Punce, po mojem je to res fenomen drugega meseca. V prvem so kilce dol letele kolikor so, sedaj potuhnjeno stojijo. Pregurajmo tale februar, pa da vidimo, kaj nam prinese marec!
jaz sem imela naporen vikend, naporen kar se hrane tiče (dva rojstna žura) in hja, danes, ko sem stopila na tehtnico……..eh ,eh, praktično kilo mi je gor udarilo. AMpak……….ne bom se pustila motiti. Ta teden planiram:
1. dosledno res dosledno prehranjevanje
2. nadaljevanje rekreacije
3. hja, kaj se pa splh še da naredit? :-))
lp vsem skupaj, pustimo tehtnice pri miru, glavno je, da nadaljujemo!
mojega mini dopustka je konec – smučanje je bilo odlično! Sem danes in jutri še doma, vendar delovno. khm, sicer pa se nimam kaj hvalit. Na dopustku je za mojo prehrano zares skrbno skrbela tašča (madona, kako dober štrudel peče…), na smučišču paše kakšen krof, na obisku so bile sveže pelene štručke…skratka same dobrote… aj-jaj-jaj…
res, februar je popolnoma mimo in kot kaže se me je spet lotil nahod, tako da se že drugi dan nalivam s čajem in medom…
jah nič, v roke pljunit pa migat…pa red v prehrano spet vpeljat… sam, kam je že šla moja motivacija? Nekam nič kaj tiste energije ne čutim… Še najbolj me skrbi, katere hlače bom spomladi oblekla?
A ste že slišale za zeljnato juho? Jaz sem si je danes skuhala cel lonec. Res je dobra. Ta teden mi bo mogoče uspelo kaj dol dat, ker sem na dopustu (sicer doma) in bom sama kuhala. Tak da prilog ne bo oz. bodo iz zelenjave.
Je pa prej tak pihalo zunaj, da ne vem, če bo kaj s sprehodom. Mogoče kaka telovadba doma.
zeljne juhe ne poznam, sem pa enkrat zdržala cele štiri dni ob juhi z zeleno. Uspelo se mi je znebiti enih 2 kg-jev, ki pa so so ekspresno prišli nazaj… tiste juhe pa ne morem niti povohat več, čeprav mi je bla prvi dan tud čist ok. Sicer pa Kroglica, če drugega ne, bo pa to ene vrste “čistilna kura” za telo, ane?
nasmejana, ja, ta februar je bil očitno kriza za vse nas. Moramo spet voljo na kupček zbrat in nadaljevat, a ne
Jaz sem sedaj uvedla kar dosti sprememb v prehrano, se pač učim.
Zajtrki so OHjevski, trenutno še s kruhom, mogoče ga bom res ukinila in zamenjala skosmiči in kašo, bom videla. Pri kosilu moram predvsem še zmanjšati količino, se mi zdi, da preveč pojem. Včerje so zelenjavno beljakovinske, a zraven pojem nekaj kruha, za kar najbrž res ni potrebe. V moji endiviji je tudi krompir, kar najbrž ni idealno, a bentiš, drugače mi je res zanič.
Skratka, sem v fazi, ko že pilim detajle pri prehrani, osnovne smernice imam. To ni dieta, ampak prehranjevanje, ki ga nameravam zadržat za vedno.
Rekreiram se po mojem dovolj, a tudi tu sem uvedla spremembe, da je zadeva bolj učinkovita.
Sej, učit se, veliko prebirat, vedet zakaj je kaj pomembno in pametno……to vsaj mene zelo stimulira.
Pojma nimam kako mi je ratalo še tiste številke dodat, pomota :-))
Ne, meni ne gre nič dol. A ne gre mi tudi nič gor. Torej, če gledamo pozitivno, dobro. Malo več sem pričakovala od tega februarja, ampak kaj čmo.
Sladkarije? Tudi jaz se dobro in kar uspešno brzdam. Včasih namerno kršim. Včeraj sem pojedla doma spečen štrudl, a brez slabe vesti. Zadeva je bila res dietična….kupljeno polnozrnato testo, jabolka brez sladkorja, pekel se je na pek papirju…..bil mi je carski (ostali člani familije so pa mal kislo gledali)
Kruh po novem jem le za zajtrk. Pri večerji sem ga ukinila. In tako sem včeraj žulila solato in mini skodelico golaža – vse brez kruha. Kaj, kruh je OH, OH so energija, te zvečer ne rabiš (zjutraj pa jo).
