Začetek kariesa na stalni šestki
Pozdravljeni!
Kot že v naslovu piše, sem pri sinu 10 let, ki je pred kratkim izgubil mlečno petico, v medprostoru na stalni šestki opazila majhno rjavkasto liso. Naročila sva se pri zobozdravnici in je res ugotovila, da gre žal za začetek kariesa. Ker je njegova zobozdravnica na porodniškem dopustu, mi je sestra dala datum 8.5.08 za popravilo zoba. Želela bi, da se mu popravi zob preden izraste stalna petka, ker bi potem morala vrtati dva zoba.
V nekaj dneh je petica začela lesti ven in se jo že lepo vidi. Poklicala sem ponovno sestro in povedala, da petica leze ven in če lahko dobim datum prej. Žal ni bilo možno, ker ima vse zasedeno. Kaj lahko naredim oz. kam se lahko obrnem, če bi videla, da petica gre hitreje ven kot bi si želeli? Gre za stalne zobe in mi je še toliko bolj pomembno. Mogoče pretiravam, ampak pravijo, da ni neumnega vprašanja. 😉 Hvala že vnaprej za odgovor!
Najlepša hvala za hiter odgovor!
Ravno to me zanima. A lahko kar pokličem katerokoli otroško zobozdravnico in ji pojasnim situacijo, pa popravi zob?
Drugače imamo v kraju kjer živimo samo eno otroško zobozdravnico – privat s koncesijo. Sem z njo zadovoljna, ima lep pristop do otrok in se moja dva nikoli nista bala oditi k njej. Res pa je, da hodimo dvakrat na leto na mazanje zobkov, ne pa na neko hudo vrtanje. Ali moram potem izbrat novega zobozdravnika za otroka in podpisat izjavo ali grem lahko kam samo tokrat, ker gre po mojem mnenju pač za nujno situacijo? Hvala za pojasnilo!
p.s.: me mal firbec matra; v čem se ne strinjate z mano? 😉
SPoštovana Noella,
hm, tako pa ne bo šlo.
Če boste izbrali drugega zobozdravnika, potem bo potrebno hoditi tja. V primeru, da se odločite za samoplačniško popravljanje zoba pa lahko ostanete pri tej zobozdravnici, le ta zob popravi drug zobozdravnik. Bojim se le, da je 8.5. precej blizu in da drugje ne boste dobili datuma dosti prej 🙁 – sploh ker so vmes še prvomajski prazniki….
(p.s. – nenavadno je edino to, da ste bili pri zobozdravnici že naročeni. Zakaj pa takrat ni popravila kariesa na šestici??)
p.p.s.
😉
To tudi meni ni jasno 🙁 Ko sem poklicala sestro in ji povedala zakaj gre je sina naročila čez par dni in je tudi takoj povedala, da samo za pogledat, če pa bo res potrebno popravilo pa bo dala datum. V času porodniške delo verjetno ne poteka po ustaljenem redu in sina je pogledala mlada zobozdravnica, ki trenutno nadomešča njegovo osebno zobozdravnico.
p.s. Imate vi kakšen prost termin pred prazniki? 🙂