Lepo megleno dobro jutro vsem! Moj jedilnik danes:Z:zeleni čaj z limono in jabolko,M:2:pomaranči,K:čista juha, pire krompir in dušeno sladko zelje,V:1/2 krompirja in zelja.Vmes bo mogoče še kakšen kozarček vinčka ali kavica.Na tehtnici danes že 67.8kg;to pa je že -4.0kg(začela sem 4.1. z 71.8 kg).Tudi hitra hoja z mojo pesiko je danes v planu.Lepo nedeljo in čim manj pregreh(samo kakšno majčkeno in neškodljivo) vam želim !! LP
Rebecka, nikar ne obupaj. Kako ti gre pa danes?
9999, bravo! Pri tvoji ne ravno visoki teži se 4 kg minusa gotovo že kar opazi.
Jaz se tehtam jutri in močno upam, da bo vaga pokazala kako kilo manj kot prejšnji teden.
Za kosilo so bili špageti z mesno omako pa skleda solate. Na krožnik sem si naložila veliko več kot bi bilo treba. Si pa štejem v dobro, da sem na koncu kako četrtino pustila, čeprav bi se komot še malo posilila in požrla vse. Tako pa sem zdaj prav prijetno sita. 🙂
Za malico bom pojedla kak Actimel in če ne bo dovolj še banano, zvečer pa danes planiram samo jabolka in sir.
Sem kar pridna danes 🙂 sem si rekla ne ne ne ko sm hotla poskusit meseka 🙂
za zajtrk sem jedla četrtino ananasa
za kosilo 2 krožnika juhe, pa skleda solate radič s krompirjem
za večerjo bo tudi solata
mi je kar mal žal, ker imam občutek da nisem izgubila več kg od ponedeljka ko se mi je tehtnica prikazala minus 2 kg.
zato bom vztrajala, jutri me čaka oh dan, pa delovno v lj grem tako da manj razmišljanja o hrani bom imela 🙂
sam se prisilit se moram da se zmigam na orbi več časa, več kot 10 minut.
se tipkamo, in vesela sem da smo tukaj, ko vidim za 999 kolk kg je izgubila si rečem, ja tako naprej!!
Čestitam vsem, ki ste kaj dol dale! Jaz sem bila to soboto kar razočarana, saj nisem shujšala nič, teža ostaja ista.
Včeraj je bil tudi prekršek, ampak zanj sem se odločila že vnaprej – kos torte (bila sem na rojstnem dnevu).
Zdaj pa grem na en sprehod, ker ne smem obupat, če en teden pač ni bilo nobenega rezultata.
Dobro jutro!
Tehtnica danes žal ni pokazala kaj manj. Še vedno je samo 3,2 kg manj. Hja, moram priznat, da sem se med vikendom tudi jaz pregrešila. Sladkarijam se tokrat nisem pridno upirala – se pa lahko vseeno pohvalim (no, ja ….) da sem vsaj ohranila mero in nisem spraznila cele škatle Mercija. Pa tudi migat sem KONČNO uspela!!!!! Kolo tako včeraj ni več samevalo – v pol ure sem “prevozila” 13,02 km in pokurila 304 kalorije. Saj ne vem, ali je to v redu ali ne – vsekakor je bil boljši rezultat kot v preteklosti. Potem pa še na tleh kar nekaj vaj za trebuh, noge in zadnjico… Kot si mi svetovala Legica. Končno sem te ubogala! Ha,ha, ha,…
Tako, sedaj pa je spet teden, služba in ostale obveznosti. Naj vam vsem lepo mine današnji dan!
Belouska, super, da si začela migat, to je velik napredek!
Jaz sem sicer ta vikend nameravala v svojo vadbo vključiti sobno kolo, pa ga nisem. Bom počakala še kak teden. Sem pa dodala nekaj vaj, tako da zdaj telovadim kakšnih 25 minut, in to se mi zdi zaenkrat dovolj.
Zjutraj sem tehtala 87,1 kg, kar je 0,9 kg manj kot prejšnji teden. Ok. Počasi se lahko daleč pride.
Čim manj stresen začetek delovnega tedna želim nam vsem.
rebeca, saj bo šlo…skušaj si najti kako drugo rdečo nit dneva – ne to, da se vse vrti le okoli hrane; recimo – jaz imam v nicku nasmejana 🙂 in odkar imam tak nick skrbim, da sem res večkrat nasmejana (sicer pa v resnici ne gledam na vse skoz rožnata očala). Na hrano skušam gledat sam tolk, da jem, ko sem res lačna (vsaj 4x na dan), pa da si, ko grem mimo peciva rečem, “saj je le kupček moke in masla”.
