Najdi forum

Začela z novim letom

Hahahahah Legica, dobra sorta si :)))

Rosas, dobrodošla! 🙂

Najpomembnejši korak si že naredila! Zdaj pa pogumno vztrajaj in obljubim ti, da se bodo rezultati začeli kazati zelo hitro. Potem boš pa tako navdušena, da nadaljevati sploh ne bo problem. Verjamem, da ti bo uspelo!

Rosas, pozdravljena! Lepo, da si z nami. Tole je kar usodna odločitev bila, veš – v dobrem in slabem itn itn, saj veš kako to gre .-))
Povej, kako se misliš prehranjevati?
lp!

Rosas, dobrodošla med nami. Seveda ti (si)bomo stale ob strani. Smo polne motivacije in dobre enregije. Praviš kako sta si z možem različna v kg…tudi moj mož je moje nasprotje….sej je v velikih primerih tako….ampak sem že opzaila , kaj je skrivnost njegove vitkosti. Aktiven je vsekakor bolj kot jaz že če primerjamo delo v službi (sploh ni primerjave). Kar pa se tiče hrane: včasih ga gledam, ko poje celo škatlo Jaffa piškotov ali pa pol ta velike Milke, pa je suh. Ampak npr. ,ko imamo kosilo poje normalno količino hrane in ko je sit neha….pa tud če je 1 žlica krompirja in en grižljaj mesa na krožniku. Jaz pa te “zaklopke”nimam. Ne vem kdaj nehat…in v tem je problem nas , ki smo predebeli. Če bom sita kot balon in mi bo nekdo ponudil še mlačen , domač jabolčni štrudelj………!!!a joj. Tud 2 al pa 3 kose…če je pa tko dober. Zdaj upam, da se mi je res kaj premaknilo v glavi. Sem na dobri poti.

Porkaš! Pred četrt ure sem si uspela zlit v naročje in vse naokrog pol litra čaja. Edina sreča, da ni bil sladkan. Popivnala sem se, kolikor se je dalo, ampak hlače so še vedno čisto premočene in zalimane name. Oh joy! Pri tem da so to trenutno moje edine hlače. Tadruge sem ravno včeraj vrgla v košaro za pranje. Ne enih ne drugih ne smem dati v sušilec, tako da nimam pojma, kaj bom jutri oblekla za v službo. Vse druge hlače so še iz bližnje preteklosti, ko sem imela več kot 10 kil manj. Resno, mogoče bom zato prisiljena vzeti dopust.

Nujno, res nujno si moram kupiti še kaj za oblečt. Sem mislila počakat, da bi prej shujšala vsaj pet kil, zdaj pa vidim, da ne smem več odlašat. Ne morete si predstavljati, kako obupno težavno je nakupovanje hlač, če si hruška. Hruške so pri izbiri konfekcije totalno diskriminirane!

Rosas, dobrodošla med nami, vsake nove pridobitve smo vesele! Skupaj smo močnejše.
In hvala za spodbudne besede, sobojevnice! 🙂

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Vanilka, torej operi in daj na radiator, vmes obračaj, pa likej.
Ti ne nosiš kril? Jaz za v službo strogo in le krila. Se mi zdi da bolje zgledam. Doma pa kavbojke, seveda. Poleti pa kakšna platnena dolga krila ali jeans obleke. Skratka, kupi si kakšno nevbtralno (črno?) krilo, ki bo šlo na vse.
Nakupovanje hlač – jap, travma, res. Po cesti gledam veliko konkretnih primerkov in se res sprašujem, kje se oblačijo……….
Lepo se imejte vse skupaj, se mogoče zvečer javim! Pridne bodite, nič čokolade in podobnih potrošniških sladkobnih svinjarij! Pa mal pomigejmo vse skupaj, kjerkoli kakorkoli.
LP!

