Najdi forum

zacetek gradnje

Zdravo!

Imamo parcelo na stajerskem koncu, urejene del dokumentacije, do konca bo urejeno pozimi. Na pomlad bi radi zaceli z gradnjo, me pa zanima, kako si izracunati, koliko me bo stala hisa (recimo po kvadratnem metru). Hisa bi bila srednje kakovostne gradnje, bakreni zlebovi, kritina tegola, zidaki porotherm, plinska centralna, plasticna okna, kopalnica, kuhinja in dnevna soba kombinacija talno gretje in radiatorji. Koliko je vas prisla dograjena hisa po kvadratnem metru? Imate morda tudi priporocilo za kaksno gradbeno skupino, ki bi kvalitetno in ne predrago zgradila objekt? Vem, s koliko denarja razpolagamo, rada bi vedela, do kod lahko hiso s tem denarjem zgradimo. Opisite mi prosim vase izkusnje.

Lp, Irena

Dajte narediti predračun za hišo na ključ.

Pravkar končujemo gradnjo. Bodite pozorni pri stvareh, ki jih običajno pri grobem predračunu pozabiš (mi jih žal smo), na koncu pa seštevek znese ogromen znesek. Bom poskusila približno povedati cene od tretje gradbene faze naprej:
okna in vhodna vrata 2 mio
vodovod 500.000
centralna 1,3 mio
elektrika 600.000
tlaki 500.000
knauf mansardni strop 500.000
manjša zidarska dela (se dogajajo tekom gradnje, ko ti inštalaterji štemajo po stenah in je treba popravit) 500.000
tlaki 600.000
ometi 1,2 mio
ploščice (2 veliki kopalnici, kuhinja, jedilnica, hodnik, kurilnica) 1 mio
fasada 1,3 mio
parket 800.000
beljenje 500.000
notranja vrata 450.000
balkonske ograje 400.000
ograje na stopnišču ??? še nimamo
oprema v kuhinji 1,2 mio
kopalniška keramika za dve kopalnici (2 x tuš, masažna banja, kotna banja brez masaže, 2 x WC) 600.000
dvojni kopalniški blok (dolžine 2,1 m) 210.000
ploščice na terasi, pragu, tlakovci okoli hiše, dvorišče, ograja okoli parcele… (še nimamo)

Upam, da nisem česa bistvenega pozabila. Glede predračuna za izvedbo na ključ pa moje izkušnje kažejo, da so predračuni podcenjeni oziroma da upoštevajo materiale nižjega cenovnega razreda – recimo ploščice do 2.000 sit/m2, kar jih sicer dobiš – lahko celo ceneje, vendar tukaj noter ni raznih bordur in ploščic z vzorci, ki običajno stanejo ravno toliko, kot vse ostale ploščice skupaj).

Mi bomo za dokončanje hiše od 3. GF do konca porabili cca 16 mio sit, v tej ceni pa je upoštevano od opreme nova kuhinja in dve kopalnici. Ostalo opremo že imamo od prej.

LP

Najlepša hvala za odgovore, so mi v veliko pomoč.

Lp, Irena

Hm, a je to ogromna hiša ali pa ste vse skupaj veliko preplačali?!?

New Report

Close