Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost začetnica

začetnica

Pozdravljeni vsi skupaj!
Stara sem 27 let in že eno leto mi izostaja M. Prav tako že eno leto poskušam zanositi. Do zdaj sem jemala tabletke Cyclo-progynova. V tem casu sem imela normalno menstruacijo. ko sem jih prenehala jemati je spet ni bilo, zanosila pa tudi nisem. Zdaj sem spet bila na pregledu in ponovno sem dobila te iste tabletke šest škatlic. Po treh mesecih se moram spet oglasiti na pregled ker mi bo baje dala zraven še Klomifen. Če še vedno ne bo nič, bom šla na slikanje maternice. Pri zadnjem pregledu mi je delala ultrazvok in omenila da imam “razcepljeno maternico”. Le kaj je spet to? Pa tudi B temperaturo si moram meriti.
Izgleda da sem šele na začetku dolge poti, ki ste jo nekatere že dale skozi. Svetujte mi.

Lep pozdrav vsem skupaj!

Tudi jaz sem jemala te tablete zaradi izostanka M. Ko sem jih nehala jemati sem en cikel še dobila M, sedaj pa je že 37. dan še ni. Seveda sem upala, da sem noseča, vendar nimam niti enega nosečnostnega znaka – predvsem prsi so zelo majhne in neboleče. Na tem mestu bi tudi vprašala, če katera od vas tudi ni imela znakov, pa se je testirala in je bila črtica. Vem da smo na tem forumu takšne, ki se trudimo – pa vendar nekaterim je že uspelo.
Glede razcepljene maternice – možno da imaš pregrado, tudi jaz sem jo imela in so mi jo s histeroskopsko operacijo odstranili. Predlagam da prosiš G da te pošlje na preiskave.
LP, Mina

Čisto laično, lahko, da se motim – verjetno gre za dvorogo maternico in je v takem primeru povečana možnost splava. Bolje pa, da to vprašaš dr. Pušenjaka ali tvojega G!

LP, Andreja

Pozdravljeni!

Hvala za odgovor. Kaksna operacija je to in kako dolgo si v bolnišnici po operacije. Ne vem, razmišljam o tem da bi menjala zdravnika, mogoče bi šlo hitreje. Ne zdi se mi smiselno čakati, če je že ultrazvok pokazal nepravilnost maternice, kaj bo šele na slikanju. Drugače pa po teh tabletkah nisem čutila nič, nobenih slabosti, prav ničesar, pa tudi M sem vedno dobila dokler sem jih jemala. Zdaj pa je že spet 70 dni mimo in M spet ni. Zaj jemljem Primolut Nor za sprožitev menstruacije potem pa spet Cyclo p.
Bojim vse vsega kar je v zvezi z bolnicami a zgleda da je še dosti tega pred mano.
Lep pozdrav vsem skupaj

Nekaj dni nazaj je bila histeroskopija in laparoskopija podrobno opisana (poskusi z iskalnikom), na kratko: meni so najprej delali diagnostično histeroskopijo s katero so ugotovili pregrado, še isti dan sem šla domov. Za operacijo pa te najprej pripravijo s tabletami za stanjšanje sluznice, nato prideš en dan pred posegom, dobiš odvajala, naredijo še splošne preiskave -EKG, itd zaradi narkoze…Domov sem šla naslednji dan po posegu.

Hvala lepa za odgovor.
Prebrala sem vse kar sem nasla o tem posegu. V teoriji se ne zdi nic komplicirano, vendar kako je v praksi?
Upam da ne bo hudo, če bo že moralo biti. Ampak najprej Tri mesece Cyclo P.,(v mes morje), potem pa konec septembra spet pregled. Potem pa bomo videli kaj bo naprej.
Lep pozdrav

New Report

Close