Legica! Ne obupat! Si se pač enkrat pregrešila – če boš sedaj lepo nadaljevala naprej po planu, se zaradi tega ne boš zredila. Kot so ti že svetovala dekleta – pojdi na kak dodaten sprehod, ali pa kakšno vajo ali minuto extra na kolesu ali orbitreku. Sicer pa po planu, ki si si ga zadala za danes lepo naprej… Kar pogumno!
Rebecka – mogoče res premalo piješ? Ali pa premalo ješ? Tisto knjigo sem pa jaz tudi prebrala. Tudi meni se zdi dobra. Človek se kar zamisli sam nad sabo…
Sicer pa bi priporočala tudi poslušanje kasete “Hujšajmo” . Ko ti manjka motivacije ali pa hočeš preveč na hitro hujšat … krasen avtosugestivni program. Meni je v preteklosti pomagala, zdaj sem pa kar malo pozabila nanjo.
Lep dan vsem…
Vse imata taka lepa imena pa bom še jaz svoj nick uredila – preimenovala sem se v nasmejana, ampak 10 kg pa še vedno komu šenkam 😉
Vanilka – kot da bi brala sebe, tud sem hruška, kupovanje hlač je umetnost – jaz imam v omari 2 kavbojke in ene žametne, to, kar mi je zaenkrat kolikor-toliko prav… Sicer pa me prav zanima, če je kakšen način, da slučajno ne bi glih shujšala v prsa – ker končno mi je prav nederček s košarico B in si upam dat gor tud kakšnega takega, ki ni extremno dodatno obložen in podložen z raznimi geli… aja pa gubice na obrazu so se z nabiranjem kilogramov tud razgubile… torej to dvoje bom morala vzeti v zakup, ko mi uspe spet splezati v hlače št.40. Očitno pa človek vsega ne more imeti, ane?
Aja, midva z možem pa kg-je lepo skupaj pridno nabirava. S tem da on je manj kot jaz, šibka točka pa mu je, da je velikokrat njegov prvi obrok večerja… pa pivo :))
Pri moji nameri, da se znebim odvečnih kg-jev me načeloma podpira, ampak mi vztrajno govori, da sem mu taka všeč, včasih celo doda, da sem vedno lepša 🙂
Belouška, hvala za spodbudo.
10 kg podarim :)-nasmejana – imaš pravo indijansko ime, ki se očitno še razvija. Naslednji mesec bo: 7 kg podarim:-) srečna.
Eh, pri nas sva z možem podobna primerka. Predebela. Skupaj športava, skupaj hujšava, skupaj se rediva….. no, sedaj hujšava. Sva pa pri otrocih zelo pazila na vse skupaj, tako da sta oba vitke sorte, aktivna v športu itn. Ja, za njiju sva poskrbela, zase pa kar ne znava. No, mogoče zdaj bo kaj s tem.
Dober dan!
Legica, ne sekiraj se zaradi potice! Si pač imela bolj bogat zajtrk, ki ga boš čez dan zagotovo pokurila 🙂 Nekateri celo pravijo, da lahko zjutraj največ poješ, ker telo takrat največ rabi. Ne sekiraj se in pogumno naprej!
Rebecka res poskusi več piti. Pa hvala za nasvet glede knjige. Meni bo prišla še kako prav!
Jaz pa sem kar razočarana sama nad sabo. Včeraj sem totalno zgrešila pri prehrani. Do kosila sem pojedla vse živo, za kosilo pa sem jedla zunaj in na hrano čakala več kot eno uro, zato sem jedla komaj ob petih, ko sem bila že popolnoma sestradana. In tako seveda ni ostalo samo pri solati s piščančjim mesom, zraven sem pojedla tudi kar nekaj belega kruha in pomfrija 🙁 Groza! In za piko na i sem se zvečer najedla še bobipalčk. Bravo jaz! 🙁 Zvečer pa sem se še malo ogledovala v ogledalu in me je skoraj kap. Rit in noge imam tako celulitaste, kot jih nisem imela niti s 100 kg. Trebuh je tako in tako mala katastrofa, ampak vsaj noge sem zmeraj imela koliko toliko ok. Zdaj pa to… Po eni strani mi je vse skupaj kar vzelo voljo, saj se mi zdi, da se tega sploh ne bom mogla rešiti, po drugi strani pa sem dobila zagon, saj bi se do poletja res rada koliko toliko spravila v red. Torej, od danes naprej grem novim zmagam naproti! 🙂 Sem pa res vesela, da lahko svoje občutke delim z vami, saj mi je tako res lažje.
