Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe Začetna obraba kolka – prosim za razlago

Začetna obraba kolka – prosim za razlago

Star sem 37 let in se že več kot desetletje rekreativno ukvarjam s tekom. Lani spomladi sem pri teku začutil ostro bolečino v predelu med modami in nogo na desni strani. Ta bolečina je potem postajala vse hujša, zato sem se odločil za nekajmesečni počitek od teka. Bolečina je sčasoma prenehala biti ostra, je pa prešla v neko tiščanje, zato sem se odločil za obisk zdravnika, ki me je napotil na RTG, na podlagi česa je ortoped potem napisal naslednje:

Prihaja zaradi bolečin desno ingvinalno, ki so odvisne od statičnih obremenitev. Na RTG medenice s kolkoma je diskretno ožja sklepna špranja desnega kolka s subhondralno sklerozo.

ST.LOC :
V desnem kolku je notranja rotacija le nakazana. Zaostaja skrajna fleksija. Znakov ingvinalne kile ni. Adduktorni test je negativen.

Napotil me je še na MR in CT medenice s kolkoma. Mi je odsvetoval tek, priporočil pa kolesarjenje in plavanje. Zanima me, ali se po vašem mnenju res moram popolnoma odpovedati teku, glede na to, da sem sedaj zadnje po daljšem počitku tekel le po mehkem terenu, zelo počasi in ne več kot pol ure. Kolk me po treningu ne boli vedno, včasih boli med tekom, včasih po teku, včasih pa sploh ne boli ali po teku tudi neha, odvisno pač. Me pa boli po kolesarjenju. Je torej res popolnoma potreno nehati ali se omejeno morda še vedno lahko ukvarjam s tekom?

Dokler se stanje ne razjasni z dodatnimi slikanji (MR; CT) vam sunkovite obremenitve (tek, hojo navzdol, skoke) vsekakor odsvetujem.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close