Ha, ha, Legica – ne sploh nimam rada kač. Glede njih sva si pravzaprav podobni. Tudi jaz sem že imela nekaj bližnjih srečanj z njimi, pa nisem bila nič kaj navdušena. Baje so bile sicer v večini primerov nestrupene kače, ampak meni to ni kaj dosti pomagalo. Zame je kača – kača, pa naj bo to slepec, belouška, gad ali pa kobra. Meni so vse iste. No ja, in sedaj se verjetno še bolj sprašuješ, od kod torej ta moj nickname? Izvira iz časa mojega otroštva. Kot deklica sem namreč imela zelo svetle lase, zato me je ati klical Belouška. In ko sem sedaj izbirala vzdevek za ta forum, sem se nekako spet spomnila nanj…
Glede telovadbe, si bom tudi jaz očitno morala napisat “Rp”. Telovadim sicer doma, tako da si bom morala spet določiti uro, ob kateri bom odprla “svoj fitness studio”. Včasih vem, da je bilo to ob pol petih zjutraj (!)… Madonca sem bila res pridna… Potem sem šla pa polna energije v nov dan. Hja, sedaj pa nekam težko vstajam. Pa saj, če bi bilo to pol ure ali pa celo uro kasneje, bi pa morda že šlo. Tako je vseeno kako zgodaj jaz vstanem, ker se mož ne more preveč zgodaj spravit iz postelje, potem pa sem itak komaj med sedmo ali pol osmo v službi…Ja, ja, bo treba kar zjutraj migat – takrat tudi otroci še spijo in bom vsaj imela mir ….
Sicer pa, kako vam gre kaj ta vikend? Meni tako – tako. Sicer ne jem preveč, kar se tiče količin, ampak kakšna sladkarija mi pa spet zadiši. Ampak hvala Bogu tudi to v nekih “normalnih” količinah. Tako da – bomo videli, kaj bo spet rekla tehtnica.
Lep zasnežen dan vam vsem želim. Najdite spet otroka v sebi in se pojdite kepat in sankat, skratka zabavat na sneg!
Lp od Belouške
No dame, kako ste!
Mene danes malo mede. Moj je šel tečt na progo in na trenežer za eno uro (gre vsak dan) jaz pa sedim pred tv in tuhtam, kaj bi jedla. NE, NE BOM!!! Skuhat si grem čaj.
Sicer se kar lepo trudim, da manj jem a sem sklenila da bom z jutrišnjim dnem začela z Montignackovo metodo, sem pač čkovek ki rabi eno “ograjo” da se jo drži.
Lep večer.
ah, ja…jaz sem pa tako lepo začela dan s kidanjem snega, namesto dišečih sirovih štručk (ki jih je mož prinesel s prekarne) sem zajtrkovala veliko jabolko, za kosilo zajčja obara in pečeno jabolko z lešnikim potem pa – do 5-ih popoldan, od takrat pa me kajvemkaj vleče v kuhinjo: gratis in nenačrtovano sem pojedla dva slivova cmoka, ki sta silila vame že od včeraj zvečer, kos kruha s pašteto (je ostalo od otrok), 3 koščke čokolade, potem pa sem se še možu pridružila in pohrustala še en kos kruha z bunko … no, lepo, bravo… vidim, da me težava, da moram pojesti ostanke in delati družbo, če je kdo pri hrani, še ni mimo.
No, še dobro, da bo že jutri nov popravni izpit…
Ciao punce,
Evo mene spet :))
Nazadnje sem se tehtala nekje pred 10 dnevi in imela 109,20 kg…kar je 6 kg minusa od začetka diete ki je bil 4.1. Torej menim da je to super rezultat…
moram pa še priznati da sem se včeraj pa res malo pregrešila…prvo sem zjutraj pojedla pravi sendvič (žemljica,salama,sir), kosilo je bila kitajska hrana, popoldne sladoled :((, večerja ma mleko in cornflakes…pa 3dcl coca cole ::(( uuups….a kaj čmo…tudi to se nam zgodi vmes :))
danes pa spet lepo naprej po planu :)), za kosilo krompirček in solata, popoldne lepo orbitrek pa malo še dodatne teovadbe (uteži,trebušnjaki)…potem bo pa kmalu spet potrebno it na tehtnico, da vidimo če stagniram ali če še izgubljam kg….