Želim vam lep dan!
Bunkica, po mojem pri tebi ni taka kriza hrana, no, seveda jo je treba kontrolirati itn, ampak kot sama ugotavljaš, šport, rekreacija, to se bo rešilo. In dalo lepe nogce.
Jaz sem n let nazaj kupila sobno kolo in smo ga veliko uporabljali, je bilo fino. Vsak večer pol urce ali tričetrt urce. A sedaj, ko sem v fitnesu vsakič na orbitreku, ja, bi pa kar njemu dala prednost. Me bolj vsestransko razmiga in razgiba. Čeprav drugače najraje kolesarim in to res veliko prakticiram.
jaz bi glasovala za en kvaliteten orbitrek.
Legica, ja, mi je uspelo usposobiti hlače in sem v službi. Vsake tolk malo na naš forum pokukam, pa prejle sem na WC-ju izvedla 30 plie počepov. 😀
Belouska, dobra si, super te je bilo prebrat! (In vse druge tudi!)
Tale tvoj “trn v peti” je točno to, kar pesti tudi mene. Boli ko hudič, zaradi vnetja vezi, ki je na dnu stopala pritrjena na petnico. Pri meni je to zagotovo posledica hitrega povečanja teže. Takrat pred desetimi leti sem imela isto. Boš videla, koliko bolje bo, ko bodo šle kile dol. Počasi bodo bolečine kar izginile.
Nasmejana, ti srečnica, kavbojke imaš! Ko bom jaz kakšne spravila nase, bo to res VELIK praznik.
Bunkica, če bi zdaj obupala in se prepustila toku, bi bilo samo še slabše in slabše … Resno, ne naredi moje napake. Vem, kako zelo težko je nehat, ampak ko se trend obrne v drugo smer, je to ogromno olajšanje. Ostani z nami!
Da se vam še jaz malo javim…
Hujšanje poteka po planu, čeprav že vem, da bom v soboto malo grešila, ker gremo na r.d. in bom pekla torto.
Kar se tiče takšnih in drugačnih grehov pri dietah. Se pač zgodijo. Se nikoli ne sekiram kaj preveč, posuješ s pepelom in greš dalje. Najhujše je, če se preveč obremenjuješ s tem, ker potem obvezno sledi praznenje hladilnika.
Danes je škrobni dan in prebranac prihajam :o))) Lačna sem kot volk (psiha na delu).
Hojla punce,mogoče se me katera še spomne ?Kadar utegnem,se rada pozanimam kako napredujete in do zdaj ste bile ZELO pridne.Do potice-Legica jaz pač ne bom tok prijazna, če rabiš potolažit željo jeEN kos dovolj in ga lahko poješ brez slabe vesti ,če pol naprej spet ješ po planu,ki si si ga zadala.In verjamem ,da imaš dovolj volje in si ZMOŽNA doseči cilj. No zdej pa Bunkica,pomfri?+kruh? Tej kombinaciji pa se ćlovek RES teško odpove ! V gostilni imajo tud kej bolj primernega, to da si bla pa tok lačna si pa sama kriva. Jej na 2 do 4 ure ,brez prigriskov 5krat na dan in ne boš lačna.Vzameš si sadje,suho sadje,jogurt…tudi sok je hrana… vse to lahko nahitro zaužiješ …Želim vam da vam uspe, zelo ste pridne in vem da ste zmožne imeti čim manjše kikse,manjši so mn je treba dol dat.
ORBI je ZAKON
dobro jutro 🙂
Včeraj sem se morala kar precej premagovati, da nisem pojedla vsega, kar mi je dišalo, vsekakor pa je bil marsikateri grižljaj preveč – tak, ko se ga človek še zaveda ne, npr. otrok pusti dva grižljaja na krožniku, pa kos potice bi splesnel, če se ga ne bi včeraj pojedlo, pa tista šnitka pršuta je tud tako dišala … No, če bi vse to zložila na krožnik, bi bilo precej očitno, koliko in kaj sem predvsem popoldan pojedla preveč. Bom danes bolj pazila, obljubim.
