začetek-strah
Pozdravljeni,
Na vas se obračam z enim dokaj velikim problemom. Pred kratkim sem začela novo zvezo, a namesto da bi se počutila oh in sploh lepo, cutim strah. Najraje bi iz zveze kar pobegnila, se zlasti, ko mi fant pravi, da me ima rad(!). Morda zaradi tega, ker vem, kako bo prizadet, če zveza ne bo funkcionirala?
Zanima me, ce je imel kdo iste tezave. Pri meni se je ta strah pojavil na zacetku vsake zveze, toda do zdaj nisem imela toliko poguma, da bi ga premagala, nanj nekako pozabila ter vztrajala v zvezi. Je ta strah normalen? Ali bo s tem, ko se bom v zvezi bolje pocutila oz. fantu bolj zaupala in se nanj navadila, izginil?
Kakrsenkoli nasvet bo dobrodosel.
Lep pozdrav vsem na forumu.
Lia,
pri tebi se je potrebno takoj vprašati, zakaj imaš ta strah, če ga imaš pri vsaki zvezi.
Nobena zveza ni sigurna, nobeno živlejnje ni sigurno, noben posel ni siguren… a potemtakem ne bi ničesar počeli, ker nas je strah? KAj pa ostale reči, lahko delaš brez strahu.
LAhko da tvoj strah izvira iz otroštva, lahko je zakoreninjen globoko v podzavesti, mogoče bi morala obiskati tudi strokovnjaka, ki bi ugotovil vzrok strahu.
Ampak nič hudega, to je tudi znak, da ne želiš nikogar prizadeti, kar pa v bistvu pomeni, da si dober človek, če želiš drugemu dobro, in da te ob svoji nesreči bolj skrbi tuja žalost. To je samo dobra lastnost, ampak sprejeti moraš, da mora vsak nositi svojo odgovornost.
Namesto, da se obremenjuješ, se posveti razmerju, ljubi, če lahko. Če ne bo šlo, nisi sama kriva, vendo sta za uspešno in neuspešno razmerje kriva dva.
Bistvo pa je, da se maksimalno potrudiš, pa češprav ne gre. Kdaj pa daš vse od sebe, pa sama najbolje veš.
Primož