Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Začasni zob

Začasni zob

Pozdravljeni,
pred kratkim sem izgubila šestico zgoraj. Nekje sem zasledila možnost t.i. začasnega zoba. Vem, da je to samo estetska rešitev, vendar me zanima, ali bi ta začasni zob pomagal, da se ostali zobje ne začnejo premikati? Rada bi se namreč izognila razmaku med zobmi.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,
začasni zob je možen in tudi smiselen. Problem je v izvedbi: šestica je namreč najbolj obremenjen zob v čeljusti in zato nekatere možnosti odpadejo. Imate samo 2 varianti: snemno “žabico” ali manj verjetno varianto: fiksen provizorij. Bolj obstojen bi bil v obliki mostička, vendar domnevam da zobje ob izgubljenem niso obrušeni. Manj obstojen je prilepljen most na zadnje strani sosednjih zob (ali tudi v prostore, kjer so morebitne zalivke). Taka rešitve je zaradi velikih sil podvržena pokanju. Je pa lahko ojačana s kakšno žičko. Problem je tudi v tem, da lepilo takega začasnega mosta tako močno drži, da se ga ob morebitnem snetju skorajda uniči.
LP Andreja

Najlepša hvala za odgovor. Zanima me, v kolikor se seveda odločim za to rešitev, ali bi bilo možno to narediti pri vas?

Pozdravljeni,
seveda, pokličete lahko na 040330039 ali 015198210 za dogovoritev termina.
LP Andreja

New Report

Close