Seveda tud s pregrehami – v soboto sem bila na enem praznovanju, pozna večerja, ogromno različne hrane in sem že vnaprej pregledala, kaj mi v resnici diši, ker vsega itak ne bi mogla pojesti, tud pri pecivu sem se vnaprej odločila, kaj bom poizkusila, sem pa vseeno pojedla več, kot bi sicer… in se zato naslednji dan odpovedala hrani do kosila…
miganje: hitra hoja, mal joge (tud vaje za krepitev telesa), na praznovanju pa ples 😉
uživajte v soncu 🙂
Živjooo!
Čez vikend praktično nisem prišla do PCja, zato me ni bilo.
Današnje jutranje tehtanje – 97,8, torej dobre minus 3 kilce. Zelo sem zadovoljna!!
Edino kar delam je, da 4 – 5x tedensko po eno uro telovadim (orbitrek, trak), jem 5x dnevno, normalne količine, zelo malo sladkanja (košček čokolade, kakšen piškot) in krotim nočne pohode.
Saj vem, da gre za začetno hitro izgubljanje kil, se bo ustavilo, a vesela sem. Zelo. Danes se mi kar smeje.
LP!
Dober dan!
Čestitam vsem za izgubljene kilograme! Ostale pa se ne sekirat, jaz tudi ostajam na istem. Na dolgi rok nam bo sigurno uspelo! Drugače pa sem se odločila, da se en čas ne bom tehtala, saj se preveč obremenjujem, ko vidim, da ni minusa.
Moj vikend ni bil ravno popoln pri prehrani, sem pa bila kar pridna pri miganju. V petek sem delala pilates vaje in bila na hitri hoji, v soboto smo bli na zlati lisici, kjer smo pešačli skoraj do starta, včeraj pa sem končno smučala. Včasih sem se nekajkrat peljala in bi lahko še samo sedela, včeraj pa sem smučala dobre tri ure brez pavze in je bilo fantastično 🙂
Pri nas se je končno dvignila megla in posijal je sonček. Uživajte v tem lepem dnevu!
Lep dober dan vsem !!Pa smo spet začeli z novim delovnim tednom.Moj jedilnik:Z:zeleni čaj z limono in hruška,1.M:jabolko in hruška,2.M:pomaranča,K:polnozrnate zeljne krpice,V:2 polnozrnata mafina.Danes imam škrobni dan. Popoldan še na hitro hojo in v savno.Vsem vam pa želim veliko volje in ne obupat, tudi če tehtnica pokaže več,kot prejšnji dan.Bo pa jutri manj, ali pa pojutrišnjem.Enkrat se bo zagotovo poznalo,če se držiš diete in tudi vsaj malo gibaš !! LP
Tudi jaz sem danes žalostna. Včeraj je bilo pol kg manj kot prejšnji ponedeljek, danes pa je kg več, pa se nisem niti pregrešila. Od zelenjavne juhe…. HALOOOO. In tako me prijemlje kriza. 14 dni pridna pri hrani, miganje 4x tedensko, sama sebi se zdim lažja, hlače sicer zapnem lažje, na teži pa nič, vsega skupaj 1 kg. Moj mož bi se grdo povedano dobro usral, pa bi bilo to to, jaz pa…. No in potem naj bi bilo čudno, če bi šel po starih stopinjah. Pa kao nobenih diet – pri ločevalni je vseeno vsaj šlo, s tole manj žri in več migaj pa nič. Pa naj bi bilo to osnova. Se opravičujem vsem, ki sem vas tukaj zamorila, ampak danes se res tako počutim. Saj bo jutri nov dan in obupati ne nameravam.
Lep dan vsem
Jaz se od novega leta do sedaj nisem še nič tehtala in se tudi nimam namena – vsaj dokler mi kake hlače, ki jih sedaj nosim, vsaj malo ne “zaplavajo” okol telesa… zaenkrat je zame pomembno le to, da se trudim normalno prehranjevati (raje dve žlici manj kot tri preveč in čim manj sladkega) in da imam vedno več kodicije, pa da sem nasmejana … 😉
Pandica, verjemi raje svojim hlačam kot tehtnici.
Nasmejana :), prav rada bi se nalezla te tvoje vedrine in prioritet, kar se hujšanja tiče.
Saj v bistvu tudi jaz vem, da je od vsega tukaj najpomembnejše, da se zdravo prehranjujemo in migamo in da se ne obremenjujemo preveč … Ampak vseeno si ne morem kaj, da si ne bi na tihem želela predvsem hitre spremembe videza, pa da si bom lahko končno kupila kake hlače itd. Tak velik presežek kilogramov me spravlja v stisko in najraje sploh ne bi nič jedla, da bi šli čim hitreje stran. Prav prigovarjati si moram, da je vse OK, da moram pojesti vse svoje obroke, potelovaditi in prepustiti času, da naredi svoje. Se mi zdi, da bom tam enkrat, recimo pri 80 kg lažje potrpežljiva v tej smeri, zaenkrat pa odkrito povem, da mi je težko, po psihološki plati. Ampak saj mi ne preostane drugega, kot da vztrajam.