Pozdravljene,

tudi jaz sem danes kar zadovoljna. 8. dan na tehtnici 1, kg manj, torej namesto 83,6 kg, danes 81,9. Komaj čakam, da zlezem spet pod 80.
Ko berem tele vaše zgodbe je, kot bi brala svojo. Nikoli nisem bila suha, kot otrok do tretjega razreda okrogla, potem pa vedno normalna. Težo sem skoraj brez težav vzdrževala do 25. leta nekje na konstantnih 60 kg pri 169 cm. Pri 62 kg sem zanosila in šla z 74 kg rodit. Prav nič ni šlo dol samo od sebe. 5 kg in to je bilo to. Ostalo pa fitnes in dieta, pa sem prišla na sanjskih 60 (l.94). V naslednjih letih se je teža nabirala in preden sem zanosila 2. otroka (l. 97) sem imela 74 kg. Med nosečnostjo sem prilezla do 87 pa shujšala na 74, na šla nazaj na 76, pa shujšala na 66, pa nazaj na 74 pa na 70 in 78. Lanskega januarja sem štartala z ločevalno. V treh mesecih sem prišla na 69 in ustalila težo pri 70. Redno sem hodila na fitnes, veliko migala in imela kar vredu postavo, kljub ne čisto idealni teži. Junija sem imela hude težave s hrbtenico.
Dva meseca nisem mogla migati, pa so se kile spet začele nabirat. Za nameček so mojo vadbo in fitnes zaprli in nisem se mogla spraviti drugam. Po šestih mesecih sem pristala na najvišji teži, ki sem jo imela, ko nisem bila noseča: 83,6kg in sovražnega razpoloženja do sebe. Sedaj po dobrem tednu sem vesela. Nisem na nobeni specifični dieti, jem preprosto bolj zdravo, manj hidratov, gonim orbitrek in teža se je po 6 mesecih spet obrnila navzdol.Vesela sem, ker sem se disciplinirala, ker se ne bašem, ne jem pozno zvečer in spet migam. Imam se rajši in nič več nisem tako razočarana nad seboj, saj delam na spremembah. Vesela sem, da ste tukaj, berem vaše poste in držim pesti, da nam uspe. Aktiven in zadovolen dan želim prav vsem od vas.

Pozdrav še enkrat vsem skupaj ter seveda hvala za vaš dobrodošlico!!!!

No, ja danes sem šla za 15 minut na kolo, prišla dol utrujena in večerja le lahko večerjo -jogurt z musliji….trenutno sem zelo utrujena, a polna energije da mi bo uspelo.
Hvala vsem za lepe in vzpodbudbne misli!

@Legica- odločila sem se, da bom pri sami prehrani pazila na več stvari in sicer, da jem 5× na dan po malo…in ne samo 1×in to zvečer :-), da ne bom jedla testenin, kruha in krompirja skupaj, jedla mnogo več sadja in zelenjave ter predvsem veliko, veliko migala ter da je moj zadnji obrok do 18.00….zaenkrat samo to, ppotem kasneje pa kakšna ločevalna dieta, ampak najprej moram sama pri sebi vse razčistiti in v glavi urediti stvari, da ne smem preveč jesti.

Daens sem hčerki povedala, da mami mora iti za 15 minut na sobno kolo v dnevni, ona pa je vsa pridna legla na tla v dnevno in vmes risala,…. prav fajn mi je bilo danes ko sem hčerki pokazala na uro, kdaj grem lahko s kolesa dol in me je še hči pohvalila. Ja vsaka lepa beseda mi trenutno zeloooo prija. Zato tudi ve punce ne obupat in dejmo vztrajat!

Držite se. Obljubim, da pridem vsak dan sem poročat kako napreduje moj dan….imejte se rade!

O, kakšna super ekipa se je zbrala tukaj!

Eowin, že delam na tem, samo pri nas je centralna tako super naštimana, da so zdajle radiatorji komajda kaj mlačni. Če pa bi na termostatu zvišala temperaturo, bi se vsi naenkrat segreli in potem bi se drugi člani družine pritoževali, da jim je prevroče. Nič, bom jutri prej vstala in hlače pač sfenala do suhosti.
Imaš prav, da bi v trgovini lahko pobrskala tudi med krili. Če drugega ne, šivilja v pasu najbrž lažje zoži kiklo kot hlače.

