Najdi forum

Začela z novim letom

OK, danes sem se tehtala, in končno se je vaga suvereno ustavila na 95 plus nek drobižek. Končno. To pomeni minus 6 kg od začetka. Že cel teden mi pleše med 95 in 96. Sedaj pa bo treba učvrstit tole 95tko in iti lepo naprej oz nazaj, do 94. Ko pridem do 93, prestopim prag ITMja.
Ni hudič da mi v marcu to uspe.

Ja, se počutim prav fino danes, se mi zdi, da lezem nekam. Počasi lezem. A lezem. V sebi tudi čutim neko moč, voljo. Ta volja je spala dolgo časa, potem je krmežljavo pokukala izpod odeje z mislijo “a bi al ne bi….hm……a je res treba, no…tuki je tko fino toplo in udobno”…..no, sedaj se je končno skobacala na noge, malo postopala okoli………in sedaj, u, sedaj pa čvrsto odločno hodi. Upam, da ima v planu kakšen dolgi pohod ne sam izletek :-))

Čestitke! Le tako naprej!
Pri meni žal ni tako, ta mesec stojim. Pa se ne dam, vem, da bo tudi meni uspelo spet premakniti zadevo naprej.

Legica, ti imaš jekleno voljo – B R A V O!!!

Juhu, malo je pa le šlo dol. Cel teden nič, danes pa pokaže skoraj pol kg manj. Spet malo veselja pri hujšanju 🙂 Marec pa upam, da bo še bolj uspešen.

Kroglica, enake želje imam tudi jaz za marec :-))

In kako smo danes kej? Začetek meseca, otoplilo se je, sonček, da se zunaj sprehajat, mogoče celo tečt, še malo pa bo čas za kolo (yes, yes).
Lep pozdrav vsem skupaj, nadaljujemo!

Živjo, punce! Tudi jaz sem še vedno tukaj, v ekipi.
Problemov z zdravjem žal še nismo rešili, obetata se nam še najmanj dva meseca živčne vojne, ampak počasi bo že. Hvala za podporo.

Po včerajšnjem tehtanju imam 83,3 kg (ITM 30,6). V februarju sem torej shujšala 2 kg, vse skupaj od novega leta pa 7,5 kg.

Gremo naprej!

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Vanilka, pozdravljena!!! Sem večkrat pomislila nate, kako je, kako si, pa te nisem hotela tu po forumu moriti.
2 kg v februarju – to je super. Jaz nisem toliko :-)) In skupaj sem minus 6 kg. Si pa od marca obetam več.
Drži se, želim, da zdravljenje lepo uspe. Če in ko lahko, se pa res javi!
lp!

Legica, hvala za dobre misli in želje!

Tudi 6 kg je super! Jaz mislim, da je v vseh pogledih bolje, če se ti ne mudi in če imaš na dolgi progi vmes faze, ko ne hujšaš, ampak samo vzdržuješ težo, da se poštima metabolizem. Sploh pa, bolj kot število kilogramov je pomembno, kako jih nosiš in kako stojijo na tebi. 🙂

Moja februarska kilograma sta šla v bistvu dol kar sama od sebe, najbrž zato ker je za mano tako naporen mesec, pa še eno virozo sem staknila … Jedla sem normalno, ne dietno hrano, ker sem si prav rekla, da moram najprej jaz priti k sebi, dobro jesti in se naspati, biti čim bolj zdrava in močna. No, kljub sitosti me je nekaj večerov obupno vleklo v prenajedanje, da bi se prenažrla s kakimi cukri in vsaj za nekaj časa pozabila na vse probleme. K sreči sem se uspela obvladat, ker če ne, bi bilo vse skupaj samo še slabše in težje … Skoraj tri tedne nisem nič telovadila, ker res nisem mogla, zdaj pa bom počasi spet začela. Počutim se precej bolj optimistično kot pred dvema tednoma.

Lep dan vsem!