Hojla punce, nekatere že prav lepo napredujete. Kroglica super da si se za tortico že vnaprej odločila upam samo da si jo štela v obrok .Valinka če sem te prav razumela si imela dve večerje? Probi se izogibat temu in probi sebe prepričat ,da se lahko zadrziš tudi če diši.Verjemi da se da. Doma pri mami smo imeli družinjsko kosilo,10 članov,vsi so se basal z zelooo okusno hrano jaz pa sem čakala da bo moja ura in bom lohka zmazala svoj zrezek in solato.Tko punce, da se in ve mate voljo tko da s polno voljo naprej proti cilju. Pandica ne obupaj,veliko telovadiš zato naj bo tvoja vaga METER,prosi nekoga da te zmeri in čez 14dni spet pa bo sigurno rezultat,kar tako naprej. Punce nadaljujte ste na dobri poti, pa čim mn pregrehov.Lp
No, nasmejana se pa včeraj zvečer res ni imela čemu nasmehniti … od miganja ni bilo nič (en pozdrav soncu, to je vse… ) od prehrane pa – ko sem prišla lačna s šihta sem se najprej lotila mal domačega prijatelja, ki se že nekaj časa valja naokoli, ker ga nihče ne je, potem sta bil tam še en krajec na pol suhe potice… no, sem pač pojedla, ampak zavečer po večerji (segedin) sem se lotila pa še čokolade – dve rebri. Bila sem totalno olesenela od celodnevnega sedenja na šihtu (zunaj pa sonce!!!), potem pa doma ena gora dela … Mah, danes bom glede miganja zihr bolj pridna, ker grem na organizirano jogo (torkov večer je samo moj 🙂 ) – pri hrani pa se bom tud nazaj držala (domačega prijatelja in potice itak ni več 😉 )
No, sedaj se trudim, da ohranim vsaj nasmešek na obrazu…
Vanilka, res ne morem vedeti, kako se počutiš, si pa poskušam predstavljati. Že večkrat sem kje slišala in prebrala, da si moramo za doseganje ciljev oblikovati stavek in ga ponavljati tako dolgo, da nam zleze pod kožo in da zares verjamemo v to, kar govorimo. In govorimo v sedanjiku in ne v prihodnjiiku: Npr. Srečna sem, prehranjujem se zdravo, rada telovadim. Ali pa: Zaslužim 5000 EUR na mesec in si vsak vikend privoščim toplice v najljubših kopalkah 😉 )
Robin, saj bom pridna. Tisto dvojno sobotno večerjo sem že pustila za sabo. Bil je trenutek lahkomiselnosti, drugače se mi niti ni tako težko zadržati, tudi če diši. Trenutno mi je večji problem krotiti željo, da bi jedla manj, da bi spuščala obroke, samo da bi šle kile hitreje dol. Pa mi je kristalno jasno, da to ne bi bilo zdravo in da bi s stradanjem izgubljeno težo hitro dobila nazaj.
Nasmejana :), tale tvoj pozdrav soncu je bil pa ekstra simpatičen. 🙂
Prav imaš, mogoče bi tudi pri moji nestrpnosti pomagalo, če bi si ponavljala kakšen tak pozitiven stavek, da bi postal del mene. Bom poskusila. Tale je kot nalašč zame: “Srečna sem, prehranjujem se zdravo, rada telovadim.”
Hvala ti!
Današnji jedilnik:
Z: banana
M: žitni jogurt
K: polnozrnati kruh (2 kosa) s cottage sirom (100 g), manjše jabolko
M: pomaranča
V: veliko kuhane kisle repe (brez zabele), matevž, pol krvavice
Pozdravljene punce,
najprej vsem hvala za spodbudo. Moram reči, da mi je morala pošteno padla, saj namesto manj, vaga kaže več in več. In cm, ki se topijo so zaželeni, a kot pravi Vanika, lažje je čakati, ko imaš že vsaj približno normalno težo. Najbolj sem razočarana nad tem, da ko se končno odločim, da se diet ne bom šla več, da je bil vsaj 20x več kot dovolj, da bom spremenila svoj življenjski slog, uredila prehrano v bolj zdravo, manjšala količine in migala, se zgodi, da spet ne funkcionira. Diete pa so pri meni definitivno začaran krog. In kar strah se me je spet lotiti ene.
Belouška, Legica – 3 in več kg v 14 dneh. Pa to je fantastično. Zavidanja vredno 🙂
Tudi vse ostale, tudi če vas nisem omenila, prav vse ste navdih v dobrih dneh in tistih slabih. Skratka vztrajajte na začrtani poti. Do poletja bomo ravno prave za v kopalke in kratke hlače :-))
Lep dan