Dobro jutro, dober dan!
Na kratko se malo oglašam – čestitam Legica za uspeh! Krasno, da ti uspeva. Tudi kilca je nekaj -saj veš – počasi se daleč pride. In mislim, da to pri hujšanju še toliko bolj velja. Saj poznaš tisto o jo-jo učinku (“easy go, easy come”).
Stotka – morda bi poskusila še z Donatom ali pa sokom iz sliv?
9999 – tudi tebi čestitke. Dobra si, da uspeš zdržat tako rigorozno dieto.
Sanella – majhni prekrški niso hudega. Če le potem niso izgovor za naprej v smislu “eh, saj sedaj sem se že itak pregrešila, kaj pa če bi začela jutri? In se potem pregrešiš še parkrat, jutri pa nikoli ne pride…)
Vanilka – lep pozdrav tudi tebi in dobrodošla med nami.
Pandica – pridna si tudi ti. Telovadbo si vzela resno!
Jaz pa se moram malo skritizirat. Nisem še začela kolesarit kot sem obljubila… Ampak vikend je tu in upam, da malo več časa zame, da začnem. Sicer pa se jedilnikov kar držim po planu, tudi sladkarijam se zaenkrat uspešno upiram. In rezultat? Danes že vseskupaj – 2,4 kg. Super! Saj ne morem verjet!
Ja, je pa pred vrati vikend, ko bo verjetno malo težje vzdržat. Pa saj bomo, a ne punce?
Le pogumno naprej!
Lep pozdravček in sporočajte, kako vam gre!
ooo, belouška, ti se pa kar konkretno topiš, uau! Bravooo!
Orbitrek, Ntalija, je bil meni na začetku grozen. Po 5 min me je vse bolelo in imela sem le eno željo – čim prej dol. Ampak sedaj ga primerjam s hojo po traku in dejstvo je, da te orbitrek vsestranko razmiga. Je res dober za rekreacijo. Zato ga vedno bolj cenim. Ko se spravim gor, mi 30 min kar hitro mine. Stalno kontroliram srčni utrip, vmes pijem, malo menjavam ritem, razmišljam kako čutim rit, poskušam enkrat bolj vleči ročke, drugič bolj pritisniti z nogami, za 2 min obrnem smer vrtenja……….in mine.
Legica in 9999, čestitke za prve minus kilce! Stotka in belouska, vama pa hvala za dobrodošlico!
Stotka, uf, tebi s hernijo res ni lahko; upam, da vsaj zelo hudih bolečin ne trpiš. Ampak ne daj se! Po mojih izkušnjah lahko človeku ob vseh mogočih težavah in stiskah uspe doseči veliko več kot ob najboljših pogojih.
Tudi jaz se trudim veliko piti. Že med službo si “privoščim” liter nesladkanega zeliščnega ali pa sadnega čaja. Mja, v bistvu se moram kar malo posiliti z njim. Včasih je bila praktično edina tekočina, ki sem jo konzumirala poleg hrane, močno sladkana kava (kakšne 4 skodelice). Pa sploh nisem čutila žeje …
Tehtati se jaz nameravam samo enkrat na teden (ob ponedeljkih), ker teža lahko zaniha malo po svoje tudi zaradi hormonskih sprememb med ciklusom ipd., pa ne bi rada, da bi mi tisti jeziček na tehtnici definiral dan in mi po nepotrebnem jemal voljo in pogum. Se mi pa zdi, da so hlače za pasom postale malce bolj ohlapne. 🙂
No, danes sem zaenkrat pojedla vanilijev jogurt in pomarančo. Za kosilo bo zdaj malo problem, ker kolega v službi praznuje rojstni dan in se pripravlja gostija … Upam, da se bom uspela zadržati toliko, da ne bom pojedla več kot za en pošten sendvič. :S
Za večerjo bo pa piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni in riž za prilogo ter solata.
