Najdi forum

Začela z novim letom

Debelinka77, evo, prazniki so za nami, vse potice pojedene, pa piškoti, sedaj res lahko začnemo :-)))

Jaz čutim voljo in željo. Počutim se kot v nepravem telesu, nisem sprijaznjena, da sem kot sem, debela pač. Še vedno me preseneti pogled v ogledalo……..trapasto, ker sem že dolgo debela, no, 101 kila je res skoraj rekord. Običajno sem jih imela tam nekje okoli 90 kil, od drugega poroda dalje.
Rada bi bila kot sem bila nekoč. Ker bi se potem bolje počutila, kot da bi nek oklep padel dol iz mene. Lahko bi zadihala……..IN ZATO ker čutim skoraj jezo, se mi zdi, da mi bo uspelo. Mi mora.

No, dragi moji, bosta danes že kaj migali? Orbitrek? Jaz grem v fitnes, zvečer. Za kakšno urco, malo na trak, pa pol ure na orbitrek, pa še kakšne trebušnjake, pa bo.

Tudi jaz bi se vam rada pridružila! rada bi shujšala 5 kg in tako prišla na težo, ki sem jo imela vedno do letošnjega poletja, potem pa še kak kg zraven!
Sicer nevem kako se naj tega sploh lotim! Največje težave bodo z zajtrki, ker ne vem kaj naj jem!
Do sedaj sem vedno kruh, pa nekaj zraven, pa kak jogurt!

Za debelinko 77: verjami da je najtežje izgubit do 5 kg

Torej, da ne bo krega – Tulipan11, si kdaj shujšala 20 kil? Ali 10 kil? ali 5 kil? In imaš torej primerjavo, kdaj in kaj je težje? Jaz imam za seboj hujšanje -15, -10 in -5 in veš, -5 je bila šala mala. Tako pač je. V mojih suhih časih sem nihala za +5 kil, takrat vklopila alarm, adijo sladkanje, nadzor nad količinami, več gibanja, pa je šlo spet dol. Takole iskrivo in lahkotno se pri – 20 kil pač ne da…………..na žalost.
LP!

verjamem…..ampak, če bi jih jaz imela 5 preveč, se sploh ne bi spravljala hujšat (to si mislim zdaj!!), ker jih nikoli nisem imela samo 5 preveč, ampak zmeraj 10 ali pa 20 in še več

Meni pa se ti kg full poznajo!Pa nikoli nisem bila med suhimi, imela sem 53-55 kg in sem se s temi kg kar dobro počutila! Sem med manjšimi (1,60)! Pa vsa oblačila so mi tesna, tudi par komentarjev sem že slišala! Najbolj sem se zamislila glede tega, da sem se teh 5 kg zredila v 4 mesecih! Torej bolje da ukrepam že sedaj! Prenehala se jemati kontracepcijske tablete, pa se mi je apetit full povečal- dobesedno sem “požrla” vse kar sem videla, pa še nekam lena sem postala!
Sedaj pa je res čas da se spravim k sebi!
Še nikoli nisem hujšala, zato bi bila vesela kakšnega nasveta, predvsem o tem kaj naj jem!

Ne bi rada hujšala po kakšnih dietah, le jedla bi bolj zdravo hrano!

no jaz sem tudi učeraj nekako začela in danes nadaljujem,..gibanje,…mal se bom spravla na orbitrek,ker za tek je premokra vsaj pri nas.

Priporočam ti, da si vzameš kakšen dan in preko googla prebereš besedila na temo zdrave prehrane, hujšanja, priporočljive rekreacije…tega je na tone. Lahko pa si iz knjižnice izposodiš kaj. Definitivno je mene najbolj prepričal Montignjac. Tudi o njem je veliko napisano. Več ko boš prebrala, več stvari ti bo dalo misliti, lažje boš uvedla neke spremembe.

