Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo začasni dom za starostnike

začasni dom za starostnike

pozdravljeni,

Mojemu očetu so lani postavili diagnozo dementne osebe ter delno nepokretne. Ker grem aprila na dopust za dva tedna in nimam nikogar, ki bi za ta čas skrbel za njega, me zanima ali obstaja možnost, da bi očeta dala v dom za dva tedna.
Zanima me tudi, glede na to, da ima oče samo diagnozo zdravnika psihiatra ter splošnega zdravnika, torej nima nekega posebnega potrdila, da jaz skrbim za njega (razen pogodbe za dosmrtno preživljanje) ali se mora on strinjati s tem, da gre v dom oziroma ali je dovolj moj podpis, da ga dam za dva tedna v dom.

hvala

lp

Spoštovana!
Obstajajo domovi, ki oskrbujejo stanovalce tudi začasno ( cena je navadno nekoliko višja). Problem pa je navadno ta, da je praktično nemogoče dobiti prazno posteljo ravno takrat, ko bi vi želela; domovi v večjih centrih so še zmerom dokaj zasedeni. V domovih na obrobju Slovenije obstajajo tudi še proste kapacitete in tam verjamem, da ne bi bilo večjih težav.
Seveda pa z namestitvijo ( vsaj v našem domu je tako) mora soglašati tudi uporabnik; na silo in proti očitnemu nasprotovanju pač nikogar v dom ne moremo sprejeti. Potreben je odkrit pogovor z vašim očetom in v naslednjih mesecih ga boste prav gotovo prepričala, da potrebujete vaš zaslužen dopust.
Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close