Jaz se še kar vsak dan tehtam a predvsem preverjam, da mi kaj gor ne gre. In evo, sem potem zadovoljna, ker ne, pa je. Človek lahko sebe najbolj uspešno farba .-)))))))))
Tudi jaz ne vem kam so se poskrile druge punce, možnosti so:
1. vse shirane nimajo več energije niti za tipkanje
2. športajo kot zmešane, nimajo časa
3. prebirajo literaturo o zdravi prehrani in debatirajo v trgovinah o zdravi prehani o učinku lanenega semena, nimajo časa
4. crknil jim je internet
4. hm, hm, hm, … so vrgle puško v koruzo…………?
Katera opcija je najbolj realna?
kam so se skrile punce? po moje nima-jo/mo časa… zadaj pa, ene se bodo oglasile in rekle – februarja sem zgubila še 6 kg (zihr ne bom med njimi), ene bodo rekle, da ne gre nič dol (to že beremo), kakšna pa zna priti nazaj s kako kilco več (… če bom takole nadaljevala, bom med njimi…in nič kaj nasmejana…)
alora, mene bo moral nekdo pošteno lopnit, da se streznim – enostavno imam toliko drugega dela, da se redno izgovarjam na to, da “nimam časa” se odreč tistemu, kar mi diši (še preden uspem pomislit, kje se bo poznal medenjak, je že v želodcu)… potem je tu še moj dragi, ki vztraja, da sem še lepša kot kdajkoli in da ni opazil, da bi se zredila (seveda 10 kg gor al dol…)
..no jaz sem tu in z minimalno motivacijo…
Če prav vem, nasmejana, si ti tam okoli ITM 25 – 26? To pomeni, v ciljni ravnini hujšanja?
Res bi bilo škoda, škoda, škoda, da ne prideš do konca. Ali da celo greš v drugo smer. Kaj veliko kilc ti niti ni ostalo, a ne? Skratka, če že to rabiš – evo, eno fino BRCO ti dajem. VZTRAJEJ! Ne sedaj vse zamočit, pa tako lepo ti je šlo!!! Ma da ti vsaj kile stojijo. In ti ne bodo ob medenjakih, pomfritu in tiramisuju, veš!!!!!!!! (sori, sori…sama si prosila)
Ahhh, ahhhh, jaz bi po ITM morala zgubit še 18 kil. Ampak, zadala sem si cilj 20, 5-6 sem jim že, torej ostane 14-15. No, če prav pomislim, sej to pa tudi ni tako blazno veliko…. sej bo šlo! Februar je bil mesec mirovanja, ok, marec pa lahko dol vržem naslednje 3 kilce. Potem pa še v 4 mesecih enako, ja, potem moram pa iti kupit nove kopalke, ker mi nobene ne bodo prav :-)))
Se skoraj lahko podpišem pod to. Tudi jaz ne bom pisala o tem, da sem kaj izgubila, lahko pa rečem, da ne gre nič dol, in da če bom tako nadaljevala bo šlo samo še nazaj gor. Hm ja, tudi jaz potrebujem kakšno pošteno brco. Motivacija je šla po gobe. Včasih sem zelo pridna – predvčerajšnjim sem celo 40 minut kolesarila na sobnem kolesu – potem pa spet nič kaj. No, kolo imam v načrtu tudi danes, ampak predvčerajšnjim sem bila pridna že zjutraj pred službo, danes pa ….
Iz službe prihajam pozno, spet sem malo neorganizirana glede kosila. Rada bi pripravljala zdravo prehrano, pa je zadnje čase spet bolj tako-tako. Manjka mi energije. In tako je mož včeraj spekel pizzo (HALO??!!! – non stop mu težim o zdravi prehrani, oba bi morala shujšat, jaz se zaradi tega ful sekiram, on pa tako…Vedno mi da prav, ko se pogovarjava o teh zadevah, praksa je pa potem čisto druga. Bolj malo podpore z njegove strani. Šmrk!) Pa še tisti občutljivi čas v mesecu je spet – zame je grozen! Dišijo sladkarije, tečna sem in nervozna ,… Upam, da bo marec kaj boljši in da bo pomlad res kmalu potrkala na vrata. In potem bom končno spet lahko šla “praskat” na cvetlične gredice… Pa mogoče na nordijsko hojo…?
