začetk nošenja leč – težave
Živjo!
mene pa zanima – tisti, ki imate kontaktne leče – ali ste imeli ob začetku nošenja leč kakšne težave z njimi. Jaz sem jih začela nosit pred cca 5 dnevi (postopoma) in me kar motijo – jih malce čutim v očesu, tudi dioptrija se mi zdi drugačna kot na očalih (čeprav je ista). Ali je to normalno in te težave sčasoma minejo, ko se oko navadi leče?
Pa še to me zanima: imam občutek včasih, kot da je oko presuho in me zanima, kakšne kapljice obstajajo v ta namen, da se oko z lečo navlaži.
Hvala ves za nasvete in pomoč…
lep pozdravček!
Torej vsekakor je na morju bolj varno uporabljati leče, kot v bazenih, zaradi zmožnost akumulacije mikrobov iz kontaminirane vode.
Torej pri vodnih športih so daleč najboljša rešitev enodnevne mehke leče, pri plavanju in potapljanju obvezno s plavalnimi očali/masko! Tudi večina uporabnikov drugih tipov kontaktnih leč lahko občasno preide na enodnevne, seveda po posvetu s kontaktologom. Ko pridete iz vode dnevne leče zavrzite, če imate leče za dlje časa, pa jih čimprej razkužite. – pri športih, kjer imamo opravka z vetrom in prahom moramo uporabljati zaščitna športna očala. S seboj imejmo vedno tudi svoja dioptrijska očala, saj se lahko zgodi, da bomo morali leče sneti, na draženo oko pa jih ne smemo ponovno vstaviti !
Tudi kontaktne leče z najboljšo UV zaščito niso nadomestilo za kvalitetna sončna očala, saj ne pokrivajo celotnega očesa, poleg tega pa niso zatemnjene.
Lp.