Koliko časa in na kakšni intenzivnosti delaš na orbitreku?
Jaz ga nimam doma, a grem v fitnes centru nanj, za cca 30 min, na stopnji 1 (!!) pa bolj počasi, a mi srčni utrip vedno prebije 140, celo do 147 pride……. za kurjenje maščob je idealka 120 in malo čez, zato me to prav jezi.

Tudi jaz bi se vam pridružila.
Imam podobno kot ve željo izgubit 20 kg do 20. 6. Zdaj jih imam 101kg. Sem pa 182cm visoka.
Imam pa še ta problem, da se ne morem kaj veliko gibat, ker imam trenutno probleme s hrbtenico (čakam na operacijo hernije…) Moram shujšat zaradi zdravja. In seveda zato, da bom končno lahko kupila kakšno cunjo, v kateri se bom dobro počutila in ne bo podobna “žaklju”.
Samo, če bom manj in pa bolj zdravo jedla, bi se tudi moralo poznati nekje.
Bomo ena drugo spodbujale pa bo.

lp

Stotka, pozdravljena v “Klubu -20” :-))))))
Ja, definitivno se da, stale si bomo ob strani, se vspodbujale, hvalile in malo brcale v rit – in bo šlo!

Moj današnji jedilnik:Z:banana,1.malica:2 pmaranči,2.malica:hruška,kosilo:motovilec z sirom,večerja:1/2 motovilca z sirom.Popoldan enourni sprehod z psičko in očiščevalno savnanje.Ves dan pijem veliko vode in nesladkanega zelenega čaja.Upam,da mi bo uspevalo in tudi vsem vam želim veliko volje in čimprej vidne rezultate.Začnem z 71.8 kg !! Poročam vsak dan !!

9999, a nisi tole malo preostro zastavila? 4 kosi sadja plus solata plus sir in to je vse. Kaj pa kej kruha, testenin, riža, ješrena, kuskusa, skratka škroba ali OH? Ne misliš nič od tega jesti?

Uf, presneto! Prvotno sporočilo je nekam izginilo, sedaj pa moram še vse enkrat pisat! No ja, pa bom.

Torej, najprej moram pošteno priznati, da se mi je tehnica nazadnje ustavila pri 100,7 kg (višina 171 kg). Glb…. Ja, res je – in sedaj bi se najraje kar v kot skrila… In sedaj je resnično treba nekaj storiti! Kot sem včeraj pisala, sem se vam danes res pridružila. Zaenkrat sem kar pridna – za zajtrk ovseni kosmiči s pomarančnim sokom brez sladkorja, za malico navadni jogurt z manj maščobe in ena pomaranča, ker pa je do kosila še zeeeelooooooo daleč, sem si malo prej privoščila še skodelico žitne bele kave ( 3/4 ali celo malo več vode, ostalo mleko z 0,5 % maščobe – seveda brez sladkorja). Bila sem tudi že na krajšem sprehodu, namesto z dvigalom v četrto nadstropje pa kar peš po štengah…

Sama nisem za razne modne diete – zato sem se odločila, da je treba spremeniti način življenja in prehrane. Predvsem se moram odpovedat sladkarijam, v prehrano pa vključit več zelenjave. In tu se pojavi problem – kaj na hitro skuhati zelenjavnega, ko pridem pozno iz službe? Zbiram predloge!

Seveda tudi na telovadbo ne smem pozabiti. Zaenkrat nameravam na sprehode in sobno kolo. Tak je moj plan. Upam, da bo uspešen.

Za 9999 – tudi jaz mislim, da si si izbrala nezdrav način hujšanja ….

Lep pozdrav vsem “sotrpinkam”! Držite se!

Pardon, mleko je bilo z 0,1 % maščobe… Velika razlika (hi,hi,hi).