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Lepo prebrat, da se počutiš bolj optimistično – in če boš začela telovadit, bo to počutje samo še okrepilo, saj veš.
Ja, hec, kako nosim te kile……v bistvu se prav dobro sedaj počutim, vem kaj delam, vem da mi gre,….a veš kaj se mi dogaja….čista krivica se mi dogaja. V širši familiji še en hujša in sicer po dieti in je izgubil v istem času dvojno količino kg. Se lepo vidi. A po strogi dieti, brez miganja. In…….šmrk šmrk……..ko smo se dobili, so padale pohvale, ampak ne meni. Bentiš banda! To da hodim v fitnes, švicam kot nora, hujšam počasi a kvalitetno, se ne trpinčim s celodnevnimi lakotami…..se obravnava kot neko tako rahlo čudaštvo. “A ti tud hujšaš, a ne….a reeeees…..?” Moji žlahti je namreč sinonim za hujšanje kakšna ultra stroga dieta s polovičkami hrenovk in dvemi žlicami puste skute, grrrrrrrrrr.
No, sem se mal najamrala. Sej doma je ok, imam podporo, a tole familijarno srečanje me je pa kar potrlo.

Živjo!

Tudi jaz bi se pridružila! Začela sem včeraj – 1. marec! Moje izkušnje s hujšanjem: večkrat sem že hotela začeti in si čisto resno rekla jutri začnem, potem pa zdržala en dan in konec. Sedaj se mi pa zdi da sem čisto spremenila način prehrane – na sladkarije sem čisto pozabila, sploh nimam več potrebe, prej pa vsak dan! Najraje jem sadje in zelenjavo in pa potem črni kruh samo z zelenjavo ( sveža paprika, ČESEN, paradižnik,…). Najraje pa pijem zeleni čaj – obvezno eno skodelico zjutraj – name učinkuje kot kava – potem še čez dan kakšno, če je treba. Potem sladkane pijače sploh več ne maram- dobesedno, pijem le vodo. Enostavno sem se prepričala, da današnji soki vsebujejo preveč umetnih snovi in tudi preveč sladkorja seveda. Hitre hrane itak nikoli nisem marala, tudi na splošno si pripravim majhne obroke – ravno toliko, da zadostim trenutno lakoto, potem, ko sem pa spet lačna pa samo en kos sadja, pa sem dobra za nekaj ur! Večkrat ko sem lačna, pa nimam nič zdravega pri roki, pa pijem samo vodo in mi tudi poteši lakoto za kakšno uro!

Spodbujam vse, ki ste se odločile za zdravi način hujšanja!!! Veliko uspeha!!!LP

Pozabila sem še dodati, da brez gibanja seveda nič ne dosežeš! Jaz se gibam vsak dan 1 uro aerobike + redno hodim peš na faks, po opravkih,…

Vanilka, lepo te je slišat. Tud jaz sem se večkrat spomnila nate in moram reč,da si mi s tem postom dala kar mislit – v nič kaj zavidljivi situaciji nisi, ker je otrok bolan, pa še vedno skrbiš zase tako kot je treba in ne s sladkarijami… Res držim pesti zate.
Jaz se ob mesecu nisem vagala – pravzaprav mislim, da nimam razloga za to…
Obljubim pa, da bom v začetku aprila lahko rekla: “Res sem se trudila (redno migala in se vzdržala sladkih dobrot, razen tistih vnaprej načrtovanih), rezultat je minus (?) kg… “
Pa da vidimo, kaj s trudom lahko dosežem :).
Včerajšnji cilj? YES, uspelo mi je brez sladkega (čeprav so me peklensko prsti srbeli, da bi si postregli…)
Cilj za današnji dan: nič sladkih in slanih pregreh, 5 malo manjših obrokov, veliko vode, vsaj 30 min miganja (in nič razburjanja :)).

Česen, živjo, lepo, da si se nam pridružila! In čestitke za tako uspešen štart!

Nasmejana :), hvala! Bravo za včeraj, danes pa samo tako nadaljuj, in čim manj razburjanja. 🙂

Legica, ja vem, z več miganja bo počutje gotovo boljše. Pa tudi ti veš, da tvoj trud v telovadnici pomeni dobro naložbo za naprej. Popolnoma te razumem, da se ti je zdelo zamalo ob tistem družinskem srečanju … Odpravite se skupaj na kak hrib, pa bodo komentarji hitro drugačni, če bodo sploh prišli do sape. 😉 Prepričana sem, da zelo dobro nosiš svoje kile in tudi tvoja telesna zmogljivost je še kako vredna občudovanja. Sicer pa, glavno, da tebi tvoje lastno počutje govori, da si na dobri poti.