Še moj jedilnik za jutri:
Z: jogurt z žitaricami
M: jabolko
K: kruh s semeni in cottage sir
M: 2 korenčka
V: sarma, krompirjev pire

Držite se in lahko noč vsem!

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Evo, konec dneva, bila celo v fitnesu, 40 min na orbitreku, več ni šlo, potem zelena solata s sirom in košček polnozrnatega. Sedaj grem pa v horizontalo. Jutri zjutraj tehtanje.
Lahko noč vsem skupaj!

Jau sem tudi od nedelje pridna,..gonim orbitrek, dvigujem uteži.Komaj čakam da bo malo stoplilo da začnem lavfat (od teh kardio vadb da največ učinka) in seveda pri prehrani tudi pazim. Za enkrat gre,…

Eh, eh, kaj mi je bilo to treba….zjutraj, ob šestih, sem pojedla tri kose potice. Pa še dobra ni bila. Sedaj sem pa slabe volje.

Legica ne sekiraj se, ne imej slabe vesti. Boš pa čez dan bolj pazila. RES. Pa HB si jo zjutraj 🙂
Normalno nadaljuj malica npr kakšen jogurt, ker če ne boš nič boš za kosilo preveč lačna.

Ko sem vas zdajle brala se mi je najbolj vsedla misel od debelinke77 ko je sit neha , tudi moj je tak in je suh pa vse je. Poizkusimo tudi me

Včeraj zvečer sem spakirala vse domače pecivo, kar ga je bilo pri hiši – minuli vikend smo namreč še pekli za eno srečanje – nekaj sem ga dala možu za v službo, nekaj sem ga vzela jaz za sodelavce, nekaj k babi in dediju, ostalo je še nakajd drobižka za otroke.
Pri hiši je še ena kopica čokolad, ki so jih dobili otroci – no, te bodo očitno za skušnjavo še morale ostati pri hiši 🙂
miganje? 1 ura joge
Nisem se prešvicala je pa pasalo za telo in dušo (pa za moje težave s križem…)

Legica, ne bodi slabe volje!
Če imaš možnost, pojdi na dolg sprehod ali pa v službi najdi poti, ki jih drugače ne bi videla.
Glavo gor in z manj kalorično hrano naprej.
Včasih je treba dati organizmu malo več, da ne vklopi na “špar” program! 😉

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Gremo naprej! Pa lep dan vsem!

Končno spet nekaj “glasu” tudi od mene. Legica, Vanillka in “Bunkica” – hvala vam za odgovor. Sedaj sem izgubila kar nekaj strahu, in ko berem še te vaše poste o tem kako vse pridno migate, sem dobila kar precej volje tudi jaz. Tako, da danes začnem tudi jaz. Upam samo, da bosta tudi moja otroka tako pridna, in da mi bosta vsaj 20 minut “dala mir”.

Bunkica in Rosas – dobrodošli med nami. Lepo, da sta se nam pridružili. Meni sodelovanje na tem forumu res veliko pomaga. Če se ne bi 3. januarja prvič tu oglasila, bi verjetno že po enem ali dveh dneh obupala in nehala – z izgovorom “jutri pa res začnem”. Ja, kdaj bi pa bil potem spet tisti jutri ? Tako pa sem resno začela in pridno vztrajam.

Jem večkrat na dan po malem, izogibam se sladkarijam, jem več sadja in zelenjave, polnozrnati kruh, manj mesa, več morskih jedi… skratka trudim se čimbolj približati piramidi zdrave prehrane. Zaenkrat manjka samo še gibanje. In to bom danes popravila. Upam…

Ko smo bili že pri sadju – tudi jaz sem hruška. Kupovanje hlač je zame prava katastrofa! Če že uspem najti hlače, ki so mi prav v bokih in koliko toliko po dolžini, pa mi v pasu kar plešejo. Pa kaj bi vam to pisala – saj same veste. Tudi bolečine v stopalih mi niso neznanka. Imam t.i. trn v peti. Tako da, če dolgo stojim in potem sedem za minuto …. Groza!!! Včasih sploh hodit ne morem. Pa še nisem tako stara (35).

