoldneva vzdržim vsake hrane, tako pa je želodec prazen najmanj 16 ur. Katera hrana bi mi proti jutru delala manj težav?

Prosim vas za kakšen nasvet!

Tudi sama imam iste težave, kje in kako opravim test BRT. Prosim za nasvet tega testa, če je samoplačniški in kaj pokaže.

Je vaša diagnoza sploh pravilna? To bi se kot terapevt želel najprej prepričati.

Pri jutranji slabosti bi lahko bila vzrok tudi zakisanost, kar se da preveriti z merjenjem pH vrednosti urina. Poskusite zvečer, pred spanjem, popiti čajno žlico sode bikarbone, ki jo raztopite v vodi. Če bo boljše, ste zakisani.

LP

Terapevtov za BRT je v Sloveniji kar nekaj. Več o BRT si lahko preberete na naši spletni strani (članek). Obiski so samoplačniški, s to metodo pa iščemo vzroke za nastanek bolezni. To pomeni, da ima lahko 10 ljudi iste simptome (na primer zaradi slabega zadaha iz ust), vzroki za njihov nastanek pa so različni, zato je tudi zdravljenje individualno.

LP

spoštovani,
kaj ni zadah po acetonu značilen za sladkorne bolnike?
(acetoacetat (ketonsko telo), ki se spontano pretvori v aceton, torej pri ketoacidozi …) Ali pa se motim oz. gre za kaj drugega?

LP

Ravno to sem hotela tudi jaz napisati.
Grozen zadah (zaznan na več metrov) lahko povzroča huda okužba s helikobactrom, čeprav človek lahko nima nobenih drugih problemov. Sliši se čudno, ampak je res. Ampak ta zadah ima vonj po hlevskem gnoju. Po zdravljenju z antibiotiki je popolnoma izginil, čeprav je zdravnica trdila, da vzrok zadaha ne more biti želodec.
Sicer je pa mleko idealno gojišče bakterij in glivic.

New Report

Close