Miganje? Par vaj joge, pa 30 min kidanja težkega poledenelega snega.
Men se tud fajn sliši orbitrek, ampak sem imela enkrat sposojenega, pa mi je bilo takoooooooo dolgčaaaaaas na njem, da sem opustila vsako misel o nakupu. Bolj razmišljam, da bi si nabavila kako utež in bi jo uporabljala pri jogijskih vajah. A katera prakticira kaj takega?
nasmejana, orbi pred tv pa gre :))tudi sama kdaj se silim tja, ker mi je že po 5 minutah dolgčas, tak da raje kombiniram s taebojem, telovadbo, počepi,…
danes mi je bolje, verjetno je bila voda kriva za moj glavobol. počutim se tudi bolje.
sam kašljam pa hudičevo.
včeraj sem bila pridna jedla za kosilo in večerjo fižolovo solato. danes bo pa po planu makarone z drobtinami, za večerjo pa bo lešnikov zavitek. glih sedaj pijem kavo 🙂
sem imela orbi pred TV, sam pol pa nisem nič tv-ja slišala, ful na glas pa tud ne morem dat, ker je za take stvari čas, ko otroci spijo…
moj plan za prehrano ni nič drugega kot vzpostavit red – manjši obroki pa brez 100-tih vmesnih grižljajev – če mi to uspe, pa sem zmagala 🙂
jaz sem tud pr kavi – kok je dobra, vedno grenka, ampak z mlekom 🙂
Joj, to sem jaz počela kar naprej – ogromno hrane sem pojedla takole mimogrede samo zato, ker jo je bilo vedno kao škoda stran vreč. Še v zadnjih dneh me je večkrat prešinilo: “O, tale biskvit jutri ne bo več dober, poli salamca ne sme biti tako dolgo odvita, pa tile dve banani postajata že čisto črni, a ni škoda …”
Ma, to bi bila šele škoda, če bi vse to vase zmetala! Saj nisem kanta za smeti!
To si zdaj govorim, kadar me zagrabi, da bi kaj pospravila mimo načrtovanih obrokov. In zaenkrat kar gre. 🙂
Dobro jutro vsem!
Dobro jutro punce,
kako smo!?? Jaz odlično. Pri hrani sem pridna..se mi zdi, da kar mal preveč. Se zgodi kakšen zelo majhen prekršek, pa se ne sekiram (npr.včeraj zvečer ob 19.00 pest arašidov…sem večerjala ob 17.00 pa je bilo zgleda prezgodaj…spat pa hodim po 23.00). Tudi na orbitrek grem vsak dan…..sicer samo po 10 min, ker mi več ne znese (2 razloga: dolgčas in kondicija). Kar se miganja tiče bi se lahko še malo bolj potrudila. Delam na tem.
Zdaj imam ravno obraten problem kot pred novim letom: bojim se, da premalo pojem. Sploh nisem lačna. To me kar malo skrbi, ker ne želim prehitro shujšati, ker vemo kako hitro se lahko potem vrne. Pa tudi ne vem, kaj bo rekla koža. Včeraj sem imela v službi ogromno dela (sicer sedečega) in sploh nisem pomislila na hrano . Do 17.00 sem pojedla 4 mandarine, ko pa sem prišla domov (ob 17.00) pa sem pojedla eno hrenovko+mehko solato z jajcem, pa zvečer tiste grešne arašide. Se mi zdi, da nimam pravega reda pri prehrani. Tudi to moram še malo poštimat. Ampak pozna se pa že tako na vagi (čeprav se vagam samo ob ponedeljkih…se pravi to je bilo 2x) kot tudi na hlačah in jakni, ko jo zapnem.
No, zdaj pa moram bolj zagrabiti za delo v službi….imam ga kar veliko (da ne rečem preveč).
lp
Robin, čist prav imaš. Še kdaj se oglasi, kreganje bilo koristno 🙂
Debelinka77, ne lomi ga, jej redno, lačna ali nelačna.