Pa … danes zjutraj sem se zbudila vsa povožena in se nisem mogla pripraviti do telovadbe. Imam pa trden namen, da bom to nadoknadila zvečer.
Vanilka, uu, smetanova omaka, a? To sem jaz šmrk že brisala z jedilnika. paradižnikove omake, zelenjavne omake ali na vodi.
A si mislila zjutraj teovaditi? Meni to nikoli ni zneslo, res. Popoldne ali proti večeru, super. Pred službo, nikoli. Pa mora biti najbrž dober občutek. Ampak jaz očitno rabim svoj čas, da pridem k sebi (nisem jutranji tip) in šele v službi po prvi kavi lahko rečem, da so mi vse funkcije (vključno z možganskimi) dane na ON.
Hvala! Me pa malo vseeno skrbi, da je šlo do zdaj prehitro dol in se bo kmalu ustavilo. Potem pa znam izgubiti voljo. Je pa res, da so se zadnji trije kilogrami nabrali šele pred kratkim v zelo kratkem času in se morda še niso toliko usidrali, zato pa grejo tudi bolj hitro dol… Bi bilo to možno?
Kakorkoli, glede razgibavanja na orbitreku in podobnih napravah – verjetno res zna biti malo dolgočasno (sploh na začetku, ko še morda ni dovolj motivacije), ko pa vidiš, da so rezultati vidni in počutje bistveno bolje, pa te že samo vleče naprej. Sicer si pa še vedno lahko postaviš orbitrek ali sobno kolo oz. kar koli že kdo ima, pred televizor, in zraven gledaš kakšno oddajo ali film, ki te morda še dodatno vzpodbudi. Potem pa res kar pozabiš na to, da v bistvu že pol ure goniš bicikl ali orbitrek. V tistih časih, ko sem bila bolj pridna in sem tudi jaz vsak dan kolesarila na sobnem kolesu, sem ga imela enostavno v dnevni sobi. Zraven sem gledala TV, opazovala koliko kalorij sem že porabila, km prevozila in srčni utrip, pa je tudi hitro minilo.
Če telovadiš zjutraj, te to res napolni z energijo in imaš zelo dober občutek saj si že nekaj naredil zase, je pa problem, če zjutraj res malo težje vstaneš. Sicer pa je važno, da se razmigaš – pač takrat, ko ti najbolj odgovarja. Različni smo, eni so jutranji tipi, drugi nočne ptice. Čeprav to ne pomeni, da moraš telovadit ob polnoči.
Tako, zelenjavna juhica je kuhana, sedaj še pripravim slivove cmoke. To je današnje kosilo. Za zajtrk sem imela kos kruha s paprikinim namazom in čaj, za eno malico banano, za drugo pa dve klementini in belo kavo, za večerjo bo pa verjetno solata iz kislega zelja. Kot vidite, nimam neke drastične diete – izogibam se sladkarijam, jem več zelenjave in omejila sem količino. Ja, pa večerje nimam kaj dosti, ker ko sem v službi imamo “kosilo” pogosto šele ob petih ali pol šestih, potem pa res ne morem že ob šestih spet nekaj jesti. Pa veliko pijem.
Lep pozdrav vsem in lep vikend! Uživajmo v napredku!
Legica, tudi meni absolutno ne paše telovadit zjutraj! Že brez tega mi je težko vstat. Tako da, mislim, da bom tole miganje kar lepo prestavila na čas po službi.
Ravno prejle sem odtelovadila svojih 20 minut in je bilo prav fajn, veliko lažje mi je šlo kot prejšnja štiri jutra. Pa če bi se mi kdaj slučajno zluštalo, lahko takole popoldne še malo potegnem, ne da bi se mi kam mudilo.