Belouška živjo!
Zelenjava, ja, razen svežih solat nič ne gre res na hitro. Zato prvo nabavi vse živo, potem pa si naredi nek plan:
brokoli, cvetača – to lahko nalomljeno na majhne koščke rel.hitro v sopari skuhaš,
kumarčna solata – je hitro narejeno,
endivija s krompirjem – krompir skuhaj v majhnih koščkih, pa bo hitro,
grah – pač tisti iz konzerve,
koruza – iz konzerve,
fižol – i z konzerve,
jajčevec – ga potenstaš dan prej,
naredi domačo paradižnikovo omakco, v kateri so narezane še bučke itn itn, pač po želji.
sveža paprika – jo narezano daš v solato.

Jaz planiram vsak dan jesti svežo solato, ostalo bo pristalo v neki taki enotni zelenjavni omakci, ki bo idealna za k rižu ali testeninam.

Bravo punce, dosti se nas je nabralo, super! Malo me sicer skrbi, ker včasih forum čez leto skoraj zamre, ker motivacija pade, a upam, da tokrat ne bo tako! Mora nam uspeti.
Jaz sem ponosna nase, da vztrajam brez sladkega, ostala hrana je bila redilna (nisem jedla doma), sem pa zato pojedla manjše porcije.
Zdaj me pa čaka le še kakšna pomaranča in jabolko, pa nesladkan čaj pijem.

tudi jaz se vam pridružujem, sem pod novoletne napisala svoje podatke, sicer pa je tudi moja teža najvišja doslej – 83,6/1697ITM 29,1. Želja je -15 do -17 kg.

lep dan in srečno vsem skupaj

Pupe, pozdravljene,

odločila sem se, da se vam pridružim – ne samo pri klepetu ampak tudi pri hujšanju. Imam 72 kg, 160 cm. Rada bi se znebila 10 kg v približno 3-eh mesecih, kar msilim, da bo šlo. Enkrat mi je to že ratalo, takrat sem imela 74 kg, in to predvsem z zdravim načinom življenja oz. prehrane. Res je, da se nerada odpovedujem nekateri hrani, pecivu, ker rada pečem in kuham. Doma imam tudi sobno kolo, ki pa že par let sameva :-((.
Berem, da imate smele načrte, pa bi vam rekla, da ne pretiravajte s 5, 6 kg na mesec, ker to bo ratalo morda en mesec potem pa ne več. In ni preveč dobro za zdravje. Tudi na to morate gledati dokler ste/smo še mlade.
Sama bom izbrala taktiko med tednom znižana kalorična vrednost hrane, čez vikend pa se lahko malo pregrešim. Jutri začnem tudi s hojo, za začetek 20 minut. Hoja zelo pomaga.

Jutri se spet javim in se preberemo!

živjo,
seveda se lahko pridružiš. Upam, da ne bom katero užalila, ampak raje vidim, da se mi pridruži nekdo, ki ima za izgubit 20-30 kg , ko pa nekdo , ki jih ima 3 kg preveč. Takih ne razumem prav dobro, kar pa je samo po sebi razumljivo. Že celo življenje se ubadam z najmanj 10kg viška, zato mi 2kg ne predstavlja skoraj nič.
Meni nočno jedenje ne predstavlja nobenega problema, ker raje spim…že tako imam premalo spanca (med tednom 5-6 ur). Moj problem je nažiranje podnevi. Če bi napisala, kaj sem pojedla v enem dnevu čez novoletne praznike (mogoče bi celo pozabila napisati kakših 10 pralin, pa 12 piškotov, pa kos kruha pa majonezo) bi še katero kap. Sploh se ne znam kontrolirat…to je največji problem. Sem žrla kot da drug dan ne bi bilo več hrane na svetu. Obup. Danes pa že cel dan delam na psihi…….berem “zdrave”forume (ne Kulinariko) in si v mislih dopovedujem, kaj smem in kaj ne ter kako bom izgledala čez pol leta.