Jaz se tudi utapljam v delu, jutri me ni, čez vikend pridem delat, naslednji teden imam sploh katastrofo. In danes nimam pripravljenega kosila, eh, bom morala nekaj kupit. No, drugače pa včeraj ok prehranjevanje, večerjala sem kislo zelje, bilo prav dobro (čeprav staro cca 4 dni). Danes grem spet v fitnes, tretjič ta teden. Normo imam 4x.
Lepo se imejte vse skupaj!
Zdravo!Velika pohvala vsem, ki ste tako zelo pridne!Moram vas prebirati vsak dan.To mi daje motivacijo.Kar naprej tako !!!Jedilnik danes:Z:2 kivija in zeleni čaj z limono,1.M:jabolko in hruška,2.M:jabolko in pomaranča,K:opečen polnozrnat kruh in zelena solata z česnom,V:keksi in lonček benkota.Danes imam namreč spet škrobni dan.LP
Bravo punce, res ste pridne! Včeraj sem bila pridna tudi jaz, saj sem se držala zastavljenega jedilnika in sem res vesela! V bistvu me sladkarije sploh več ne mikajo, pa jih imamo pri hiši kar veliko. Upam, da bo to trajalo več kot samo nekaj dni.
Vanilka, vsekakor bom ostala z vami! Gotovo bodo vzponi in padci, ampak odnehala pa ne bom!
Robin hihi, ti me kar skregaj, imaš popolnoma prav. 🙂 Načeloma sem sama zelo proti belemu kruhu in predvsem ocvrtim jedem in jih res skoraj nikoli ne jem že zadnjih 5 let, vsake toliko pa me kljub temu nekaj popade. Groza!
Zadnje čase veliko razmišljam o tem, katere rekreacije se naj resno lotim. Večinoma ste tukaj navdušene nad orbitrekom, meni pa kar ne gre iz glave tek. Sicer sem celo življenje imela preveč kilogramov, zato teka nikoli nisem marala, zdaj pa kljub temu razmišljam, da bi začela. Veliko namreč berem o teku in o njegovih pozitivnih učinkih, pa o ljudeh, ki jih je tek zasvojil. Moj problem je edino ta, da se sama takšnih zadev težko lotim. Tudi na fitnes npr. nisem nikoli hodila sama, edino na orbitrek sem šla, ker bi ga dva malo težje gonla 🙂 Zdaj pa ne vem, ali naj kupim orbitrek ali ene kvalitetne tekaške copate… Mogoče bi pa morala kar oboje, saj teči ne moreš v vsakem vremenu. Kaj pravite? Je med vami katera, ki se ukvarja s tekom?
Želim vam lep in uspešen dan!
sama sem bolj za aktivnosti v naravi, torej se bolj nagibam k teku, oz. sama grem na hitro hojo, tudi v hrib, kadar mi le dopušča čas, vmes pa po občutku tud mal tečem (včasih se mi prav zahoče mal vmes teč) – izbiraš si traso, gledaš naravo, možgane daš na pašo … Pri meni vreme ni ovira, grem tud če sneži, tud v celo sem že kdaj gazila, občutek je super, zarad snega sem pa dobila muskelfiber :)… pri men je problem le čas – zmeraj ga zmanjka…
Tek je tudi meni vedno bil zoprn. Pa sem nekaj let nazaj kakšne pol leta hodila tečt, redno, vsaj 3x tedensko. Čakala sem, da se mi zgodi tisti čudež, o katerem govorijo – padeš notri, uživaš, hormoni sreče, ekstaza………no, pri meni se ni zgodila. Sedaj namerno ne tečem, ker si mislim da si z ITM 32 ob teku delam precejšnjo škodo, saj obremenjujem sklepe, nabijam kolena itn. Zato hodim in sem na orbitreku.
Sem pa omenila, kako sem zadnjič med kepanjem začela tečt. Skoraj kot Forrest Gumb :-)) Tekla sem in tekla in mi je bilo lepo. Sklep – ko mal shujšam, bom spet poskusila.
Živjo, punce!
Jaz sem imela izdatno beljakovinski šus za kosilo (pečen piščanec, veliko). Redko mi res zapaše meso, a ko mi, mi res.Sedaj grem v fitnes na orbitrek, zvečer solatka, pa smo zmagal. Potica je pojedena in je ni več, torej nevarnosti ni več 🙂
In kako ste ve preživele dan?
Vsem prav lep pozdrav, pa pridne bodite!