Debelinka77: evo vidiš–vsi se tu in tam ‘pregrešimo’ oz. malo popustimo in pojemo malo več kot smo pač nameravali…ampak to ni tako hudo, ker se zavedamo da moramo potem tudi pokuriti malo več kalorij…sigurno je bolje da se kdaj pregrešiš in potem spet mazič in telovadiš, kot pa da se pregrešiš vsak dan znova…čestitke za izgubljene kilograme sedaj pa s polno paro naprej!!
OK, Belouška, zlatolasa deklica, sedaj bom imela drugačne asociacije ob tvojem imenu :-))
Eh, punce, ta vikend je zame katastrofalen. Stalno nekaj jem ozirma nepravilno jem. Čokoadni mafin. Kos pice. Košček čokolade. Tisti čas v mesecu je in mene kar razganja. No, danes je že mal bolje. Edino pri telovadbi se ne dam, včeraj sem bila, sedaj grem čez kakšno urco spet. Kile – stojijo. pa sem še lahko vesela, da ne gredo gor. Jap, bo treba nasl.teden malo bolj resno zastaviti.
Lep pozdrav vsem skupaj!
Legica: jooooj tudi jaz sem imela bolj katastrofalni vikend…kr neki no…sicer sem v petek in včeraj fuuul telovadila, tako da mislim da se vsaj nisem zredila…bo treba na tehtnico…drugače se mi je pa kr luštalo kakšnega sendviča pa kakšne čokoladice z arašidovim maslom…ojojjjj…sicer nisem jedla pozno zvečer..ampak vseeno ni bilo ravno zdravo :))
Tako da se bo potrebno ta teden malo bolj potrudit, malo bremzat :)) mogoče bo pa uspel kakšen sadni dan da se malo ‘ščistim’ :))
Glavno je da zraven telovadim, da vsaj pokurim kar se pač ‘pregrešim’— 🙁
Dobro jutro,
sem se zaobljubila, da se danes zjutraj javim. Evo me. Legica mi je zagrozila, da se moram javit, tudi če se mi še ni uspelo vrnit na stara (beri:dobro) pot. In res mi ni uspelo. Kriva je pa najbrž M -tako kot vedno tiste štiri dni. No, seveda sem kriva tudi sama. O vrsti in količini hrane ne bi pisala, ker lahko potem porabim cel dopoldne. Bom pa napisala nekaj drugega: od danes naprej bo tako kot je bilo v januarju-uspešno! Resnično sem se spet zaobljubila….. je pa res, da komaj čakam malo toplejše in sončne dneve…je boljš tko za rekreacijo kot tudi samo počutje, kadar je sonček in vsaj 10 stopinj. Nikakor mi ne potegne tale zima in sneg. Nobene volje in energije nimam. A pozna katera kakšen dober pripravek oz.dodatek , da bi me mal poživil in mi dal energije?
No punce, lepo se imejte in še naprej bodite tako vztrajne. Ste mi zelo lep vzgled.
saj človeku po eni strani odleže, ko vidi, da imajo tud drugi slabe momente in da se “družno ne držimo reda” – po drugi strani, pa je zihr boljše, če je takih dni čim manj… sedaj je tu še pust, že po ustnem izročilu bo treba spet jest… no, moja še ena šibka točka je, da rada pečem in če spečem, rada tud poskusim, in ker je fino, poskusim večkrat…
debelinka77 – mene v turobnih dneh, ko se mi nič ne da, običajno spravi na prave obrate mal rekreacije, hoja al ma muzko pa po dnevni sobi plesat … pa različne čaje si kuham, da ni skoz isti okus v šalci.
Debelinka77, tvoj sklep je super, še jaz se podpišem pod njim!
Nasmejana, jaz tudi rada pečem in hja, ker v bistvu kar dobro pečem………..rada poskusim kar spečem …….. da skrajšam, sedaj zanalašč ne pečem kaj veliko, bo celi družini bolje zaradi tega. OK, krofov se bomo en dan malo nabasali, a to je to.