Je pa res, kar pravi belouska, da ti jutranja telovadba lahko da dober zagon za nadaljevanje dneva. In jaz imam mogoče malo vraževeren občutek, da je potem nekaj manj možnosti, da bi ga kasneje kaj lomila, če že zjutraj opravim eno tako “žrtev”. No, samo takole res nima smisla razmišljat, glede na željo, da bi mi telesna aktivnost sčasoma postala nekaj prijetnega.
Smetanova omaka pa … Hja, saj je ne mislim pospraviti ne vem koliko. Pol manj kot bi za večerjo pojedla včasih. In, saj jaz se nisem zredila zaradi smetanove omake in podobnega, ob običajnih večerjah in kosilih … Moj problem so prigrizki, če lahko tako rečem ogromnim količinam sladic, peciva, čipsa, belega kruha z raznimi namazi, siri, salamami itd., s katerimi sem se basala ob vseh možnih situacijah in razpoloženjih, najraje pa zvečer po večerji, kljub sitosti seveda … Pri tem da, več kot sem pojedla tega stafa, bolj sem bila “sestradana”. Se mi zdi, da bi na koncu še vola lahko požrla, če bi bil narejen iz Lindtove čokolade …
Tako da, moj prvi cilj je, da se neham prenajedat za brez veze, da se kolikor mogoče izogibam tisti hrani, pri kateri nimam mere in da se omejim na štiri ali pet kolikor toliko normalnih obrokov. Bojim se namreč, da ob bolj drastičnem prehranjevalnem režimu ne bi mogla zdržati daljši čas in da bi bilo od tega na koncu več škode kot koristi.
Zaenkrat tako. Bom videla, kaj bo rekla tehtnica. Če kile ne bodo hotele stran, bom pa še malo prilagodila jedilnik in če bo treba, mja, se bom odpovedala tudi smetanovi omaki.
Dobro jutro !! Treba bo vstat in sneg metat ! Pri nas ga je kar zapadlo. Očiščeno še ni.Sem se kar pošteno utrudila,da sem prišla do službe,pač namesto jutranje telovadbe.Moj jedilnik danes:Z:kivi in zeleni čaj z limono,1.M:hruška in pomaranča,2.M:jabolko in mandarina,K:riž z zelenjavo in solata,V:1/2 riža z zelenjavo in solate.Popoldan še utrujajoče nakupovanje in enourna hoja.Lepo soboto želim vsem in pojdite ven na sneg.Mogoče ne bo letos več priložnosti za to.Hoja po globokem snegu je zelo težka in mislim,da je to kar dobra vadba za noge.LP
Jutro.
Vidim, da vam prav lepo gre. Super.
Ntalija, jaz sem na orbitreku lahko zdržala tudi uro. Na mp3 sem si posnela glasbo ki jo imam najraje in sem se čisto odklopila od sveta, moj se mi je smejal, ker so občasno iz sobe prihajali kaki čudni zvoki ko sem pela zraven.Samo men je to najbolše. Tudi ko sem hodila ven tečt nisem šla nikol brez glasbe.
9999, ni vrag da ti nebi uspelo,ja sprehod po snegu je pa lahko tako lep, pomirjujoč in kot si rekla utrujajoč.
To jutro sem začela z donatom. Pa danes bo bolj zelenjava in sadje na jedilniku.
Vanilka, mene nti ne bol tolko. Samo ves čas pmalo. Pa če hočem kaj prestavit ali dvignit me takoj zaboli hrbet in cela noga. Bomo preživel. (saj čakam na klic iz bolnice za operacijo)
Grem si olupit kivi. Haha kivi in donat–nekaj bo že.
lp
Stotka, potem imaš pa še srečo. Mene je prva hernija za tri mesece dobesedno priklenila na posteljo. Vsak premik mi je povzročil obupne bolečine, samo me niso operirali, ker sem bila noseča. Tudi pri drugi herniji sem za kak mesec ali dva obležala, pa še več kot eno leto zatem mi je noga zaradi poškodbe živca padala v stopalu, kar me je zelo motilo med hojo. Tako da, zaradi kroničnih bolečin in težav s hrbtenico je zame še toliko bolj pomembno, da shujšam.