No, Suzana in Legica, pa lepo se imejta in kaj lepega napišita[/quote]

Juhej, pa sem prvič uspela! Danes nisem zaužila nič sladkega. Tamali sta zraven mene jedli moje najljubše žele bonbone, pa nisem niti enega vtaknila v usta. Saj sem vesela, a kaj, ko nisem ponosna. Zakaj:-( No, sem naštudirala sobno kolo, jutri grem po njega.

Kdaj vama paše telovadit? A si bosta naredili kakšen urnik? Razmišljam o tem. Npr. ob 16h pridem domov, skuham kosilo, ga pojem do nekje 17:45 najkasneje in ob 19h na kolo, ko moj gleda dnevnik. Mislim, da bi tako šlo.

Kar se tiče kilogramov; junija 2005 sem imela 64 kg. Vem, da je to zame idealna teža, kljub temu, da imam 170 cm višine. Sem pač močnih kosti – obseg desnega zapestja imam 18,5 cm. Ta podatek je pomemben pri izračunu ITM. Sta ga izračunali?

Fitnes, hmmm… Sem poskusila pred 2 letoma in vstrajala 3 mesece 3x tedensko. Mi ne gre. Pa ne mislim za kasneje, ampak bi rada vsaj malo prišla v formo, saj se bom v začetku potila kot pujsa in ne želim se tam vsem kazat.

Sem pa ljubitelj gora, ampak zdaj bi verjetno izpljunila pljuča, preden bi prispopihala v klanec. Tudi to bom premagala, pa če “crknem” hi,hi,hi…

No, in kaj sta pojedli danes? Jaz dopoldan 2 banani, 1 ego, 1 jabolko, 1 aktivia, 2 kavi, 2 nesladkana zeliščna čaja, 1 l vode, kosilo ob 17:15 dušena zelenjava na olivnem (domačem iz Zadra) olju z žličko kisle smetane in popečen sir na kokosovem maslu. Sedaj pa 3 jedrca domačih orehov. Ma, nimam občutka koliko je to. Sem si pa vzela čas in počasi grizljala. Namreč moj problem je, da se “prežeravam”. To pomeni, da hrano goltam brez da bi v njej uživala. Prav nažiram se. Ko se napokam kot slon, bi verjetno lahko eksplodirala. Resno. Tako da to kar sem danes pojedla, je pljunek v morje. Pa problem so mi vsi tisti bonbončki in čokoladni keksi itd. STOP!!! Tega ni več.

Danes mi je sodelavka rekla, da je njena svakinja, ki živi na Norveškem, rekla, da pri njih (na Norveškem) se sladko je samo čez vikend. Med tednom NIČ. Ni nutele, bonbonov, nič. Vsi tako živijo. Otroci nosijo malico s sabo v šolo od doma in nihče nikoli ne prinese kaj sladkega. Samo čez vikend. No, in je druga sodelavka rekla, da potem požreš in nadoknadiš vse čez vikend. Jaz pa menim, da ni tako. Saj ti verjetno ni toliko do tega oz. saj ne moreš požret toliko čez vikend kot če papcaš sladko vsak dan. Kaj menita?

Oh, sem toliko naložila, saj vem. Ampak mi je všeč, ker lahko po pravici povem koliko kg imam, kaj me mori, zakaj želim shujšat itd. Nekomu, ki me pozna osebno, bi to težko obrazložila. Pa še razumejo te ne, če niso v enaki situaciji.

Lahko noč, se tipkamo jutri.

Dobro jutro!
včeraj sem po 20 letih jedla pečena jabolka… sem se kar malo vrnila v otroštvo:)
Nadevala sem jih s proseno kašo,ovsenimi kosmiči, malo oreškov, malo medu-BOŽANSKO!!!!!! In glede na to da sem fuuul sladkosneda imam zadost cukra za par dni. Njami, to si bom pa večkrat naredila. Se mi zdi to prav fajn obrok, zdrav in nasiten.Hvala Galebu za idejo!
Zdaj pa vem kidat sneg in v službo. Škoda da tale sneg zamuja 14 dni:(
LP, Lučka

New Report

Close