Debeluška, mene tudi pokonci drži samo še rekreacija. In veš, včeraj sem se ravno malo bolj podrobno pogledala (med mazanjem z mandljevim oljem). Dejansko se mi tole moje miganje pozna, ni več tistih res zašpehanih nog in stegen, celo trebuh je nekako boljši. Bolj ravno je vse, bolj čvrsto. Obseg je seveda še zavidljiv, a napredek je opazen.
Skratka, pobožna želja tudi z moje strani – naj mu uspe biti disciplinirana in pridna. Naj ne podležem kroženju po kuhinji. Naj ostanem pri planirani prehrani. To je mantra, ki si jo bom vsak dan mrmrala :-))
Dajmo punce, premagajmo krizo februarja, naj ga koklja nekam brcne! Sneg se bo enkrat le začel topiti, ozračje se bo ogrelo, pomlad bo počasi prišla……..in pričakajmo jo z nekaj kilami manj! Prvi šopek teloha naj naberejo malo bolj suhcane rokce, pa telešček, ki ne bo skoraj duše izpustil ob lazenju v hrib :-)))))
lp!!!!!!!!!!!
Pozdravljene,
zanimivo je, da sem tudi sama med tistimi, ki so začele z novim letom. Z doseženim uspehom sem kar zadovoljna (8,5 kg do danes), vendar me skrbi, ker ob tem nisem nič migala. že ves mesec se spravljam na aerobiko, pa nič. Kupila sem nove športne copate, ki čakajo v garderobi.
prosim za kakšno spodbudno besedo. Ta teden sem doma, ne bi ga rada preležala pred tv.
Hvala in lep večer Neli
Neli, pozdravljena! Prvo uauuuuuuu za količino kil! Kaj delaš?!?!? Kakšen ITM pa imaš?
Rekreacija? Obvezno jo uvedi! Veš kako se boš čudovito počutila, res. Ob tako pridnem hujšanju še malo miganja – pa to je zmagovalna kombinacija!! Ne, čisto resno, pojdi, nič ne razmišljaj, samo pojdi. In potem se lepo javi in povej, kako se ti je zdelo. OK?
Lep pozdrav!
Ojla!
Legica – tebi klobuk dol, saj mislim, da se najbolj pridno javljaš in spodbujaš še ostale.
Sama sem se od začetka res javila, potem pa služba, familija, študij – in stvar je šla po svoje, torej na + 1,5, tako da sem “priprezala” na 73,5 kg.
Vendar moram rečt, da se ne sekiram prav posebej, ker dejansko čakam, da mine ta zoprna zima, ki je imam že vrh glave in potem pride moje “miganje” na zraku, na vrtu, sprehodi, pohodi v hribe.
Bom pa se skušala bolj redno javljati, tudi preberem rada čimveč vaših postov – a tu res ne moreš folgat :-))) ..ampak še javim o novih zmagah …
Mejte se lepo!
A se vam lahko tudi jaz pridružim? Sem začela z novim letom, pa potem še ene trikrat. Že sama sebi več ne verjamem…Ampak mogoče bom malo bolj resna, če bom takole, v skupini. Moja zgodba o kilah je takšna.Debeluhec celo osnovno šolo, potem v gimnaziji pridem na normalo in imam do drugega poroda nekje med 60 in 65 kg, na 168 cm. Čist uredu. ampak zdaj, po drugem otroku, pa samo še hajam. Natolkla sem 79kg. In se zgrozila. Ne, 80 jih pa nočem. Zato se moram nujno lotit resnega podviga. Gibam kar nekaj, samo prehranjevat se moram začet pravilno. Ko je vreme primerno, veliko tečem. Vsaj trikrat na teden. Zdaj , ko je zima in sneg je malo težje. Zato pa hodim, tečem na smučkah…Ampak kile se pa kar držijo. upam, da mi bo tokrat šlo bolje. Aja, cilj je -15 kg, do poletja. Dost realno, ne?