Drage dame, nobenega stradanja in samotrpinčenja nasploh, to si moramo obljubiti!

Nasmejana, kako gre? Upam, da te v službi ne zezajo s kakšnimi piškoti na mizi :-))

Vanilka, ja, dobra misel, obljuba velja. Pazit moramo samo, da ne postanemo tako zelo tolerantne do sebe, da ne pademo v drugo skrajnost. “En piškot, ne, v bistvu 10 piškotov, piiih, pa kaj pol, ni da bi se človek sekiral” :-))))))))

Jaz sem tudi v nekih čudnih sladkih skušnjavah (upam da res sam ta čas v mesecu). Včeraj sem požvečila dva koščka tavelike jedilne čokolade (ni bilo nič drugega). Ob enajstih zvečer. Kura.

lp vsem skupaj!

Legica, hvala za vprašanje – v službi gre – ni sladkega na mizi 😉
prej po kosilu (ajdovi žganci, kisla repa in prekajeno meso – polovična porcija) mi je cukr res padel, ampak sem preživel – s pomočjo pomarančnega čaja brez dodatkov 🙂

no, sam da ne bo doma kakšen hujši napad…

:))) O ne, skrb velja, 10 piškotov – to pa res ne!!! Tako “prijazne” pa spet nismo! 10 piškotov pelje direkt v prenažiranje, to je pa nekoliko širše vzeto že v kategoriji samotrpinčenja!

Nasmejana :), drži se!

čao!

Moj dan danes je bil tako, tako. Z zajtrk sem pojedla eno malo skodelico Crispy žita z sojinim mlekom, potem sem eno pomarančo za malico. Potem se se držala do pol 4ih s suhim sadjem. Za kosilo sem pa pojedla malo porcijo krompirjevih njokov s sirovo omako – kar vem, da ni ravno primerno, ampak sem res pazila, da je bilo omake res malo, njokov pa tudi vseskup kakih 15. To mi je ena izmed najljubših jedi, zato sem si jo privoščila, ampak pač zaradi hujšanja v minimalni porciji. Do večera imam namen jesti le sadje in potem zvečer še eno uro intenzivne televodbe- aerobike (da porabim kalorije od kosila) in to je to!

Lep in predvsem uspešen dan vam želim še naprej!!!

Včeraj sva z najmlašim spekla muffine (tista varianta z jogurtom) in sem si enega bolj majhnega – s koščkom temne čokolade privoščila za večerjo (+pol kosa kruha, 3 koščke domače klobase, 3 rezine sira + 1 pečena paprika), enega z borovnicami pa danes zjutraj k beli kavi. Preostala količina je namenjena našim 3 razgrajačem.
Za danes vztrajam pri istem cilju: brez sladkih in slanih prigrizkov (današnji muffin za zajtrk je bil načrtovan) in vsaj 30 min miganja (zgleda, da bom morala popoldan sneg kidat :))

nasmejana, moram reči, da me prav nasmejiš. Imaš neverjeten pristop, res.

Eh, ja, jaz pa priznam, da sem ga včeraj lomila. Tako fino telovadbo sem imela, potem sem pa doma delala zavitke in hja, tri male koščke veselo pojedla. V tolažbo – zavitki narejeni brez maščobe, samo sadje, cimet, pikica sladkorja. Po kulinaričnih meril prav zanič štrudel……a če človek ni izbirčen, a ne……je to prav carsko.
No, kaj naj zdej, nič. Sklep sem le sprejela, da zavitkov vsaj en mesec ne bom pekla, že prejšnja peka me je spodnesla, včeraj pa spet.
Sicer pa ne vem, kaj je z mojo tehtnico. Kaže 1 kg plusa glede na ponedeljek. Zaenkrat sem izbrala zelo elegantno rešitev – do konca tedna se ne tehtam. Potem pa da vidim, a me bo kap al kaj.

lp vsem skupaj, četrtek je že, še mal, še mal, pa vikeeeeend!

New Report

Close