Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala začela bi na novo v tujini

začela bi na novo v tujini

V Sloveniji ne vidim več svoje prihodnosti, odšla bi kamorkoli, pri mojih letih smo žal za domovino odpisani. Zanima me kje se da solidno živeti? Jezikov žal ne znam, bi se naučila. Priporočam se za nasvete, delala bi karkoli poštenega. Zanima me tudi Švica.

pozdrav.

edini problem vidim v tem, da ne znate jezikov, vendar ne verjamem, da se ne da nic storiti.
veliko je spletnih strain na katerih lahko najdete informacije.
po moje bi bilo najbolje spakirati kovcke in it na slepo sreco. jaz sem sel pri 32-ih in sem lahko srecen, da sem naletel na tako sreco, kot sem.
koliko bo trajalo ne bi vedel.

v kakem hotelu, penzionu, kot spremljevalka in negovalka bi lahko nasli.
problem pa je, ker ne vem kako je s papirji, oziroma vsemi dovoljenji v dolocenih drzavah.

na tako obupan post ne vem kako bi se odzval.

predvsem pa en nasvet.

KO BO NA POST ODGOVORIL BRIT, GA IGNORIRAJTE!!!!!!! BO ZELO NESRAMEN IN NEVOSCLJIV, SKRATKA ONESNAZEVAL BO.

Jaz bi rekla, da je najprej treba znati kak jezik, saj se je brez tega nemogoce intergrirati v tuji drzavi. Zato svetujem intenzivno ucenje jezika izbrane drzave in vmes raziskovanje moznosti, kar pomeni brskanje po netu, tudi brskanje po tujih internetnih straneh… Menda obstajajo tudi agencije, ki pomagajo glede urejanja vize in ostalih zadev, proti placilu seveda.
Svica ni clanica EU in je zato tezje priti do zaposlitve tam, seveda situacije podrobno ne poznam.
Veliko srece!

Jacek pakec, kam si šel, in kaj počneš? V življenju sem se učila toliko jezikov, da sem že vse pozabila, med drugim srbohrvaščino (še obvladam) itallijanščine, nemščine, angleščine, arabščine, španščine.
Delala bo kot čistilka, sobarica, pomivalka,za začetek.Je kdo, ki ve kako dobiti delo v Švici?
Hvala vam za odgovore.

Veliko uspeha pri tekmovanju za delo s stotisoči Poljakov in Romunov.
In še več uspeha pri tekmovanju za delo na črno z milijoni Afričanov in Azijcev.

Vaša Evropa

v angliji sem in sicer se nisem v delovnem razmerju vendar prezivim.

je pa res kar pravi spilfrderber.
veliko srece v tekmovanju s poljaki in romuni, pa vendar ce vsi delajo, pomeni da moznost vseeno je, ker drugace ne bi delali.
a v sloveniji je kaksna moznost?
zame je ni bilo, zato sem odsel.

kaj res ni nobenega z pametnim nasvetom? Je kdo v Švici?

Svica pa zares ni raj za tujce in navadne svicarje tudi ne ker je zdaj zelo malo
dela pri njih

jas bi vam bolj svetoval francijo ker ke tukaj veliko vec dela posebno se v servisu to kar ste vi prej delali

tukaj jas bi vam en naslov za sigurno delo ce lahko notri pridete oni pa veliko ljudi ihcejo
delo ni pretezko to je predelava mesa in pakiranje komad po komadu in to je zadosti
tudi automazacije posebno v pakiranju .

Skusaj gdo ve mogoce bos ze uspela

da te sprejmejo tu ljudje se dosti zamenjajo in to bos tudi ti storila cim bos boljse najdla

Tovarna se zove ” Stemelen “” nahaja se v mestecu ” Les Echets “” Stevilka okraja je

pa 01390 Ce se cisto malo kaj zabrusis po anglesko bos ze uspela da razumes
kaj moras delati saj te za delo rabijo ne za govorjenje ..

Ne se bati tudi jas sem cisto nizko zacel in tudi nisem Françosko govoril

Po sedmih letih sem ze poklic zamenjal in po desetih letih obrtnik bil .Ter uspel tu dobro ziveti

cetudi nobenega solanja nisem imel moja sola je pa bla delo in pogum

Se to ti moram povedati da se tole mesto ”Les Echets “” se nahaja na narodni cesti = Nat 83

katera pa gre od “” Lyona “” do “” Bourg en Bresse”” se pravi 15 km severno od Lyona .

Ce hoces mi pisi na naslov [email protected] da ti dam se drugih podatkov ..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close