neli.aneli: Prvo da ti rečem WOOOOW in še enkrat WOW za tvoj dosežek…8,5 kg je res izjemen rezultat! Če si pri volji bi te res prosila da malo opišeš ta tvoj mesec diete, kaj si jedela, počela pa tko…glede telovadbe se strinjam z ostalimi…telovadba je izjemno pomembna in z njo dosežemo dolgoročne ter boljše rezultate…tudi telo lepše izoblikuje…sploh če imaš veliko kg preveč (kakor jaz 🙂 ) potem je nujno potrebna da se koža ne povesi pa tko…tako da če ne drugega prvo poskusi hoditi na sprehode, aerobika je pa tudi fantastično….jaz sem začela z orbitrekom, sedaj se pa še potrudim in delam zraven trebušnjake ter vaje z utežmi (vse pa delam doma).
Legica: jaz tudi opazim pri sebi rezultate na obsegu in kožo imam lepšo…pa tudi kavbojke mi veliko bolj pašejo kot prej 🙂 celo danes ko sem šla na wc sem si odprla pas gumb sem pa pozabila in enostavno kr hlače dol potegnila..hahaha in so šle, brez problema 🙂 tore rezultati so..
Sedaj stojim na 109 kg, torej – 6kg v 5 tednih kar je super rezultat…komaj pa seveda čakam prvo da pridem pod 105, potem pa še pod 100 bo pa fantastično :))
Viki: -15kg mislim da je možno do poletja, imaš nekje 4 mesece časa, torej če se potrudiš paziš na prehrano in telovadiš je rezultat dosegljiv…tudi jaz upam da nekaj takšnega izgubim do poletja :))
viki in Sanella – jaz sem nekje v vajini kategoriji 😉
januarja sem rekla, da bi do poletja rada spravila dol 10 kg (iz 75 na 65), in v prvem mesecu sem zbila eno celo kilco…no, je treba mal pospešit, pri čemer pa ne mislim stradat (čeprav ne rečem, da velikokrat ne pomislim na kako hitro dijeto, da bi bil rezultat prej viden).
Je pa fino na tem forumu, ker enostavno moraš nekaj delat na svojem zbijanju kilc, drugač maš nekako “slabo vest”… kakor so tu punce pridne – po minus 5, 6 ali več kil v mesecu, pa veliko fitnessa – enostavno moraš vsaj malček sledit njihovemu tempu.
Res ste pridne, no, sploh Legico občudujem, kako je pridna za fitness. Še jaz sem začela razmišljat, da mogoče fitness ni tak bav-bav – sam tu okol ga res ni (v radiu 40 km), kaj čmo, sem pač podeželka 😉
Živjo, punce! Novinke, lepo pozdravljene in dobrodošle med nami!
Končno sem spet prišla do računalnika, pa še zdaj imam samo pet minut časa, zato samo na hitro:
V ponedeljek me ni bilo doma, in sem se stehtala šele danes – imam 84,3 kg, kar je natančno 1,1 kg manj kot pred 9 dnevi. Ta številka me je kar malo presenetila, saj sem imela zadnji teden občutek, da jem precej več kot prej. Mogoče pa se mi je tako zdelo zaradi prerazporeditve obrokov … Kakor koli že, se nič ne pritožujem. 🙂
Ne stradam, počutim se krasno. Pri hoji po stopnicah npr. že pošteno čutim, da sem lažja, s stopali imam pa še vedno kar precej težav. Zmanjšanje teže se mi še najbolj pozna za pasom, kjer sem izgubila že 6 cm. Žal nimam take sreče kot ti, Legica: noge sem imela jaz zašpehane tudi pri 55 kg in ko sem vsaj eno leto telovadila in joggirala najmanj 1 uro na dan.
Pri hrani se na splošno kar držim, sem pa predvčerajšnjim po kosilu pojedla čokoladno torto in včeraj velik kos sirovega zavitka. Ne bi rada, da mi spet pride v navado, zato bom zdaj par dni kar abstinirala od sladkarij. Telovadim tudi kar pridno: skoraj vsak dan 20-30 minut. In se po miganju res bolje počutim.
Drugače pa tudi jaz komaj komaj čakam, da bo tale februar mimo … Se strinjam, da bo pomladi vse lažje (vključno z nami, ane).