Legica – te prav občudujem. Ti si se resno lotila! Čestitam! Le tako naprej!
Vsem pošiljam lep pozdravček!
Belouska, meni namenjene pohvale niso zaslužene. Teža mi stoji, februar je bil glede tega neuspešen, mogoče bom zabeležila eno kilo. In to je to. kaj delam narobe? Kdaj pade kakšen prekršek. Očitno prehrano še vedno ne kombiniram optimalno. Ne vem, se še lovim. Zan tudi biti, da preprosto po začetnem padcu teže se zadeva malo ustavi.
Ampak…..AMPAK volje pa nisem izgubila in je ne bom!!! In tudi ve je ne smete!!!! Sej nismo mislile, da bo lahko, a ? Ne bo. Rabimo tono vztrajnosti, volje, želje.
Sama si zase mislim, kar nekaj let sem bila debela, pa me je brigalo. Ja a sedaj pa je treba v dveh, treh mesecih vse popravit, pa bo? To ni realno. In sedaj, ko je z mojo težo tako kot je, misli usmerjam drugam:
1. v rekreacijo (počasi pridobivam znanje kaj kako in koliko)
2. v pravilno prehrano (katera skuta je najboljša, polnozrnate testenine itn itn)
3. v nego telesa (kremce, masaža trebuha)
Rezultat športanja je že viden, noge imam neizmerno lepše, trebuh pa milimetrsko boljši. To pomeni, da tisto, kar je šlo stran od mene, ni bila voda ampak dejansko veliko maščobe. Ja, in to je cilj, a ne.
Glavo gor, punce, pa nadaljevat! In šele maja meseca lahko katera obupa – niti dneva ne prej!!!
Ja Legica, jaz imam tudi v mislih, da nekje maja oz. junija bi naj bilo vsaj približno ok. Včeraj, ko sem plesala, sem naredila tudi nekaj posnetkov v fotoaparatom, da bom tako videla, če bo kaj razlike. Res škoda, da nisem tega naredila že na začetku hujšanja, bi bila razlika potem še bolj opazna 🙂
Zadnje čase ne delam prekrškov, tak da res upam, da bo v soboto kak minus na tehtnici.
Aja, pa še ena novica, kupila sem si novo kuhinjsko tehtnico, da bom bolj pazila, da ne bo preveč na krožniku.
Pozdravljene,
kar veliko vas berem, vendar nimam prave volje pisati. Pa kaj bi tarnala, da tudi meni kg skoraj stojijo (mogoče bo februar odnesel 2 kg). Skoraj ne upam se oglasiti, težko bi se pohvalila s kakeršnimkoli gibanjem. Pri hrani ne grešim veliko, nobenega kruha, 1x na tedem kakšen majhen sladki priboljšek. Ne vem kako naj se spravim iz hiše, saj imam doma veliko družinskih težav in mi ni niti do družbe, niti do tega, da bi šla sama ven. Najraje čepim doma in tuhtam…Sedaj, ko so dnevi lepši me vsaj s pogledom vleče ven, mogoče pa se jutri odločim. Se javim.
Aneli, živjo!
Vse šteje, veš. 2 kg – to je super! In taka samodisciplina…….bravo!
Poslušaj, kaj to doma čepiš in tuhtaš? To pa ne. Zakaj? Pojdi vsaj nekam, kot po opravkih, pa udari hitro hojo. Doma pa, penco na tla ali pa zloženo deko, pa nekaj vaj naredi. Poglej v post od Otfita, je prilepil slikce kaj delat. In evo, lepo zvečer, ko se življenje umiri, ti lepo na tla pa hajd migat. 20 min pa 20 min, bo hitro minilo, veš.
Veš, pri športanju se ti sproščajo hormončki sreče. Evo, drogiraš se na nek tak zdrav način :-))) No, resno, veš, učinek je, da se dobro počutiš, sveže, polno, kot da si nekaj res dobrega naredil – zase. In tudi res si.
Z majhnimi koraki se daleč pride, zato kar lepo nehaj gledati sonček tam zunaj, ampak pojdi ven, 30 min boš že našla, a ne?
Lep pozdrav in aja, še nekaj. Prepovedano je branje če nič ne pišeš :-))))))))) Bomo zaklenili forum, pa zdravo, boste gledale prazen ekran ali pa mojo fotko s plus 20 kilami, pa naj vas to stimulira, he he. Mene že.