zadah
Pozdravljeni!
Prosim za nasvet in pomoč: kar nekaj časa me že mučijo težave z zadahom. Poskusila sem vse mogoče. Pri zobozdravniku so mi rekli, naj si nitkam zobe in uporabljam medzobne ščetke in da bo potem bolje. To počnem že več let, pa se stanje ne izboljša. Pred kratkim sem bila na pregledu za želodec in ugotovili so, da mi zapiralka ne dela tako kot bi morala in da to povzroča zadah, čeprav, ko s prstom potegnem po zgornji dlesni, prst neprijetno vonja. Kaj lahko storim oziroma kaj to pomeni?
Naj še povem, da sem pred 3 leti imeli operaijo nad prvim zobom, ker so mi zbrusili korenino, kjer sem imela gronolom, ki ni bil dobro pozdravljen
Hvala za odgovor
Spoštovana BLAGRA,
pri pregledu so očitno odkrili vzrok za zadah, ki ga povzorča okvara zapiralke na želodcu.
Obloge na zobeh zagotovo nimajo prijetnega vonja (vem, imam dnevne izkušnje:)), vendar ni nujno, da te povzročajo zadah tako, da to zaznajo tudi drugi. Ko sami potegnete s prstom po dlesni in to povonjate, je to nekaj povsem drugega kot če bi neprijeten vonj zaznali tisti, ki se z vami pogovarjajo.
Še naprej izvajajte dobro ustno higieno ter vse ukrepe, ki so vam jih svetovali zaradi nepravilnega delovanja želodčne zapiralke.