Začelo se je
Danes sem imela prvi pregled in določitev terapije za OBMP. Dobila sem Suprefact, po 0,6 ml dnevno. Prvo inj. bom dobila v nedeljo, ker je takrat 22. dan ciklusa. Na GK moram ponovno 4. novembra.
Sedaj pa vprašanje: ali se moram v tem vmesnem času kaj javit (npr. ko dobim M?)
Sestra ni nič rekla. Dobila sem samo 1 škatlico (dve ampuli). Bo to sploh zadostovalo. Ker moram po prvo inj. na urgenco (nedelja) upam, da ne bo kakšnih problemov.
Še nekaj, če imam ponovni pregled (UZ+ kri) 4.11. – kdaj bo predvidoma punkcija?
(če sem prav razumela, bi moral biti ET, če bo prišlo do njega, nekje v drugi polovici novembra. )
Hvala za vse vaše odgovore že v naprej, lep pozdrav vsem!
Nada
Pozdravljena Nada,
do UZ se ti ni treba nič javljati,samo zapomni si ,kdaj je nastopila krvavitev,da boš to znala tudi povedat,ko te bodo na UZ vprašali.
Ena ampula suprefacta vsebuje 5,5 ml,torej zadostuje za 9 dni,krat dva je za 18 dni.Svetujem pa ti,da se kar počasi naučiš dajati injekcije sama,saj ti bo tako vse veliko olajšano.Saj končno to ni tako težko,samo predsodke imamo….
Kdaj bo punkcija pa je težko reči,odvisno je od tega kdaj bo M in od estradiloa v krvi zaradi katerga ti bodo vzeli kri.ET pa nastopi peti dan po punkciji (dan punkcije se ne šteje) .
Če te še kaj zanima ,kar vprašaj…
katja
Od prvega UZ do punkcije preteče različno dolgo časa.
Na primer: jaz sem s prvim poskusom začela 4. oktobra, punkcija je bila 10. novembra, ET pa 15. novembra. No in potem prasica M – 26. novembra (dva dni pred mojim rojstnim dnem – za vse najboljše).
Drugi poskus: prvi UZ in tudi prva injekcija suprefacta – 6. marec, punkcija 10. april, ET pa 15. april. No in potem 31.12.2001 – prekrasna punčika – za srečno novo leto.
Kdaj boš imela punkcijo in potem čez 5 dni ET, je odvisno od velikosti foliklov, ki ti jih bodo merili na UZ (lahko tudi vsak drugi dan ali pa vsak dan???) in seveda od vrednosti estradiola v krvi, kot ti je že napisala Katja.
Srečno, srečno, srečno, srečno, srečno …
Nataša