Sicer sem pa sedaj res ponosna sama nase. Drugače sem zelo sladkosneda. Sploh čokoladam se nisem mogla upreti. Sposobna sem bila pojesti tudi veliko Milko (celo!). Pa še kaj na vrh. Sedaj se pa že devet dni uspešno upiram skušnjavam. In četudi naletim na kako čokolado ali sladkarijo v omarci – se je ne dotaknem. Zaenkrat mi gre fajn. Sicer pa je moj cilj glede tega tudi ta, da če že pojem kaj sladkega, da bi se potem znala vsaj zadržati in ne bi pohrustala vsega do konca. Tudi pri pripravi kosila sem veliko bolj disciplinirana – vsak dan že za naslednji dan splaniram, kaj bi imeli za kosilo. Če je kaj takega, da lahko pripravim že prej, pripravim že dan prej, če ne, pa točno vem kaj moram nabavit. Prej pa ….. Ja bolj redko sem kuhala vnaprej. In potem vedno nekaj na hitro – brez zelenjave, tudi kakšna pizza ali hambi…

Se popravljam torej. Počutim se pa tudi fajn. Ta občutek lahkotnosti v želodcu mi je zelo všeč. In ko vem, da delam nekaj zase in da mi uspeva se mi počasi vzdiguje tudi samozavest…

Veliko uspeha vsem! Dajmo punce, gremo naprej, saj zmoremo! Lep pozdrav vsem in lepo se imejte!

oj mene pa že 3 dni glava boli oz. zbujam se z glavobolom, ni kaj luštno :(( tak da sm danes nekak slabe volje ratala.
svetujem vam branje knjig Ne kaj ješ,-kaj te žene da ješ. Legica, podobne težave imam jaz kot si ti zdaj zjutraj zmazala 3 potic. tukaj pa lepo piše zakaj se prenajedamo, enkrat pametno jemo, drugič pa grešimo,… priporočam. sedaj manj razmišljam o hrani.
orbitrek..včeraj bi se mogla zmigat, sem bila res prelena, zdele tud, čudno razpoloženje mi niha..mogoče pa rabim sonca, čakam da se prikaže 🙂

Punce, hvala. Zdej se delam, da sem pač imela zajtrk in grem naprej po planu (kaj pa naj). Če pa že iščem kaj dobrega v vsem skupaj – ja, ni bila čokolada (pa imamo na isti plici Lidtove čok.bonbone) in bilo je zjutraj. :-)))

Belouska, dobro si vse to zastavila, prav vidi se, da delaš premišljeno, bravo!
Vanilka – si v službi……v hlačah…?
Rebecka – a dosti piješ? Na sonce pa, sori, pozabi za nekaj časa, pretvarjaj se da si Skandinavka ki ljubi temačen dan in uživaj.
Mojčica – hvala za tolažbo, hja, mogoče sem pa res sfintirala svoje telo, pričakuje še kakšno porcijo potice. Torej, psssst, tiho, da me ne sliši, mogoče finta uspe :-))))))
10 kg podarim – joga, to je pa fino. Za tako vsesplošno počutje, a ne. Za hujšanje pa dodaj še kaj aerobnega, pa si zmagala.
Estella – jaz gledam mojo najstniško hčero, ta ima tudi bremzo ugrajeno. Se nikoli ne prenažira. Je vse živo, a do meje. In ja, tudi kaj pusti na krožniku “ker ne more več”. Blagor ji. Jaz lahko vedno še tisto žlico zmažem :-))
Č – uteži imaš polkilske? In telovadiš z njimi v rokah? Take vaje sem nekoč imela pri aerobiki in mi je bilo kar všeč.

Lepo dobro jutro oz. dober dan vsem !Vedno več nas je na tem forumu in to je super.Ko preberem nekaj vaših prispevkov,dobim še večjo voljo.Upam,da mi bo uspelo čim več shujšati in tudi vam vsem želim enako.Danes jem:Z:2 kivija,1.M:jabolko in hruška,2.M:jabolko in pomaranča,K:dušena repa in kašnata klobasa,V:1/2 repe in klobase.Gremo skupaj v nove zmage ! LP

New Report

Close