Še moj jedilnik: jogurt za zajtrk, 1 krožnik piščančje obare za kosilo (z zelenjavo in vkuhanimi testeninami) in sirovi tortelini (pol zavitka) z veliko solate za večerjo. Če bom vmes zelo lačna, bom pojedla še pomarančo za malico.
Pa potelovadila sem že, da mi kakšni popoldanski obiski ne bodo prekrižali načrtov.
Tudi vam lepo soboto!
Sadje, ki ga jeste za zajtrk, malico in kosilo itd…ni dovolj za en obrok. Niti jogurt. Mogoče je to primerno za malico…. S tem telesu ne zagotovite dovolj ostalih hranilnih snovi, po katerih tako zelo hrepeni (kvalitetne OH, beljakovine in maščobe) In kaj se potem zgodi? Gromozanska lakota, ki narekuje hrano. Takrat navadno ljudje posegajo po nekvalitetni hrani, ki ne prinese nič, razen dodatne kilograme. Temu sledi tudi psihično in fizično izčrpanje telesa.
Ponavadi se ženske zaženejo v dieto tako, da jedo minimalno, pa še to le sadje in zelenjavo. Kar je popolnoma narobe. Ali veste, če pojeste na dan manj kot približno 1200-1400kcal (za ženske), da se vam upočasni metabolizem? In kaj to pomeni za vas? Da boste počasneje hujšale.
Vsem vam želim čimprejšnje oklestenje odvečnih kilogramom in pa tudi dobro počutje, vendar glede na vaše jedilnike, ki jih berem, ne vidim ravno dejstva, da greste po pravi poti.
Ni pomebno le, da shujšate, težji je naslednji korak-obdržati željeno težo dokončno, da se ne bomo naslednje leto spet brali na tem forumu:) In ravno zato je potrebno, da se prehranskega načrta lotite pravilno in tako, da prinaša trajne rezultate in pa da se ob tem dobro počutte.
Lepo megleno jutro vsem skupaj! Sem že stopila na tehtnico,ki kaže 69.6kg,to je kar -2.2kg.zelo sem vesela in polna zagona za naprej.Jedilnik za danes:Z:kompot iz 2 jabolk,zeleni čaj z limono,1.M:hruška,2.M:2 mandarini,K:čista juha,polenta z gobovo omako,solata iz kitajskega zelja,V:keksi,ki so še ostali od praznikov in kak kozarček vinčka na obisku.Sploh nimam občutka,da sem na dieti.Vedno si naredim plan za naslednji dan.Upam,da mi bo tokrat uspelo in tudi vsem vam želim enako !!! LP
Živjo, punce!
Me veseli, da vam gre. Tudi jaz se zaenkrat počutim prav super.
Danes sem vstala šele ob 9h, popila kozarec vode, potelovadila … Ob 10h sem pojedla banano, ob 11h probiotični jogurt, ob enih pa za kosilo dva krožnika zelenjavnega ričeta s par koleščki kranjske klobase. Za večerjo bo brokoli s pirejem.
Lep dan vsem!
Tudi jaz sem še tukaj. V petek sem imela preiskušnjo, en rojstni dan v službi, enega pa pri tašči zvečer. Uspelo mi je, da sem kar lepo nadzirala svoj kalorijski vnos in še vedno konec dneva zaužila manj, kot porabila. Skratka, kar zadovoljna.
Kar se tiče hrane, sem malo zavozila včeraj. Ves dan me ni bilo doma in sva z možem neke sendviče glodala, pa še kaj drugega in konec dneva nisem naredila nič primanjkljaja. Sicer pa mi kar gre, zjutraj je bila dobra kila manj, kot prejšnji ponedljek, tako da vseeno dobro.
Imejte se lepo