Lep dan vsem!
Debeluška, prav dobro ti gre in lepo se bližaš svojim mejnikom!
Moj je 90 in žal ugotavljam, da mi teža stoji kot pribita, 6 oz 6,5 kg stran od meje. Celo niha pol kile navzgor. OK, imela sem M, pa gomilo nervoze in ja, takrat jem. Dosti dosti manj sem jedla in bolj kontrolirano, a sem.
Sem jezna sama nase in nabiram v sebi tisto pozitivno, jezno odločenost, ki vem, da mi pomaga, da vztrajam. Se že nabira……… in ja, hvala forum, ker obstajaš in vsem vam na njem, ker mi zapisovanje nekako pomaga urediti misli, ponovno ugotoviti kaj hočem doseči, kje je ta moja pot.
lp!
Kot novinka bom povedala nekaj o svojih ciljih in merah. Kilogrami se mi nabirajo in nihajo že več let. Nazadnje sem jih imela toliko kot v začetku leta po tretjem porodu pred desetimi!!! leti. Začela sem 6. januarja s 85,5 kg. Več mesecev pred tem se sploh nisem upala stehtati, čutila sem , da lezem narazen. Moj cilj je tam nekje 55 kg.
Vem, da je to veliko ampak zdi se mi žal, da bom najlepša leta (32) preživela tako, da smilim sama sebi. Nekaj moram narediti za sebe. Začela sem ločevalno dieto, le da se je jedilnikov ne držim zelo strogo. V okviru dovoljenega izbiram jedi, ki jih imam raje, Danes zjutraj sem tehtala 77,5 kg. Imam težave s pitjem vode, komaj kakšen liter je spijem. Zanimivo je, da sedaj jem bolj raznovrstno hrano, novi okusi. Prej mastna hrana, veeeeliko sladkarij, prenajedanje… Kavici z mlekom, 1-2x na dan pa se nisem odpovedala.
Doma podpore nimam, saj sva z partnerjem že lep čas zelo oddaljena, sprta…
Včeraj pa sem malo brala in mislim, da bi lahko našla podporo pri vas punce. Seveda pa se pripravljena nuditi podporo tudi sama.
Zunaj sneži, razmišljam, če bi le šla peš na sprehod in v trgovino, zvečer pa na aerobiko.
Vam poročam, kako bo.
Lep dan
Najprej, da ti povem – najlepša leta šele prihajajo, boš videla tam po štiridesetem, morda tudi prej, ko so otroci že samostojni, lahko polno zaživiš in delaš kar te veseli in izpolnjuje. Ohraniti je potrebno le dobro voljo, nasmeh, pozitivo, čeravno je kaka kila preveč.
Dobro je to, da si spremenila – kako bi rekla – vrsto hrane, potruditi se pa moraš čimveč piti ali vodo ali čaje, telo namreč potrebuje tekočino, še posebej, če se ukvarjaš tudi z aerobiko. Sicer pa glede hujšanja kar po tej poti naprej – ti bo uspelo! Ne se sekirat, če ti partner v tem ravno ne stoji ob strani – bo že bolje. Bližino bosta pa sama mogla poiskati na nek način – najprej počasi, s kakšnimi malenkostmi, ki vaju še vedno povezujejo – marsikaj se da obuditi, samo ne obupati takoj. Seveda pa morata biti oba za to. Verjamem pa, da imaš vleiko dela ob treh otrocih in to je za žensko kar breme.
Pa da ti bo v tolažbo – moj tudi ni za shujševalne kure in mi kar naprej kupuje te čokoladne bonbone, pa kakšno pecivo h kavi, pa zvečer hoče da skupaj večerjava – ampak se ne dam …ha, ha …
Pogum in se beremo…
Neli, v nas boš imela polno podporo. Upam in želim ti tudi, da doma zaveje topel veter, saj je potem življenje dosti bolj prijetno.
Kar se pa opore tiče, Sanella, tebe mož zasipa s čokolado, jah, veš, moj bi bil pa po mojem prav vesel, da shujšam. Nič ne komentira, a vidim, kako je vesel, ker hujšam in telovadim.