Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže začetek teniškega komolca?

začetek teniškega komolca?

Pred nekaj dnevi sem zjutraj vstal iz postelje in ko sem se uprl na levo roko da se vstanem, sem slišal in čutil da je v komolcu rahlo počilo. Bolelo me ni in tud kasneje nisem imel bolečin. Je to začetek teniškega komolca?
Nekoč sem zasledil, da je treba pri teniškem komolcu čim prej k zdravniku.
Zanima me kako vedet kdaj je pravi čas, ali pa morda v mojem primeru ni potrebno?

( S športom se ne ukvarjam in veliko sem pred računalnikom, kar verjetno ni dobro za komolce. )

P.S.: Pred 2 leti mi podobno počilo v desni roki med plavanjem. Nekaj dni se mi je zdelo da imam v komolcu malo čuden občutek vendar ni nič bolelo. Čez čas sem šel slučajno k fizioterapevtu zaradi mišičnih vozlov in sem mu omenil, kaj se mi je pred tednom med plavanjem v roki počilo. Z nekakšnim manevrom mi je hitro stegnil roko, da sem se kar ustrašil. Se da videt na internetu ali na youtube kako to fizioterapevt dela s teniškim komolcem? Po tistem manevru je bil v roki spet nekaj dni čuden občutek kot je bil takrat po plavanju.

Pozdravljeni!

Teniški komolec se začne z bolečino na zunanjem delu komolca ob obremenitvi. Če nimate bolečine, nimate teniškega komolca.

Zaradi bolečin v komolcu, sem obiskal osebnega zdravnika. Diagnoza je t.i. teniški komolec, dobil pa sem napotnico za RTG.

Zanima me ali je RTG smiseln, oziroma ali takšen posnetek pokaže kaj naj bi bilo narobe?

Pozdravljeni!

RTG posnetek je nesmiselen, saj ne gre za spremembe na kosteh.

Poznamo 5 različnih tipov teniškega komolca in sicer gre za okvaro ali na narastišču mišice (m. ekdtenzor karpi radialis brevis) na kost ali na prehodu med mišico in kito ali na trebuhu mišice ali na narastišču m. ekstenzor karpi radialis longus ali m. ekstenzor karpi ulnaris. Torej v vsakem primeru gre za okvaro mehkih tkiv in torej RTG ni smiselen. Za kateri tip gre, se ugotovi s palpacijo – tipanjem.

New Report

Close